به گزارش خبرنگار مهر، رسول دیناروند ظهر پنجشنبه در بازدید از بیمارستان آیت الله موسوی استان زنجان افزود: در سالجاری نیاز به واردات دارو بسیار کم بوده و تامین دارو روال منطقی خود انجام می شودو در این میان کاهش واردات دارو نشان دهنده توانمندی تولید دارو وتامین نیازهای دارویی در داخل کشور بوده است و هدف از تولید داروها در داخل کشور فقط صرفهجویی ارزی نیست بلکه تولید دارو در داخل کشور تامین آن را برای بیمار آسان کرده و موانع را کاهش میدهد.
وی اظهار داشت: در سالجاری هیچ گونه بحران دارویی نداشتیم وتنها در ۳۰ قلم دارو تنها کمبود داریم و میزان واردات دارو تا پایان سالجاری به ۹۵۰ میلیون دلار می رسد که این میران واردات در سالجاری حتی نسبت به واردات دارو در سال ۹۱ هم کمتر است و این امر نشان می دهد که صنعت داروی داخل پاسخگوی نیاز است.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو بر حمایت از بیمارانی که درمان آنها نیازمند واردات دارو است گفت: تامین داروهای مورد نیاز بیماران در اولویت تخصیص اعتبار ارزی توسط دولت قرار دارد.
دیناروند از صادرات دارو ابراز ناراحتی کردو گفت:هر چند میزان صادرات دارو در سال جاری نسبت به سال گذشته دو برابر شده ولی این میزان راضی کننده نیست.
وی افزود: طبق برنامهریزی انجام شده میزان صادرات دارویی کشور تا پایان سال جاری به ۱۶۰ میلیون دلار میرسد.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در بودجه سال آینده اعتبارات حمایت از بیماران خاص ما التفاوت نرخ ارز است که ده در صد کاهش دارد.
دیناروند تاکید کرد: دولت در فشار بودجه است و نفت ما کاهش داشته بنابراین بتوانیم به نحوی سال آینده کارها را اداره کنیم که فشاری به بیماران نیاید.
وی در ادامه افزود: سال گدشته ۵۰ درصد هزینه درمان بیماران خاص و تفاهم نامه با بیمه ها سرپایی و بستری ده درصد است بعضی از داروها ی تولید داخل رایگان و داروهای وارداتی هزینه کمتری دارد.
وی با بیان اینکه در مورد بیماران صعلب العلاج هزینه دارویی بیشتر نیست گفت: برای بیماران خاص هزینه در سرپایی ده درصد است و همه بیماران فرانشیز ده درصد است برای بیماران خاص هزینه دارو رایگان می باشد.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مشکلاتی داریم و این مشکلات را وزارت واقف است در خصوص محیط زیست آلایندگی داریم غیر قابل ترید نیست و اقراق در بیان آن مشکل برای مردم مناسب نیست در این راستا وزارت بهداشت در جاهایی که سلامت مردم را به خطر می افتد جلوی کار را می گیرد هر چند به تولید کننده ضربه اقتصادی وارد کند ولی سلامتی مردم برای ما خیلی مهم است.
دیناروند تصریح کرد: سال گذشته ما ۵۰ درصد واردات روغن پالم داشتیم که این میزان در سالجاری ۳۰ درصد بوده است.
وی افزود: سال گذشته میزان واردات روغن پالم ۷۰۰هزار تن بوده که در سالجاری به ۴۰۰ هزار تن روغن پالم رسیده و ما حذف روغن پالم را نداریم بلکه افراط در مصرف آن نباید باشدو ا ین کاهش به منزله جایگزینی این روغن با روغنهایی با اسید چرب کمتر است.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: برای بیماران هزینه سرپایی و فرانشیز ۳۰ درصد است و برای بیماران خاص هزینه سرپایی و فرانشیز ده درصد است.
دیناروند از تولید ۱۲ قلم داروی ضد سرطان وارداتی در داخل کشور تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: چهار قلم از این داروها بعد از طی مراحل کنترل کیفیت وارد بازار شده و هشت قلم دیگر در حال طی مراحل اداری و کنترلی قرار دارند.
وی تصریح کرد: برخی از هشت قلم داروی تولیدی ضد سرطان کشور که در جهان توسط شرکتهای خاص و محدود تولید میشوند تا دهه فجر سال جاری وارد بازار میشود.
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و درمان تولید داروهای پیچیده و بیوتکنولوژی را بیانگر توانمندی صنعت دارویی کشور دانست وگفت: این توانمندی ضمن کاهش قیمت، دسترسی بیمار را به دارو تسهیل میکند.