شیراز – رئیس دانشگاه شیراز گفت: تقویت و حمایت از شرکت های دانش بنیان در دستور کار دانشگاه شیراز قرار دارد زیرا آنها محلی برای کارآموزی دانشجویان هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجید ارشاد پیش از ظهر چهارشنبه در بیست و دومین همایش کانی شناسی و بلور شناسی ایران، گفت: دانشگاه شیراز با جایگاه رفیعی که در بین دانشگاه های مختف کشور داراست و به همت اساتید آن که از سرمایه های ایران هستند، سالانه کنفرانس های متعددی را برگزار می کند که امید بر آن است در توسعه پایدار و توسعه علمی کشور، نقش داشته باشند و قطعا نیز چنین همراهی ها و هم نشینی هایی تاثیرگذار خواهد بود.

وی تصریح کرد: اگر قرار است پیشرفتی در کشور حاصل شود، از طریق مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها حاصل می شود.

رئیس دانشگاه شیراز بیان کرد: همه کشورهای دنیا تلاش می کنند تا به قله های علم و فناوری دست یابند و به دلیل اهمیت علم، کشورهای جهان اسلام نیز سعی بر همین امر دارند ولی جایگاه کنونی آن ها نسبت به کشورهای غربی کمتر است.

ارشاد افزود: دانشگاه های ایران در جهان اسلام رتبه های نخست را از آن خود کرده اند که به علت تلاش مستمر اساتید و دانشجویان آن ها بوده است، با این وجود این به آن معنا نیست که ما در دنیا نیز همین جایگاه را داریم و دست یابی به جایگاهی بالا در کنار نیاز به تلاش بیشتر، به تامین بودجه نیز نیازمند است.

وی گفت: دانشمندان ما اثبات کرده اند که هر گاه حاکمان به آن ها اعتماد می کنند، مانند عرصه هسته ای، نقش خود را به خوبی ایفا می سازند.

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه در عرصه کانی شناسی و بلورشناسی زمینه مناسبی برای اشتغال جوانان وجود دارد، اظهار داشت: ولی باید سرمایه گذاری انجام شود و وقتی چنین چیزی رخ دهد، تعداد متخصصان این عرصه نیز بیشتر خواهد شد.

ارشاد ادامه داد: شاید اگر ایران نتوانسته در علم بلورشناسی و مواد کانی توفیق کسب کند، به علت نبود بودجه، آزمایشگاه و تجهیزات لازم بوده است و متخصصان محدودیت هایی داشته اند ولی چنانچه این امکانات فراهم شود، متخصصان بیشتری در این عرصه خواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه جایگاه فعلی ما با وجود همه پتانسیل های موجود، جایگاه واقعی ما نیست، عنوان کرد: یکی از نیازهای جدی کشور اشتغال است و نبود اشتغال و تولید ناهنجاری اجتماعی ایجاد می کند.

رئیس دانشگاه شیراز اضافه کرد: علم کانی شناسی و بلور شناسی به علت ارتباطی که با سایر علوم و ارتباط نزدیکی که با صنعت دارا است، می تواند جایگاه خوبی در اشتغال داشته باشد.

ارشاد تاکید کرد: دانشگاه ها علاوه بر تولید علم و تربیت نیروی متخصص، رسالت اجتماعی توجه به مسائل جامعه و حل مشکلات آن را نیز بر عهده دارند.

وی افزود: اگر دانشگاه ها بخواهند مسیر خود را تداوم دهند چاره ای جز حرکت به سمت رشته های نوین ندارند و شاید در آینده مجبور شویم با حذف بعضی از رشته ها، رشته های نوین را جایگزین آن ها سازیم.

رئیس دانشگاه شیراز ابراز داشت: باید نشست هایی چون این همایش بیشتر برگزار شود تا دانشگاه ها بتوانند هم در توسعه متوازن، پایدار و مبتنی بر دانایی و هم در جهت اقتصاد مقاومتی نقش بیشتری ایفا کنند.

ارشاد تصریح کرد: اگر دانشگاه ها بتوانند دانشجویان کارآفرین تربیت کنند، بسیاری از مشکلات جامعه رفع خواهد شد چرا که این دانشجویان می توانند با علم خود تحول ایجاد کنند.

وی ادامه داد: تقویت و حمایت از شرکت های دانش بنیان در دستور کار دانشگاه شیراز قرار دارد و شرکت های دانش بنیان محلی است که دانشجویان می توانند در آن کارآموزی کنند تا صنایع بعد از آن خواهان استفاده از آن ها باشند چرا که امروز بسیاری از صنایع به علت عدم تخصص دانشجویان، از قبول آن ها سر باز می زنند.

رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه به تازگی مقطع دکترای آب شناسی و علوم زمین شناسی زیست محیطی در بخش علوم زمین دانشگاه شیراز ایجاد شده است، بیان کرد: می توان عنوان کرد که این مرکز قطب زمین شناسی در بحث زیست محیطی محسوب می شود.

برچسب‌ها