رئیس سازمان پدافند غیرعامل، با تأکید بر ضرورت تعامل با دانشگاه‌ها برای تولید اقلام تحریمی گفت: با ظرفیت‌های پژوهشی و صنعتی موجود، می‌توانیم در مدت کمتر از پنج سال تحریم‌ها را با قدرت بی‌اثر کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی در اولین گردهمایی اساتید و مربیان پدافند غیرعامل در دانشگاه جامع امام حسین(ع) با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل باید اثر تهدیدات طبیعی و غیرطبیعی را در کشور رفع و خنثی کنیم، اظهار داشت: ماهیت تهدیدات طبیعی ثابت بوده و ممکن است در پیامدها دچار تغییراتی شوند، اما تهدیدات غیرطبیعی دارای منشأ انسانی، دانشی، تکنولوژی و راهبردی است.

وی با بیان اینکه در میان عوامل برترساز جنگ‌ها تکنولوژی در جایگاه بالاتری نسبت به استراتژی (راهبردی) قرار دارد، گفت: در حوزه علمی پدافند غیرعامل، باید با تکنولوژی روز حرکت کنیم تا بتوانیم تهدیدات را بی‌اثر وخنثی کنیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: در حوزه پدافند غیرعامل باید تهدیدات دانش‌محور را به لحاظ ماهیت بشناسیم و سپس آن را پیامدسنجی و کنترل کنیم.

سردار جلالی بومی‌سازی را جوهره اصلی پدافند غیرعامل عنوان و تصریح کرد: علم، محصول تلاش بشریت برای رفاه بیشتر انسان‌هاست، اما برای استفاده از این علم باید  رویکردی بومی اتخاذ کنیم.

وی با تاکید بر اینکه تهدیدات امروز از یک نظام فنی و مهندسی پیروی کرده و بی‌هدف نیستند، اظهار داشت: موضوع تهدیدشناسی علمی، فنی و دقیق یکی از چالش‌های اساسی ماست که شناخت تهدیدات در حوزه‌های مختلف می‌تواند در مقابله با اثرات آن راهگشا باشد.

سردار جلالی با برشمردن شاخه‌های تخصصی پدافند غیرعامل که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده است، گفت: پدافند عمومی، مردم محور، کالبدی، سایبری، اقتصادی، زیستی، پرتویی، شیمیایی و فرهنگی، حوزه‌هایی است که از منظر پدافند غیرعامل باید به آنها پرداخته شود.

در حوزه پدافند سایبری به 20 رشته دانشگاهی نیازمندیم

وی تصریح کرد: با بررسی هایی که در پدافند سایبری انجام شد، دریافتیم که در این حوزه حداقل به 20 رشته دانشگاهی جدید نیازمندیم تا بتوانیم اقدامات پدافندی را صورت دهیم.

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور خاطرنشان کرد: در موضوع تحریم اقتصادی، پیشنهاد جدی ما این است که که امکان تولید اقلام تحریمی در تعامل با دانشگاه‌ها بررسی و دنبال شود.

سردار جلالی افزود: با ظرفیت های علمی، پژوهشی و صنعتی که در کشورمان از آن برخورداریم، می‌توانیم در مدت کمتر از پنج سال تحریم‌ها را با قدرت بی‌اثر کنیم.

مردم‌محوری؛ مدل جدید جنگ آمریکا علیه ایران/ تلاش دشمن برای تهدید زیستی

رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: جنگ مردم‌محور رویکرد جدید آمریکایی‌هاست که مدل جنگ‌های آینده را تغییر داده و در این مدل، نقش کلیدی را مردم ایفا می‌کنند.

وی با اشاره به تهدیدات زیستی گفت: تغییر ذائقه، هنجار و کاهش جمعیت از طریق دستکاری در غذا امکان‌پذیر است که دشمنان این تهدید را دنبال می‌کنند؛ در حوزه تهدیدات زیستی، نیازمند یک "سپر دفاع زیستی" هستیم که نظریه‌های آن باید از مجامع دانشگاهی ما بیرون بیاید.

جلالی با بیان اینکه در حوزه پدافند غیرعامل و رشد علمی در این حوزه به پیشرفت‌های زیادی دست یافته‌ایم، گفت: با توجه به تهدیداتی که همواره با آن مواجه بوده‌ایم، به دنبال تولید علم با رویکرد بومی هستیم و در بازدیدی که چندی پیش از دانشگاه های روسیه انجام گرفت، آنها نیز خواستار برگزاری دوره های آموزشی توسط ما بودند.

رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در پایان با تاکید بر اینکه بیانات مقام معظم رهبری در خصوص پرداختن علمی به مباحث پدافند غیرعامل مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند، خطاب به اساتید و مربیان گفت: انتظار ما از شما این است که در حوزه پدافند غیرعامل نظریه‌پردازی کرده و به تولید علم بپردازید.

برچسب‌ها