به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بیزینس بوکز، زاکربرگ که با آغاز سال کتاب «پایان قدرت» را به عنوان کتاب اولش معرفی کرده بود، اکنون و در آغاز سومین هفته سال نو، کتاب سنگین و روشنفکرانه دیگری را معرفی کرده است.
«فرشتگان بهتر طبیعت ما: چرا خشونت کاهش یافته است؟» کتابی 830 صفحهای است که استیون پینکر روانشناس هارواردی آن را نوشته است.
بیل گیتس در سال 2012 در بلاگش از این کتاب به عنوان یکی از مهمترین کتابهایی که خوانده نام برده بود و آن را نه کتابی برای یک سال؛ که کتابی برای همیشه خوانده بود.
تروریسم در طول تاریخ کاهش یافته است
زاکربرگ در صفحه شخصیاش در فیس بوک درباره این کتاب نوشت: این کتابی بجا درباره این است که چرا و چگونه خشونت به صورتی یکنواخت و دایم در طول تاریخ کاهش پیدا کرد و ما چگونه میتوانیم این روند را ادامه دهیم.
وی افزود: با مسایل اخیر ممکن است به نظر برسد که خشونت و تروریسم بار دیگر خیلی زیاد شدهاند، اما این اهمیت دارد که همه خشونتها- حتی تروریسم- در عمل در طول تاریخ کاهش یافتهاند. اگر ما درک کنیم که چگونه به این دستاورد رسیدیم، میتوانیم راهمان را به سمت صلح ادامه دهیم.
شماری از مردمی که به آنها اعتماد دارم به من گفتهاند که این بهترین کتابی است که تاکنون خواندهاند. به همین دلیل قصد دارم این کتاب را ظرف یک ماه، به جای دو هفته، بخوانم. من کتاب سوم را هم معرفی میکنم که کتابی کوتاهتر است تا فهرستمان را کامل کند.
زاکربرگ افزوده است: اگر میخواهید این کتابخوانی را دنبال کنید و در گفتوگو با نویسندهها همراه ما باشید، صفحه «یک سال با کتاب» را انتخاب کنید.
هفتهای که زاکربرگ کتاب «پایان قدرت» را معرفی کرد، این کتاب بلافاصله در آمازون تمام شد. این در حالی است که کتاب «فرشتگان بهتری برای طبیعت ما» اکنون در میان 20 کتاب برتر آمازون در بخش علوم اجتماعی جای دارد.
«فرشتگان بهتری برای طبیعت ما» چگونه کتابی است؟
این کتاب در سال 2011 منتشر شده و از نامزدهای جایزه ساموئل جانسون بود که به بهترین کتاب غیرداستانی سال تعلق میگیرد. این کتاب از سوی مخاطبان و منتقدان با امتیاز 4.3 از 5 امتیاز، عنوان روی جلد خود را از خطابهای از آبراهام لینکلن وام گرفته است.
پینکر از این جمله بهعنوان استعارهای برای چهار انگیزه بشری استفاده کرده است. او مینویسد چهار مفهوم: یکدلی، کنترل کردن خود، حس اخلاق گرایی و دلیلیابی عواملی بودند که ما را از خشونت دور کردند و به سمت همکاری و مشارکت پیش بردند.
وی از اطلاعات بیشماری استفاده میکند تا نشان دهد در طول هر هزاره از میزان خشونت چقدر کاسته شده و این که احتمالا دوران امروز صلحآمیزترین دوران بشر است. او در 6 فصل اول کتابش به تحلیل دورههای تاریخی در گرایش به کاهش خشونت میپردازد و در فصل بعد درباره اهریمن درون صحبت می کند و از سیستمهای روانشناختی که میتوانند به خشونت منجر شوند، مینویسد و چهار مورد را تعیین می کند. او سپس در فصل بعد از گرایشهای تاریخی برای کاهش خشونت مینویسد و پنج مورد را تعیین میکند.