بیرجند - مدیر آموزش و پرورش بیرجند خراسان جنوبی را استان پایلوت در طرح انسداد مبادی بی سوادی اعلاک کرد و گفت: در حال حاضر ۹۷ درصد جمعیت شهرستان بیرجند باسواد هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین سجادی نژاد ظهر شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش شهرستان بیرجند با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی و ایلام به عنوان استان های پایلوت برای انسداد مبادی بی سوادی در کشور تعیین شده اند، اظهار کرد: تاکنون ۱۰ جلسه تخصصی با محوریت انسداد مبادی بی سوادی در شهرستان شکل گرفته و همکاری نهادهای حمایتی در این زمینه راهگشای خوبی بوده است.

وی با بیان اینکه با تلاش های صورت گرفته در این ارتباط بیشتر کودکان بازمانده از تحصیل در شهرستان جذب شده اند، بیان کرد: با وجود گذشت چهارماه از سال تحصیلی هنوز هم آموزش و پرورش آمادگی دارد تا کودکانی که از تحصیل بازمانده اند را جذب و حتی با هزینه خودش، عقب ماندگی تحصیلی آن ها را جبران کند.

وی با تأکید بر اینکه برای شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل ما به حمایت های مادی و معنوی همه دستگاه های اجرایی و شهروندان نیاز داریم، افزود: شهروندان ما باید توجیه شوند که انسداد مبادی بی سوادی به نفع فرزندان خود آن ها است چراکه مشکلاتی که افراد بازمانده از تحصیل به وجود می آورند، آسیب هایی برای فرزندان خود آن ها خواهد داشت.

مدیرآموزش و پرورش بیرجند با بیان اینکه آموزش و پرورش برای ادامه تحصیل بزرگسالان نیز برنامه های جامع ای در نظر گرفته است، عنوان کرد: الویت نخست ما در این زمینه آموزش کودکان شش تا ۱۱، الویت دوم نیز افراد ۱۱ تا ۴۹ سال است و بعد از این افراد به گروه های بالاتر از ۴۹ سال نیز آموزش هایی ارائه می دهیم.

برخورد قانونی آموزش و پرورش با ممانعت کودکان از ادامه تحصیل

سجادی نژاد با اشاره به اینکه به استناد دستور دفتر حقوقی و قضایی وزارت آموزش و پرورش مدیران مدارس ملزم به پیگیری تحصیل کودکانی هستند که ترک تحصیل کرده اند، بیان کرد: طبق ماده هفت آیین نامه اجرایی مدارس و مصوبه هیئت وزیران و ماده دو قانون تأمین وسایل مورد نیاز تحصیلی کودکان، مدیران مدارس می توانند در صورت ممانعت والدین از تحصیل فرزندانشان با آن ها برخورد قانونی کنند.

وی ادامه داد: رسیدگی خارج از نوبت محکومیت افرادی که ممانعت از تحصیل کودکانشان می کنند، اعمال می شود.

مدیرآموزش و پرورش بیرجند شاخص سواد شهرستان را ۹۷ درصد عنوان کرد و گفت: برنامه های ما در طرح انسداد مبادی بی سوادی جلوگیری از تولید بی سواد جدید بوده و الویت نخست ما نیز برگرداندن کودکان شش تا ۱۱ سال به تحصیل است هرچند در برخی از مناطق شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل سخت است که نیازمند همکاری مردم در این ارتباط هستیم.

سجادی نژاد اضافه کرد: فرهنگ سازی در این زمینه به عنوان یک اصل مهم است و مردم باید بدانند آنچه که امروز آسیب پذیر واقعی است، تفاوت نگاه بین شخص باسواد و بی سواد بوده و اگر بررسی پژوهشی نیز در این زمینه انجام شود نشان می دهد که بیشتر آسیب های جامعه در ابعاد مختلف جرم به دلیل عدم اگاهی است.

وی عنوان کرد: حتی مشکلات اقتصادی و اجتماعی خانواده ها نیز به عدم آگاهی آن ها وابسته است و آموزش و پرورش یکی از دستگاه های مرتبط در این زمینه بوده که باید این آگاهی را در مردم ایجاد کند.

مدیر آموزش و پرورش بیرجند همچنین اعلام آمادگی کرد که آموزش و پرورش با تمام توان آماده همکاری با خیران برای  معرفی دانش آموزان نیازمند است تا از این طریق  خیران بتوانند با شکل و عزت نفس جامع و کامل حمایت های خود را از دانش آموزان نیازمند داشته باشند.

معاون آموزش و پرورش بیرجند نیز در این جلسه، جذب کودکان مهاجر، نگهداشت کودکان استثانیی ساکن در روستاها و کودکان بدسرپرست یا بی سرپرست را از جمله مشکلات موجود در طرح انسداد مبادی بی سوادی برشمرد.

 

برچسب‌ها