به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی امینی تهیه کننده فیلم «بدون مرز» در مراسم رونمایی از این فیلم سینمایی که روز گذشته یکشنبه 28 دی ماه در قالب طرح «یک فیلم، یک سلام» در پردیس سینمایی ملت برگزار شد، گفت: «بدون مرز» فیلمنامه خاص و ویژه ای دارد که حاصل زحمت گروهی است و با تفکر نوشته شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته و امسال شاهد ساخت فیلم های زیادی از سوی کارگردانان فیلم اولی هستیم، بیان کرد: این نکته حائز اهمیت است که تحولی در نسل جدید اتفاق افتاده است به گونه ای که نمی توان گفت امیر حسین عسگری یک کارگردان فیلم اولی است او با زحمت بسیار تاکنون این فیلم را کارگردانی کرده است.
امینی تاکید کرد: فیلمنامه «بدون مرز» خیلی خاص و ویژه است، فضای خوبی دارد و با محوریت جنگ و نوجوانان ساخته شده است.
در ادامه امیریل ارجمند که موسیقی این فیلم را ساخته است، گفت: وقتی کارگردان خوب و متن جذابی پیش رویت باشد آن وقت اتفاق خوبی می افتد که خوشبختانه این اتفاق شامل حال من شد در این فیلم قاب های متفاوتی مشاهده می کنیم که بسیار فیلم را جذاب و دیدنی کرده است.
در ادامه ارجمند در پاسخ به این پرسش که چگونه با ساخت موسیقی در فیلمی که کم دیالوگ است زبان بین المللی را برای مردم بازگو کردید، بیان کرد: برای موسیقی این فیلم از 2 ساز استفاده شد که در حقیقت ساخته خودمان بود. در بسیاری از قسمت های این فیلم زبانی که جاری است سکوت است و این سکوت تا زمانی که اتفاقی در فیلم بیفتد ادامه دارد، پس می توان گفت این سکوت جزیی از موسیقی کار ما به شمار می رود.
در ادامه تهیه کننده این فیلم در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کنید فیلم شما در اکران و گیشه موفق خواهد بود یا خیر؟ گفت: ما از اول نگاهمان این نبود که فیلم جشنواره ای بسازیم. این فیلم حتما موفق و تاثیرگذار خواهد بود چراکه اثری جهان شمول و انسانی است.
امینی تاکید کرد: نباید در مورد فیلم دیده نشده زود قضاوت کرد این فیلم قطعا با مخاطب ارتباط خوبی برقرار می کند.
ارجمند با اشاره به نام فیلم توضیح داد: زمانی که نام «بدون مرز» برای فیلم انتخاب شد ترجمه زبان انگلیسی آن معادل خوش آمدید به مکان دیگر می شد که ادبیات خاصی در مورد آن وجود داشت و نمی توانستیم با توجه به نام فیلم برای موسیقی آن از سازهای الکترونیک استفاده کنیم به همین دلیل مجبور شدیم برای ساختن ساز دست به خلاقیت بزنیم تا کار را متفاوت نشان دهیم و موسیقی از جنس فیلم شود.
امیرحسین عسگری کارگردان فیلم، در ادامه با تاکید بر اینکه همیشه سعی کرده فیلم متفاوتی بسازد، گفت: در پرداخت نوع فیلمنامه ریزه کاری هایی وجود داشت که در سینما کمتر به آن پرداخته شده است. این فیلم در فضای نامتعارف با ۳ کاراکتر و تقریبا بدون دیالوگ ساخته شده و تنها یک صفحه دیالوگ برای این فیلم نوشته شده است.
عسگری یادآور شد: در واقع روایتی در فیلم وجود دارد که پیرامون آن جنگ است. هیچ وقت نمی گویم فیلم من، گروه ما خانواده ای بود که دست به دست هم دادند تا فیلم شکل گیرد و اگر این گروه نبودند فیلم ساخته نمی شد.
این کارگردان همچنین با اشاره به بازیگران فیلم گفت: همیشه معتقد بودم این فیلم زمانی ساخته می شود که بازیگران و لوکیشن خوبی داشته باشد. در سفری که به اروند داشتیم، توانستم بهترین لوکیشن فیلم را پیدا کنم. به این ترتیب که ما برای کارمان نیاز به یک کشتی داشتیم که با کمک یکی از محلی ها، کشتی را در مرز پیدا کردیم که یکی از بهترین لوکیشن ها و سکانس ما را به خود اختصاص داد.
وی در ادامه اظهار کرد: برای فیلمبرداری کار به مدت ۱۰۰ روز در جنوب بودیم. یکی از جذاب ترین بخش های این فیلم بازی گرفتن از نابازیگران بود و بالاخره بعد از پیگیری های مکرر توانستیم بهترین بازیگر و باهوش ترین پسر خردسال را پیدا کنیم. آنقدر کار فشرده بود که شب ها تا ساعت ۲ درگیر بحث درباره سکانس های فیلم بودیم.
عسگری درباره استقبال مردم از «بدون مرز» گفت: خارج از فضای سینما جریانی باب شده که در مورد هر چیز زود قضاوت می کنند اما من از اهالی رسانه می خواهم قبل از قضاوت فیلم را ببینند.
در پایان وی با اشاره به شعار فیلم خود بیان کرد: شعار این فیلم همان جمله ای است که در جشنواره توکیو هم گفته ام «در حال حاضر که تصمیم گرفته ام فیلم خود را بسازم نمی دانم چه تعداد مادر، فرزند دار می شوند فقط می دانم جنگ می خواهد آنها تنها باشند.»
در پایان از پوستر فیلم که توسط امید صالحی و پگاه فیض آبادی طراحی شده بود رونمایی شد.