اخبار توزيع شيرهاي پاستوريزه مخلوط با آب ، همچنان در سطح برخي از مدارس شهرستانهاي كشور به گوش مي رسد و اين در حالي است كه سرپرست وزارت آموزش و پرورش مدعي شده موضوع را پيگيري مي كند .

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، پس از گذشت چند روز از آغاز سال تحصيلي جديد ، خبر رسيد كه شيرهاي توزيعي در سطح برخي مدارس استان مركزي و همدان با آب مخلوط بوده است كه اين موضوع چندان از سوي مسئولان جدي گرفته نشد...

طرح توزيع شير رايگان در سطح مدارس ، طرحي جهاني است كه با هدف از ميان برداشتن سوء تغذيه و جبران كمبود مواد غذايي ارزشمند در بيش از 60 كشور به اجرا در مي آيد . اين روند از سال 79 نيز در سطح مدارس ابتدايي 9 استان محروم كشورمان آغاز شد و امروز با گذشت 5 سال از اجراي طرح " شير مدرسه " ، حدود 10 ميليون دانش آموز در مقطع ابتدايي و دانش آموزان دختر مقطع راهنمايي ، از سه نوبت شير طي هر هفته بهره مند مي شوند .

برنامه توزيع شير رايگان در بين دانش آموزان به اندازه اي اهميت دارد كه دست اندركاران بهداشت جهاني از آن به عنوان يكي از موثرترين روشهاي فقر زدايي نام مي برند. بر همين اساس فائو نيز آخرين چهارشنبه ماه سپتامبر را براي يادآوري اهميت موضوع به نام " روز شير مدارس" نامگذاري كرده است...

خبرها حاكي از آن است كه همچنان بر تعداد مدارسي كه شيرهاي توزيعي در آنها ، با آب مخلوط است ، افزوده مي شود و در اين راستا تاكنون هيچ اقدام عاجل و موثري از سوي مسئولان وزارت آموزش و پرورش صورت نگرفته است .

بنابر شنيده ها ، آزمايشات صورت گرفته بر روي شيرهايي كه با آب مخلوط بوده اند ، نشان مي دهد كه توليدكنندگان آنها ، به جاي استفاده از شيرهاي پاستوريزه ، شير خشك به كار برده اند .

تازه ترين خبرها ، از وجود آب در شيرهاي توزيعي در سطح برخي مدارس شهرستان تاكستان از توابع استان قزوين حكايت دارد .

به گزارش خبرنگار مهر ، توزيع شير رايگان در مدارس نخستين بار به طور آزمايشي در سال 79 در سطح 9 استان محروم كشور اجرا شد و 420 هزار دانش آموز را تحت پوشش قرار داد . موفقيت برنامه ، دست اندركاران را بر آن داشت در سال 80 اين طرح را در سطح گسترده تري اجرا كنند و تعداد بيشتري از دانش آموزان را تحت پوشش قرار دهند كه همين امر سبب شد يك ميليون و 200 هزار دانش آموز در سال 80 و 9/2 ميليون دانش آموز در سال 81 و در ادامه 6 ميليون دانش آموز در سال 82 از شير رايگان بهره مند شوند.

اين برنامه طي سال تحصيلي گذشته از سوي دولت گسترش يافت و 8 ميليون دانش آموز مهد كودك و مقطع ابتدايي در سال تحصيلي 84 -83 توانستند از توزيع شير رايگان برخوردار شوند .

توزيع شير رايگان مدارس توسط كميته ملي شير مدرسه ، مركب از وزارتخانه هاي جهاد كشاورزي، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، رفاه و تامين اجتماعي، بازرگاني و سازمان مديريت و برنامه ريزي انجام مي شود .

طي سال گذشته مبلغ 80 ميليون دلار بودجه صرف اجراي اين برنامه شد كه 66 درصد آن از سوي دولت و 14 توسط بخش خصوصي تامين شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، هر قدر تلاش كرديم موضوع را از طريق دفتر سلامت و تندرستي وزارت آموزش و پرورش پيگيري نماييم ، نتوانستيم مسئول مربوطه را بيابيم !

يك مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش كه نخواست نامش عنوان شود ، اظهار داشت : بروز چنين مشكلاتي در سطح وزارتخانه عريض و طويل آموزش و پرورش بدون وزير كه بيش از 15ميليون دانش آموز و يك ميليون كادر آموزشي و اداري دارد ، امري طبيعي به نظر مي رسد !