قم - شورای شهر قم در جلسه امروز خود دو لایحه دو فوریتی را تصویب کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، صد و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر قم صبح یکشنبه با مطرح شدن لوایحی از کمیسیون امور زیربنایی کار خود را آغاز کرد. نخستین لایحه که مصطفی سعادت طلب آن را مطرح کرد، مربوط به زمینی در منطقه جمکران بود که معبری از آن رد شده و شهرداری در مراجع قضایی موظف به جبران خسارت مالک شده بود.

کمیسیون امور زیربنایی تصویب کرده بود که به جای پرداخت مبلغ ریالی این زمین، از زمینی که شهرداری مجاور آن دارد، معوض بدهند که این پیشنهاد تصویب شد.

مطلب بعدی که رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای شهر آن را مطرح کرد، واگذاری قطعه زمینی خارج از محدوده خدمات شهری به کانون فرهنگی مساجد و با حفظ مالکیت بود که نمایندگان مردم قم در جلسه امروز شورای شهر آن را تصویب کردند.

اصلاح شرایط مزایده زمینی در خیابان جمهوری اسلامی برای اختصاص به کاربری ورزشی و ایجاد یک مجموعه ورزشی از دیگر لوایحی بود که سعادت طلب در جلسه امروز شورای شهر مطرح کرد.

کمیسیون تصویب کرده بود که دو سال ابتدایی به صورت رایگان زمین در اختیار سرمایه‌گذار قرار بگیرد و پس از آن تا ۱۵ سال هر سه سال یک بار تمدید شود.

پس از تصویب این لایحه، رئیس کمیسیون امور زیربنایی با اشاره به اینکه این سه لایحه حمایت از اقدامات فرهنگی در شهر قم بود ابراز داشت: شورای اسلامی شهر گام‌های موثری در حمایت از اقدامات فرهنگی انجام می‌دهند.

پس از آن نوبت به لوایح کمیسیون برنامه و بودجه بود که حجت‌الاسلام سیدمحمد آتش‌زر، رئیس این کمیسیون آن را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه قرار است پس از چند سال کمیته ماده ۶۴ تشکیل شود ادامه داد: راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، ثبت اسناد، اداره دارایی و شورای شهر در این نهاد حضور دارند تا قیمت‌های منطقه‌ای که مبنای عوارض ساختمانی است، با توجه به وضعیت اقتصادی به روز شود.

کمیسیون برنامه و بودجه حسن بختیاری، حجت‌الاسلام آتش زر و وحید شایسته‌نیک را برای کمیته‌ای که قرار است در این رابطه تشکیل شود، معرفی کرده بود که اعضای شورای شهر هم به نمایندگی این افراد رای دادند.

کمک به فرهنگ‌سازی برای صرفه‌جویی

لایحه کمک به نهضت صرفه‌جویی در سرمایه‌های ملی موضوع دیگری بود که رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مطرح کرد.

وی گفت که آقای شهردار ۱۰ میلیون تومان برای کمک به موسسه از ماده ۱۷ در نظر گرفت که در کمیسیون به دلیل اینکه این موسسه هنوز اساسنامه ندارد، رد شد.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم در حمایت از این موضوع با اشاره به اینکه یکی از اقدامات خوبی که باید برای آن سرمایه گذاری کرد، صرفه‌جویی در منابع طبیعی است، اظهار داشت: در مسئله مصرف آب، برق، گاز و مسائلی مانند تولید زباله وضعیت خوبی نداریم.

حسن بختیاری گفت: ما نسبت به کشورهای توسعه یافته ۵ برابر زباله تولید می‌کنیم و اینها نشان می‌دهد اقدامات فرهنگی مناسبی انجام نشده است.

وی ادامه داد: این موسسه متشکل از طلاب شهرهای مختلف است که در حال حاضر چند هزار عضو جمع کرده‌اند تا در این موضوع در شهرهای مختلف فرهنگ‌سازی کنند.

نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: در این راستا جلسات خوبی تشکیل شده و هماهنگی خوبی میان طلابی که به تبلیغ می‌روند، به وجود آورده‌اند و به دنبال این هستند که از طریق تبلیغ چهره به چهره در ترویج فرهنگ قناعت تلاش کنند.

وی ادامه داد: توجه به این موضوع جزو ضرورت‌های کار مدیریت شهری است که اگر کمکی از دستمان برمی‌آید در این زمینه باید انجام دهیم.

عباس ذاکریان، رئیس کمیسیون خدمات شهری هم در این زمینه ابراز داشت: اینها یک گروه بسیار خوب و باانگیزه هستند و کار خیلی خوبی را شروع کردند.

وی افزود: یک پیاده‌روی خانوادگی به محوریت مسئله صرفه‌جویی دارند تدارک می‌بینند که درخواستشان این است که شورا و شهرداری در پرداخت جوایز کمک کنند.

زین‌العابدین قراچورلو یکی دیگر از اعضای شورای شهر در این زمینه ابراز داشت: اگر موضوع فرهنگ‌سازی است باید از خودمان شروع کنیم. یکی از مسائل فرهنگ‌سازی این است که باید هزینه‌های خودمان را پایین بیاوریم.

وی ادامه داد: اگر قرار است صرفه‌جویی کنیم یکی از صرفه‌جویی‌ها همین است که در وضعیتی که اینهمه مشکلات مالی داریم نمی‌توانیم چنین بذل و بخشش‌هایی داشته باشیم.

قراچورلو گفت: فرهنگ سازی این است که کارگرهایی که سه ماه یک بار حقوق می‌گیرند را حمایت کنیم تا با معضلات اجتماعی روبه‌رو نشویم.

در نهایت این لایحه برای بررسی دوباره به کمیسیون فرهنگی بازگشت.

تسهیل در صدور پروانه ساختمانی بیمارستان‌ها

تسهیل در صدور پروانه برای ساختمان‌هایی که توسط دانشگاه علوم پزشکی احداث می‌شود، عنوان لایحه دیگر جلسه امروز بود.

طبق این تفاهم‌نامه قرار شد علوم پزشکی وقتی می‌خواهد ساختمانی بسازد همان ابتدا ۲۵ درصد را به صورت نقد بپردازد و بقیه را در بودجه سال آینده پیش‌بینی کرده و پس از ۱۸ ماه پرداخت شود. برای اینکه ضمانت اجرایی هم داشته باشد، ذی حساب و رئیس دستگاه هم باید تعهد بدهند.

این لایحه هم تصویب شد.

اخذ تسهیلات از موسسه مالی اعتباری کوثر برای تکمیل سهام شهرداری قم به میزان هفت درصد در بانک شهر موضوع دیگری بود که آتش‌زر در این جلسه مطرح کرد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در توضیح این لایحه گفت: قبلا شورا تصویب کرده بود که ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از موسسه کوثر دریافت کنیم که ۱۵ و نیم میلیارد در این رابطه برای بانک شهر اختصاص یافت.

وی با اشاره به اینکه این وام دیگر دریافت نمی‌شود ادامه داد: الان این مقدار پول که به بانک شهر داده شده تعیین تکلیف نشده و آقای شهردار لایحه کرده تا این مبلغ را به صورت تسهیلات حساب کنیم و به موسسه کوثر پس بدهیم.

آتش‌زر افزود: برخی اعضای کمیسیون اصرار داشتند که تسهیلات به نرخ مصوب بانک مرکزی باشد که هیچ بانکی زیر بار این موضوع نمی‌رود. برخی دیگر نرخ بانک شهر را در نظر داشتند.

