سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پيام ايران به آمريكا درباره شهادت شهید الله دادی گفت: جمهوری اسلامی ایران متعاقب اين اقدام تروريستی ديدگاه‌های خود را از طريق مجاری ديپلماتيك به آمريكا منتقل كرد.

مرضیه افخم سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره اجرای حکم شیخ علی سلمان در بحرین و موضع وزارت امور خارجه نسبت به این حکم و بازداشت‌های سیاسی در قبال اعتراضات مسالمت آمیز مردم، گفت: مواضع ما در خصوص مسائل بحرین و تداوم بازداشت ها، چندین بار اعلام شده و بار دیگر نیز این بازداشت معترضان و رهبران گروه های اسلامی و جمعیت های فعال را محکوم می کنیم.

دولت بحرین صدای معترضان را بشنود

وی ادامه داد: تداوم بازداشت شیخ سلمان و همچنین عدم فعالیت یک جمعیت قانونی در آن کشور قابل پذیرش نیست و امیدوار هستیم دولت بحرین با انعطاف بیشتر نسبت به موضوعات برخورد کند.

سخنگوی وزارت امورخارجه افزود: همچنین امکان گفتگوی سیاسی در داخل بحرین را فراهم کند. رویکرد امنیتی جاری به نفع ملت و دولت بحرین نیست و چنانچه هر زمانی از این رویکرد بازگردند، به نفع بحرین خواهد بود.

افخم گفت: امیدواریم دولت بحرین صدای معترضان را بشنود و به طور منطقی به این صداها و درخواست ها پاسخ دهد.

پیام ایران به حافظ منافع آمریکا در تهران اعلام شد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال دیگر مهر درباره پیام ایران به آمریکا در خصوص شهادت سردار الله دادی که معاون وزیر امور خارجه از آن خبر داده بود، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران متعاقب این اقدام تروریستی و در واقع تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی دیدگاههای خود را در خصوص شهادت سردار الله دادی و همراهان ایشان که در حوزه مقاومت اسلامی تلقی می شود، از طریق مجاری دیپلماتیک به آمریکا منتقل کرده است.

افخم افزود: ما این اقدام تروریستی را محکوم کردیم و فکر می کنیم بی تفاوتی نسبت به تروریسم دولتی، افراطی گری و تهدیدهای موجود در منطقه موجب تداوم و گسترش اقدامات خواهد شد و از دولت آمریکا خواستیم که برای مقابله با این مسائل توجه جدی نشان دهند.

سخنگوی وزارت امورخارجه تاکید کرد: در عین حال جمهوری اسلامی ایران به وظایف دیپلماتیک خود در حوزه های بین المللی عمل می کند و این امر را از مجاری دیپلماتیک پیگیری می کنیم.

افخم ادامه داد: ما این امر را حق خود می‌دانیم و همین موضوعات به حافظ منافع آمریکا در ایران در سفارت سوئیس منتقل شد و خیلی صریح و روشن اعلام شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در این باره که آیا برای سفر نایب رئیس مجلس آلمان هماهنگی با وزارت امور خارجه بوده است و اینکه آیا وزارت خارجه بر اساس اعتراضات نمایندگان مجلس و نامه نگاری صورت گرفته با وزیر قصد ندارد که سفیر آلمان را احضار کند، اظهار داشت: در حوزه دیپلماسی؛ دیپلماسی پارلمانی، در مناسبات میان کشورها یکی از حوزه ها و ظرفیت های میان کشورها است و جمهوری اسلامی ایران نیز فعالانه در این حوزه ورود پیدا کرده و ارتباطات بین مجالس ایران و سایر کشورها در حد خوبی برقرار است.

افخم با اشاره به اینکه رفت و آمدهای پارلمانی وجود دارد، اظهار داشت: بین جمهوری اسلامی ایران و آلمان طی یک سال و چند ماه گذشته 8 هیات پارلمانی مبادله شده اند و گفتگوهای صریحی صورت گرفته است.

وی گفت: آنچه مشخص است نقش پارلمان ها به دلیل ظرفیت پارلمان و جایگاه نمایندگان مجلس به نوعی متفاوت از دولت است. پارلمان ها در حوزه ارتباطات، ظرفیت بسیار وسیعی دارند و مواضعی که دارند می‌تواند متفاوت از مواضع رسمی دولت ها باشد.

مجلس برنامه دیدارهای نایب رئیس مجلس آلمان را تایید کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اصولا پارلمان و دیپلماسی پارلمانی یکی از راههای انتقال تبادلات و نزدیک شدن دیدگاه‌های میان کشورهاست. در مورد هیات پارلمانی آلمان، زمانی که برنامه سفر این هیات تنظیم شد، درخواست ملاقات‌هایی را مطرح کردند که مجموعه برنامه و درخواست ملاقات‌ها به مجلس محترم منتقل شد و مجلسیان نیز اکثر برنامه ها را دریافت کردند و مشکلی با برنامه های اعلامی آنها نداشتند.

افخم گفت: لذا درباره بحث هایی که در خصوص موضوع برنامه اعلامی و فراتر از آن اعلام شده باید بگویم که آنچه به عنوان پیشنهاد وزارت امور خارجه در برنامه نایب رئیس مجلس آلمان وجود داشت، تنها ملاقات با قائم مقام وزیر امور خارجه بود.

در صورت لزوم، سفیر آلمان احضار می‌شود

وی گفت: در عین حال ما مجموعه مذاکرات و بحث های پیرامونی در این سفر و مطالبی که مطرح است دنبال می کنیم و چنانچه لازم باشد در حوزه سیاسی اقدامی صورت گیرد، این اقدام انجام خواهد شد. اینکه اکنون اعلام کنیم قطعی است یا خیر، مفید نیست. چنانچه جمع بندی صورت گیرد، مسیر اعلام خواهد شد.