حسين اخوان در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" گفت : گرد آورنده كتاب كمين جولاي 82 ( كه به روزشمار وقايع ربوده شدن چهار ديپلمات ايراني مي پردازد) در مصاحبه اي به اين مساله اشاره داشته است كه "حداقل تا 5 سال پيش پرونده چهار ديپلمات در دست افرادي بوده كه به اين پرونده چهره اي امنيتي مي دادند و هر كس از دولت، مجلس و رسانه ها قصد نزديك شدن به پرونده را داشت، با اين جمله كه پرونده امنيتي است، از پيگيري منصرف مي شد".
برادر ديپلمات ربوده شده ايراني افزود : متاسفانه بايد گفت اين مطالب واقعيت دارد و اين القائي نادرست بود كه در اين زمينه صورت گرفت و از آن جهت كه درك روند پيگيري اين مساله در گذشته براي ادامه روند پيگيري ضروري و مفيد است، بايد در اين راستا به نكاتي توجه داشت.
وي گفت : اين حق ما بود كه حقايق را از مسئولان پرونده مطالبه كنيم تا بر اساس آن به نتيجه اي درست برسيم، اما متاسفانه هرگز اين حق را نيافتيم كه بدانيم كه مسئول پرونده در دو دهه اول اين ربوده شدن اين چهار نفر كيست.
حسين اخوان ادامه داد: شايد هيچ كس به حرف هاي ما توجه نكند، اما اين مطالب را براي ثبت در تاريخ مي گوييم و تاريخ نيز بر آنچه بر ما گذشته قضاوت خواهد كرد.
اخوان با بيان اين كه متاسفانه در اين سالها از پنهان كاري به عنوان پوششي براي مخفي نگاه داشتن قصورها، كوتاهي ها و ناكارآمدي ها استفاده شده، افزود : وقتي فضا را براي پيگيري اين پرونده امنيتي كردند، مسئولان پرونده با سنگر گرفتن در پشت امنيتي جلوه دادن اين پرونده، خود را از هرگونه بازرسي و نظارت و كنترل مصون كردند و در چنين شرايطي احتمال انجام فعاليت هاي خودسرانه به وجود آمد.
برادر عكاس ربوده شده ايراني تصريح كرد: ما مسئوليت به وجود آمدن چنين مساله اي را متوجه وزارت خارجه مي دانيم چون پس از انتخاب اين فرد به عنوان مسئول پرونده، وي را به حال خود رها كرد و هيچ نظارتي بر فعاليت او نداشت و ما علت اين امر را نيز بي حسي مسئولان وزارت خارجه مي دانيم.
حسين اخوان با اشاره به تلخ بودن واقعيت لاينحل ماندن سرنوشت چهار ديپلمات ايراني پس از 23 سال، گفت : اين مساله كه چرا آقاي (ح. م ) كه 20 سال مسئول اين پرونده بود، مجددا به تكاپو افتاده تا پرونده در اختيار وي قرار گيرد، ما اطلاعي نداريم اما اين نگراني وجود دارد كه چنانچه اين پرونده مجددا در اختيار وي قرار گيرد، دوباره تلاش كند تا بر آن پرده تاريكي فروكشند.
اين درحالي است كه تاكنون خانواده هاي اخوان، متوسليان و رستگار مقدم بارها طي مصاحبه هايي مخالفت و نارضايتي خود را از احتمال قرار گرفتن مجدد پرونده در اختيار اين فرد اعلام كرده اند.
وي افزود : اين نكته نيز قابل توجه است كه چرا هيچ يك از اعضاي كميته پيگيري سرنوشت چهار ديپلمات كه به رياست علي ربيعي در زمان آقاي خاتمي تشكيل شد، با عضويت اين فرد در اين كميته موافقت نكردند.
حسين اخوان تنها راه خارج نمودن اطلاعات اين پرونده از حالت اسرار آميز را بحث علني از مسائل اين پرونده دانست و گفت : تبادل افكار و اخبار در بين محافل مختلف و شفاف سازي در مورد پيگيري سرنوشت چهار ديپلمات ربوده شده ايراني تنها راهي است كه به كشف حقيقت اين ماجرا كمك مي كند و اين كار جز در سايه تحقيق و تفحص ميسر نخواهد بود.
برادر عكاس ربوده شده ايراني در پايان تاكيد كرد : اميدواريم دولت جديد با همكاري مجلس و نهادهاي ذيربط با در نظر گرفتن دغدغه هايي كه مطرح شد، دست به اقداماتي اساسي و ريشه اي بزنند تا انتظار 23 ساله خانواده هاي احمد متوسليان، تقي رستگار مقدم، كاظم اخوان و سيد محسن موسوي پايان يابد.