کرمان - معاون استاندار کرمان از شناسایی ۲۰ زمین خوار بزرگ در کرمان خبر داد و گفت: مقابله با زمین خواری تا خشکاندن ریشه های این معضل در کرمان ادامه خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد کامیاب عصر سه شنبه در نشست خبری با موضوع حاشیه نشینی؛ به ابلاغیه معاون اول رئیس جمهور به کل کشور مبنی بر مقابله جدی با زمین خواری و تغییرکاربری از دوم تیرماه ۹۳ اشاره کرد و گفت: این کار در کرمان دی ماه ۹۲ کلید خورد و استان کرمان در این زمینه پیش قدم بوده است.

کامیاب ادامه داد: امروز نسبت به گذشته یک هم افزایی در زمینه مقابله با زمین خواری و ساماندهی حاشیه نشینی در استان کرمان اتفاق افتاده است.

وی یکی از علت های شکل گرفتن حاشیه نشینی را عدم نظارت دستگاه های اجرایی و متولی و عدم برخورد قاطع با زمین خوارها عنوان کرد و گفت: سودجویی و نهایتا عدم آگهی مردم نیز از دلایل دیگر بروز پدیده حاشیه نشینی است.

کامیاب با اشاره به همت رسانه ها و اطلاع رسانی در زمینه پدیده زمین خواری و حاشیه نشینی اظهار داشت: یکی از کارهای موفق اطلاع رسانی بوده و مردم به خوبی می دانند که هر جا قطعه زمینی دارند و برای هر خشت روی خشت گذاشتن باید مجوز ساخت داشته باشند و خوشبختانه دیگر عدم آگاهی وجود ندارد.

معاون عمرانی استاندار کرمان الله آباد را اولین منطقه ای دانست که بحث مقابله با حاشیه نشینی در آن مطرح شد و افزود: در حال حاضر نیز آخرین اقدامات در شهرک گل ها صورت گرفته است.

کامیاب با اشاره به اینکه طرح عملیاتی برای مناطق ۳۱ گانه حاشیه نشینی کرمان تدوین شده است، گفت: نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در این زمینه همکاری مطلوبی را برای برخورد با زمین خواران و ساماندهی مناطق حاشین نشین داشته اند.

وی همه اقدامات صورت گرفته در زمینه مقابله با زمین خواری را مبتنی بر قانون دانست و گفت: تخطی از قانون در این زمینه نداشته ایم و هزار و ۱۱۷ هکتار تا این لحظه تغییر کاربری یا تخریب یا به حالت اولیه برگشته است.

ادامه نهضت تا خشکاندن ریشه های حاشیه نشینی در کرمان

وی تصریح کرد: براساس آمار مدیرکل اطلاعات استان کرمان ۲۰ زمین خوار بزرگ و دانه درشت شناسایی شده اند و با آن ها برخورد قانونی صورت می گیرد.

وی همچنین حضور صدا و سیمای مرکز کرمان را در مرحله نخست ساماندهی حاشیه نشینی خوب اعلام کرد و گفت: از کارهای خوب صدا و سیما تشکر می کنیم اما در بحث مبارزه با زمین خواران شهرک گل ها متاسفانه همکاری صدا و سیما متوقف شد و اگر انتقادی در این مرحله از صدا و سیما وجود داشته است استاندار کرمان صراحتا آن را عنوان کرده است.

کامیاب در خصوص انتقادات نسبت به طرح کمربند سبز کرمان گفت: انتقاد مطروحه نابجا بوده و نقشه هایی که به ان استناد شده به زمان گذشته تعلق دارد؛ نقشه هایی که در دست ما است کاملا نشان می دهد که کمربند سبز دقیقا روی محدوده شهر کرمان منطبق می شود.

وی با اشاره به تصویب طرح کمربند سبز در زمان گذشته ادامه داد: کمربند سبز بازنگری شده و اجرایی کردن آن نیز در زمان رزم حسینی استارت زده شده است .

معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه اگر کمربند سبز را بخواهیم اجرایی کنیم ۴۲ میلیارد تومان وجه ریالی برای آن برآورد می شود بنابراین از ارگان های مختلف مخصوصا شرکت هایی که مسئولیت اجتماعی دارند کمک گرفته ایم.