مشهد- مشاور رییس جمهوری و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار کرد: کمیته ملی حافظه جهانی در راستای حفظ ذخایر نفیس کشور و موجود در خراسان رضوی در شهر مشهد فعال می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، سید رضا صالحی امیری روز دوشنبه در نشست خبری در سازمان اسناد و کتابخانه‌های استان خراسان رضوی بیان داشت: کمیته حافظه جهانی برای حفظ ارزش‌های جهانی زیر نظر یونسکو فعالیت می‌کند و از آنجا که بزرگ ترین منابع و ذخایر نفیس کشور در خراسان رضوی وجود دارد لذا فعال سازی این کمیته در این استان ضروری به نظر می رسید.

وی فعال‌سازی کمیته حافظه جهانی را یکی از برنامه‌های اصلی این سازمان عنوان کرد و گفت: این کمیته آثاری که دارای ارزش ملی و جهانی است را شناسایی و به ثبت می‌رساند.

وی با بیان اینکه برای سال ۲۰۱۷ مشهد می بایست برنامه ریزی کرد تا ظرفیت‌های مشهد مقدس برای مردم جهان بازگو شود ادامه داد: دبیرخانه این کمیته در تهران فعال است و به تدریج در استان‌های کشور فعال می‌شود و در همین راستا این کمیته نخستین جلسه خود را  هفته آینده در مشهد برگزار می‌کند.

صالحی امیری با اشاره به اینکه ایران جزو کشورهای بسیار فعال در کمیته حافظه جهانی است بیان کرد: با این وجود تنها در طول سال می توان دو اثر را به این کمیته معرفی کرد.

مشاور رئیس جمهور تصریح کرد: اقدامات انجام شده تا کنون موجب ثبت  ۴۲ اثر درسطح ملی و ۴ اثر در سطح منطقه‌ای و ۷ اثر در سطح جهانی شده است.

وی ثبت اسناد و نقشه‌های خلیج فارس، اسناد اداری دوره صفویه، دانشگاه بین اللمللی تبریز و  اثر خمسه نظامی را از جمله اسناد به ثبت رسیده در سطح بین المللی نام برد.

وی گفت: به دلیل اینکه بسیاری از اسناد اداری دوره صفویه در آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود لذا با توافقی که بین استاندار خراسان رضوی و رئیس کتابخانه‌های آستان قدس رضوی صورت گرفت  مقرر شد تا کمیته حافظه جهانی در استان خراسان رضوی فعال شود.

ایجاد اندیشکده فرهنگی

مشاور رییس جمهوری و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین از راه اندازی اندیشکده فرهنگی در این سازمان و برپایی نشست‌های فرهنگی، هنری و تخصصی در این سازمان خبر داد.

وی گفت: از ابتدای سال ۱۲۰ نشست تخصصی با اصحاب فرهنگ برگزار شده است و بیش از ۵ هزار نفر از نخبگان در اندیشکده حضور دارند.

وی گفت: سازمان اسناد ملی یکی از بزرگ ‌ترین مخازن موجود در سطح ملی و منطقه است و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار جلد کتاب، تعداد پنج میلیون نشریه، ۳۸ هزار جلد نسخ خطی نفیس، ۳۴ هزار نسخه سنگی و صد ها هزار نقشه و فیلم را در خود جای داده است.