اکبر محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح فعالیتهای ستادی بخش «استعدادهای درخشان» سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: خوشبختانه این بخش از جشنواره با تلاشی که از سوی مسوولان ستادی انجام گرفته در شرایط بسیار خوبی قرار دارد به طوری که هم اکنون تمامی کارها انجام گرفته و ما هیچ مشکلی در این زمینه نداریم و تمامی آثار شرکتکننده در این بخش در قالب 25 اجرا تکنوازی، گروه نوازی، دوئت و سایر اجراها آثار خود را به علاقه مندان موسیقی ارائه خواهند داد.
وی ادامه داد: یکی از اتفاقات خوشایندی که در این دوره از جشنواره به وقوع پیوسته اجرای تعدادی از قطعات برای اولین بار در ایران است که خوشبختانه با همتی که از سوی هنرمندان شرکت کننده انجام گرفته تعدادی از این قطعات کلاسیک برای اولین بار است که در کشورمان توسط هنرمندان اجرا می شود و تصور می کنم کیفیت این آثار به قدری بالاست که می تواند با بسیاری از برنامه های جهانی رقابت کند.
مدیر بخش «استعدادهای درخشان» سیامین جشنواره بین المللی موسیقی فجر بیان کرد: میانگین سنی هنرمندان شرکتکننده از 16 تا 27 سال است که تعداد 4 نفر از برگزیدگان نهایی هنرمندان منتخب هشتمین جشنواره موسیقی «جوان» هستند که این قابلیت را داشتند تا در بخش استعدادهای درخشان جشنواره حضور پیدا کنند چرا که من معتقدم این بخش از جشنواره به قدری باید دارای کیفیت باشد که کار انتخاب را برای حضور در بخش نهایی سخت کند.
این هنرمند در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا از موسیقی ایرانی در این بخش استفاده نمیشود؟ توضیح داد: حضور داشتن یا نداشتن موسیقی ایرانی در بخش استعدادهای درخشان در وظیفه من نیست اما معتقدم به دلیل اینکه مسوولان جشنواره بخش دیگری را برای این موضوع در نظر گرفته اند بنابراین حضور موسیقی ایرانی موجب تداخل کنتراست فنی این بخش می شود البته که حضور بخش هایی چون «نسلی دیگر» که چند سالی است به جشنواره موسیقی فجر اضافه شده می تواند برای حضور موثر موسیقی ایرانی در اشکال مختلف موثر باشد.
محمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تداوم توجه به موضوع استعدادهای درخشان جشنواره موسیقی فجر اشاره کرد و گفت: سال گذشته صحبتهای ضمنی را با آقایان ریاحی و مرادخانی انجام دادم که هنرمندان شرکتکننده در بخش «استعدادهای درخشان» جشنواره بتوانند زیر چتر حمایتی معاونت هنری قرار گیرند و از امکانات اجرایی تالارهای زیر مجموعه این نهاد استفاده کنند این در حالی است که طبق برنامه ریزی های انجام گرفته تصمیم گرفته شد که در قالب یک پروسه پنج ساله این هنرمندان بتوانند در سطوح بین المللی نیز حضور داشته باشند و بتوانند در تالارهای کشورهای اروپایی و غیر اروپایی اجراهایی داشته باشند.
وی تاکید کرد: آنچه گفتم یکی از اهداف مهم ما در جشنواره بین المللی موسیقی فجر طی سالهای گذشته است که امیدوارم با قول های شفاهی که از مسوولان محترم گرفته ایم بتوانیم به این برنامه های از پیش تعیین شده جامه عمل بپوشانیم. البته اقدام دیگری هم برنامه ریزی کرده ایم که در صورت فراهم شدن امکانات از سال آینده عملی خواهد شد. در این طرح بنا شده که با شناسایی استعدادهای درخشان ایرانی در خارج از کشور که هم اکنون در کالج ها و مراکز معتبر بین المللی مشغول تحصیل یا اجرای موسیقی هستند برای حضور در جشنواره و اجرای برنامه، دعوت هایی داشته باشیم که امیدوارم این امر نیز محقق شود.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود در جواب به سوال دیگری مبنی بر میزان بودجه بخش استعدادهای درخشان جشنواره افزود: مشکل بودجه همیشه و همواره از جمله مشکلات برگزاری هرچه بهتر هر جشنواره ای است که بخش استعدادهای درخشان نیز از این قاعده مستثی نبود اما ما تلاش کردیم در این دوره میزان بودجه نسبت به سال گذشته از درجه بالایی برخوردار باشد که در حد بضاعت خود شرمنده هنرمندان شرکت کننده که لیاقت اجرا در بهترین تالارهای دنیا را دارند، نشویم.