شهردار قم در توضیح این لایحه با اشاره به اینکه نرخی که شهرداری قم به عنوان سهام‌دار می‌تواند از بانک شهر تسهیلات بگیرد، سه درصد کمتر از نرخ معمول است، ابراز داشت: این تسهیلات را نمی‌شود به نرخ سود بانک شهر حساب کرد چرا که موسسه کوثر الزامی ندارد که با کسی سه درصد کمتر سود محاسبه کند.

محمد دلبری ابراز داشت: قیمت تمام شده پول برای بانک ۲۷ درصد است که موسسه کوثر چهار درصد بیشتر می‌گیرد که می‌شود ۳۱ درصد.

وی گفت: اگر ما بخواهیم از بانک شهر وام بگیریم ۲۸ درصد سود خواهد داشت اما به دیگران این قیمت تعلق نمی‌گیرد.

در نهایت این لایحه هم تصویب شد.

اصلاحیه آیین‌نامه ساماندهی تبلیغات محیطی که هفته گذشته به خاطر ایراداتی به کمیسیون بازگشته بود توسط رئیس کمیسیون خدمات شهری مطرح شد.

طبق این اصلاحیه کسانی که بیش از ۶ ماه با داربست ساختمانی بخواهند سطح معابر را اشغال کنند، باید عوارض بپردازند.

جمهوری، ۹ دی شد

طرح چند نماینده شورای شهر برای نامگذاری مجموعه پل‌هایی به عنوان پل‌های جمهوری ساخته می‌شود به نام ۹ دی، مسئله دیگری بود که ذاکریان در این جلسه مطرح کرد.  

وی در این زمینه گفت: با توجه ضرورت زنده نگهداشتن نهم دی، مجموعه پل‌های جمهوری اسلامی به نام ۹ دی نامگذاری می‌شود.

به گفته رئیس کمیسیون خدمات شهری، تقاطع سه سطحه عمار یاسر و بلوار پیامبر اعظم(ص) که قبلا به این نام نامگذاری شده بود، به نام دیگری خوانده خواهد شد.   

لایحه دو فوریتی اعطای تخفیف پرداخت عوارض ساختمانی به یک مدرسه علیمه موضوع دیگری بود که در جلسه امروز مطرح شد. با توجه به اینکه در سال ۹۳، عوارض ساختمانی مدارس علمیه از فهرست دیون دولت به شهرداری‌ها حذف شد، این اولین باری است که یک مدرسه علمیه می‌خواهد عوارض خود را به صورت نقد بپردازد که شورای شهر برای این موضوع تخفیف ۵۰ درصدی در نظر گرفت.

حمایت از مدیرانی که به دادگاه می‌روند

لایحه دو فوریتی دوم جلسه یکشنبه را بختیاری، نائب رئیس شورای شهر مطرح کرد. این لایحه مربوط به حمایت از مدیرانی بود که در دعوای حقوقی شرکت می‌کنند. طبق این لایحه شهرداری می‌تواند برای حمایت از مدیرانش در دادگاه‌ها برای آنها وکیل بگیرد.  

شهردار قم در توضیح این لایحه دو فوریتی گفت: با توجه پرونده‌هایی که از سازمان بازرسی و دیگر نهادها در مورد مدیران به دادگاه ارجاع شده، قاضی نماینده حقوقی را نمی‌پذیرد و می‌گوید وکیل باید حضور داشته باشد.

وی ادامه داد: خواهش من این است که در پرونده‌هایی که نیاز به وکیل دارند، اختیار به شهرداری داده شود که با وکیل انعقاد قرارداد شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم هم درباره این لایحه ابراز داشت: ما همیشه به دادگاه اعتراض می‌کردیم که چرا برای پرونده‌ها شخص شهردار را به دادگاه احضار می‌کنید که قاضی هم همیشه مطرح می‌کرد که باید وکیل در دادگاه حضور داشته باشد و حضور نماینده حقوقی قابل قبول نیست.

با وجود اینکه چند تن از اعضای شورای شهر عقیده داشتند این موضوع نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد، این لایحه دو فوریتی هم در جلسه امروز تصویب شد.