بندرعباس - استاندار هرمزگان گفت: مرزهای جغرافیایی منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان یا گاوبندی در محدوده جغرافیایی هرمزگان قرار دارد و می خواهیم دستورات برای تفکیک مدیریت این منطقه از لامرد صادر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، جاسم جادری دوشنبه شب در دهمین نشست شورای اداری استان هرمزگان که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، عنوان کرد: استان هرمزگان الگوی همزیستی مسالمت آمیز، وحدت، مهر و دوستی و در دنیای پرتلاطم امروز، تصویر روشنی از اسلام رحمانی در مقابل افراطی گری است.

وی ادامه داد: اعتماد و به هم پیوستگی مردم شیعه و سنی، این استان را به الگوی ایران اسلامی مبدل کرده است و در پرتو همت و مشارکت جمعی، هرمزگان یکی از استان های در حال توسعه و توانمند ایران اسلامی است.

استاندار هرمزگان افزود: ظرفیت های طبیعی و زیرساخت های این استان تصویری از اقتصاد ایران اسلامی است و این ظرفیت ها می تواند زمینه تحرک بخشی به اقتصاد ملی و منطقه ای را فراهم سازد.

جادری با بیان اینکه هرمزگان گنجینه ظرفیت های مادی و کارگاه سازندگی کشور است، تصریح کرد: به کارگیری نیروهای بومی این استان، ضرورتی مهم و اثربخش در کاهش بیکاری است.

وی گفت: به لحاظ حصول درآمدهای استانی این استان سرآمد است و استان هرمزگان همواره در تامین منابع بودجه کل کشور تاثیرگذار بوده و مازاد درآمد داشته اما بازگشت این مازاد ناچیز و در سال ۹۲ تنها هشت درصد بوده است.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: در بخش صیادی و آبزی پروری نیز از لحاظ تولید محصولات شیلاتی ۲۲ درصد تولیدات کشور به لحاظ صید و ۲۸ درصد تولید میگوی پرورشی کشور از طریق هرمزگان انجام می شود.

جادری اضافه کرد: همچنین در بخش کشاورزی با وجود خشکسالی این استان در سال های اخیر رتبه اول تولید لیموترش، انبه، موز، خرما، مرکبات و صیفی جات و پیاز را به خود اختصاص داده اما هم اکنون این بخش با چالش های بسیاری مواجه است.

وی با بیان اینکه در بخش حمل و نقل نیز هرمزگان سرآمد است، اظهار داشت: ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در این استان تا ۱۱۰ میلیون تن افزایش یافته است.

استاندار هرمزگان تصریح کرد: بسترهای سرمایه گذاری خارجی و زمینه های فراوان سرمایه گذاری در هرمزگان فراهم است و موقعیت مکانی و جغرافیایی ویژه استان و قرار گرفتن در کرانه های خلیج فارس و دریای عمان و دسترسی به آبهای آزاد از جمله فرصت ها و ظرفیت های اجتماعی این منطقه است.

جادری بیان داشت: هرمزگان به دلیل مجاورت با گران سنگ ترین میراث طبیعی کشور یعنی خلیج فارس و برخورداری از ظرفیت های مختلف، سرزمین امید و فرصت و ظرفیت کلان اقتصادی کشور محسوب می شود.

وی گفت: با این وجود این استان در درون از عدم توازن رنج می برد.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان در ادامه به برخی خواسته ها برای رفع مشکلات هرمزگان اشاره کرد و اظهار داشت: براساس قانون برنامه پنجم توسعه که استفاده از مازاد درآمد استانی برای توسعه استان را عنوان کرده درخواست ما ابلاغ مازاد درآمد استانی است.

جادری افزود: ظرفیت اسمی بیمارستان تامین اجتماعی خلیج فارس بندرعباس ۳۰۰ تخت است اما در حال حاضر از ۱۶۶ تخت آن استفاده می شود که به دلیل عدم توانایی در جذب پزشک بوده و خواستار تعیین تکلیف این بیمارستان و بیمارستان منطقه آزاد قشم هستیم.

وی ادامه داد: در مناطق آزاد خواستاریم برای تردد خودروهای منطقه آزاد و افزایش شعاع تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد کیش و قشم در استان دستورات لازم صادر شود.

استاندار هرمزگان عنوان کرد: عضویت مقامات استانی در ترکیب هیئت مدیره مناطق آزاد و ویژه در هرمزگان دارای سابقه بوده و می خواهیم با اجرایی شدن این مسئله از این طریق امکان پیگیری سیاست های استان فراهم شود.

جادری تصریح کرد: همچنین خواستاریم به منظور افزایش بهره وری و رضایت شغلی کارکنان در انجام ۴۴ ساعت کاری در هفته به استان این اجازه داده شود برنامه کاری کارمندان را در پنج روز تدوین کنیم.

وی در ادامه بیان داشت: مرزهای جغرافیایی منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان یا گاوبندی در محدوده جغرافیایی هرمزگان قرار دارد و ساختار آن باید در محدوده این استان راهبری و مدیریت شود و علی رغم صراحت قانون مبنی بر تفکیک جغرافیایی، مدیریت این منطقه به شهرستان لامرد که منطقه مستقلی در استان فارس است واگذار شده و می خواهیم دستورات برای تفکیک مدیریت این منطقه از لامرد صادر شود.