سمنان - فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور یا بیان اینکه ۳۹۷ پاسگاه انتظامی ویژه حافظت از عرصه های منابع طبیعی در کشور وجود دارد، گفت: فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی نهادینه شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، سرهنگ قاسم سبز علی در خلال برگزاری کارگاه مشورتی طرح و برنامه یگان های حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کل کشور در سمنان با بیان اینکه ۳۹۷ پاسگاه انتظامی ویژه حافظت از عرصه های منابع طبیعی در کشوروجود دارد اظهار داشت: استفاده از مشارکت و دانش بومی، واگذاری حفاظت از منابع طبیعی به مردم و گره زدن معیشت مردم به منابع طبیعی راهکارهای مراقبت موثرتر از منابع طبیعی هستند.

وی با اشاره به اینکه با افزایش فشارهای اقتصادی، هجوم و تصرف منابع طبیعی نیز افزایش می یابد، تصریح کرد: سالانه به طور میانگین ۳۰ هزار پرونده تجاوز به عرصه های منابع طبیعی در کشور تشکیل و رسیدگی می شود.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور گفت: اگر پای هر درخت یک مامور انتظامی گذاشته شود، تا زمانی که فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی در تمام مردم نهادینه نشود، به توفیقی نمی رسیم.

وی از وجود ۲۰ هزار همیار طبیعت در کشور که همه برای همکاری و هماهنگی بیشتردر سازمان جنگل ها و مراتع در موضوع های مختلف حفاظت، مسایل ترویجی و کاشت هستند خبر داد.

سبزعلی با اشار به افزایش آتش سوزی مناطق جنگلی کشور در سال جاری، اضافه کرد: در مهار آتش، سرعت انتقال نیروها از طریق بالگرد مهم است که اگر این امر میسر شود، مهار آتش به یک ساعت نمی رسد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور یادآور شد: دو پایگاه اصلی مهار آتش سازمان جنگل ها و مراتع کشور در استان های گلستان و کرمانشاه قرار دارد و دو پایگاه فرعی نیز در استان سمنان واقع است که در شهرستان مهدیشهر و شهرستان شاهرود برای پشتیبانی استانهای هم جوار سمنان فعالیت دارند.

سبزعلی خاطرنشان کرد: ایجاد پایگاه های مهار آتش در استان های گیلان، ایلام، مازندران برنامه ریزی شده و ساخت آن در استان فارس پیشرفت ۵۰ درصدی داشته است.

وی هزینه ساخت و تجهیز هر پایگاه مهار آتش سازمان جنگل ها و مراتع کشور را بین ۲۰ تا ۳۰ میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: مهمترین آتش سوزی های امسال در عرصه های منابع طبیعی در استان های گلستان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد رخ داد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع کشور با بیان اینکه کانون های بحرانی قاچاق چوب جنگلی در کشور شناسایی شدند، افزود: مکانیزه شدن کنترل استفاده از چوب جنگلی از ابتدا تا انتها و آگاهی دادن به کارگاه های استفاده کننده از چوب غیرمجاز در دستور کار سازمان جنگل ها و مراتع کشور قرار دارد.

وی در خاتمه تاکید کرد: قاچاق چوب جنگلی امسال پنج درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

سرهنگ قاسم سبزعلی فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها در گردهمایی جانشینان فرماندهان یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع در استانهای کشور، در سمنان به مدت دو روز در کارگاه مشورتی حضور یافت.