اردبیل - دستیار معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور معتقد است توانمند سازی تحت پوشش کمیته امداد محدود به اشتغال نیست و ابعاد گسترده ای دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید ملک شاهی بعد از ظهر پنج شنبه در نشست علمی تخصصی سرپرست کمیته امداد کشور با امدادگران اردبیل گفت: حلقه مهم توانمند سازی خانواده حلقه اقتصادی است و اگر خانواده از نظر اقتصادی توانمند شود در جامعه توانمند خواهد بود.

وی تاکید کرد: با این وجود بررسی ها نشان می دهد همه چیز اقتصاد نیست و زیر ساخت های فرهنگی و آموزشی و موارد دیگر نیز دخیل است که با بی توجهی به آن ها اقتصاد می تواند شکننده باشد.

دستیار معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور معتقد است در حوزه حمایت خانواده باید بسترهای اولیه توانمند سازی خانواده ها فراهم شود و خانواده ای که به دلیل مشکلات تعادل اولیه خود را از دست داده بتواند شرایط متعادل را بازسازی کند.

ملک شاهی با بیان اینکه آسیب دیدگی یکباره حادث نمی شود، اضافه کرد: آسیب دیدگی خانواده در طول چندین سال تاثیرات منفی خود را بروز می دهد و بر همین اساس در حوزه مهارت های اجتماعی باید بتوان رفتار و نگرش های حمایتی را به این مقوله تغییر داد.

وی معتقد است یک فرد مددکار وکیل سازمان است که بتواند خانواده آسیب دیده را برای مشارکت و حمایت طلبی ترغیب کند و خانواده را در امر توانمند سازی مشارکت دهد.

ملک شاهی با استناد به مطالعات انجام شده، تصریح کرد: طبق بررسی ها در جامعه افراد آسیب دیده با مشکلات روحی و روانی متعددی مواجه هستند و وظیفه مددکاران عدم غفلت از این مهم است.

دستیار معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور تصریح کرد: در گام نخست باید بتوان این افراد را به تعادل نسبی زیستی نزدیک کرد و در این خصوص مددکار نقش برجسته ای دارد.

وی افزود: در صورتی که به خروجی فرآیند ها توجه نشود مددجو همچنان تحت پوشش باقی می ماند.

دستیار معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور تاکید دارد که با وجود تفکیک وظایف و حوزه های مختلف کمیته امداد در امر توانمند سازی خانواده تمامی حوزه ها نقش های مهمی برای ایفا دارند.

ضرورت تعامل مستمر با مجامع علمی

در این جلسه همچنین مدیرکل مشاوره و آموزش خانواده کمیته امداد کشور با تاکید به اینکه نیازهای مددجویان نامحدود و در عین حال منابع مالی تحقق نیازها محدود است، تصریح کرد: برنامه های کمیته امداد باید به سمتی برود که با کمترین امکانات بیشترین پوشش را داشته باشد.

محمد شکرایی یکی از راهکارهای اساسی را آموزش گروهی مددجویان با رعایت استانداردها دانست و گفت: به جای اینکه مشاور گرفتار یک یا دو نفر باشد می تواند چندین نفر را تحت پوشش داشته باشد.

وی تاکید دارد که در این طرح نگاه ها باید از مکان محوری خارج شده و از ظرفیت های مکانی سایر سازمان ها استفاده شود.

مدیرکل مشاوره و آموزش خانواده کمیته امداد کشور پیشنهاد دیگر خود را در رابطه با ضرورت تعامل مستمر با مجامع علمی عنوان کرد و افزود: اینکه گفته می شود ۱۰ سال است فلان فعالیت انجام می شود اصلا درست نیست و یک تفکر کلیشه ای است.

شکرایی معتقد است فعالیت های حمایتی باید بر اساس علوم روز باشد و فقر امروز فقر افراد باسواد است و نمی توان با علم گذشته به این افراد امداد رسانی کرد.

وی با تاکید به ضرورت بهره گیری از ظرفیت اتاق های فکر ادامه داد: در عین حال رتبه بندی و ارزیابی مشاوران نیز ضرورت دارد.

به گفته مدیرکل مشاوره و آموزش خانواده کمیته امداد کشور رتبه بندی در سه درجه و پرداخت مزایای سازمانی بر اساس رتبه ها نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت.

وی یکی از سیاست های کمیته امداد را تبدیل این نهاد به یک نهاد یادگیرنده عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال با وجود اینکه ۸۰ درصد فضای مجازی در اختیار کسب و کار است، کمیته امداد از این ظرفیت استفاده مطلوب ندارد.

شکرایی در عین حال به ضرورت استفاده از آموزه های دینی در امر مدد رسانی تاکید کرد و توجه به این مقوله در برنامه ریزی ها را خواستار شد.

برچسب‌ها