رفسنجان – فرماندار رفسنجان گفت: مهاجرت از روستا به شهر پدیده‌هایی ایجاد کرده که تهدید به شمار می رود و لذا دهیاران باید تلاش مضاعفی داشته باشند که چراغ روستاها را روشن نگه دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید ملانوری ظهر پنجشنبه در جمع دهیاران شهرستان رفسنجان که با حضور معاون امور دهیاری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های وزارت کشور همراه بود با اشاره به اینکه خشکسالی های اخیر و افت محصول پسته رونق را از باغات شهرستان گرفته است، گفت: مهاجرت از روستا به شهر پدیده‌هایی ایجاد کرده که تهدید به شمار می رود و لذا دهیاران باید تلاش مضاعفی داشته باشند که چراغ روستاها را روشن نگه دارند و زیرساخت‌ها را فراهم کنند تا جلوی مهاجرت‌ها گرفته شود.

یادآور شد: شهرستان رفسنجان حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت و چهار بخش، پنج شهر و ۱۵۰ روستای دارای دهیاری دارد.

این مسئول با بیان اینکه همه بخش‌ها تعاونی دهیاری فعال دارند، تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده ارتزاق مردم از راه کشاورزی و محصول پسته است هر چه میزان این درآمد بیشتر باشد سهم آنان در طرحها و پروژه های عمرانی بیشتر خواهد بود اما متاسفانه در چند سال گذشته به دلیل کمبود شدید بارندگی و افت سفره های زیرزمینی با مشکل جدی در زمینه کاهش تولید پسته روبرو بوده ایم.

فرماندار ویژه رفسنجان تصریح کرد: دهیاری‌ها از دو بخش ارتزاق می‌کنند یکی از درآمدها از عوارض وصولی در پروانه‌های ساختمان و بخشی از مالیات بر ارزش افزوده و آلایندگی است.

ملانوری با بیان اینکه بخشی از درآمد، سهم آلایندگی از مس است و به دهیاری‌ها تعلق می‌گیرد، بیان کرد: در بخش مشارکت‌های مردمی سهم خوبی داریم که این بخش بخش بدلیل عدم درآمد مردم در وخیم ترین وضعیت ممکن است.

به گفته وی نخستین انجمن خیران راه‌ساز کشور در حوزه راههای روستایی در رفسنجان تاسیس شده و بر اساس تفاهم‌نامه‌های امضا شده تاکنون شش پروژه با مشارکت خیران در حوزه راه‌های روستایی اجرا کردیم.

فرماندار رفسنجان تأکید کرد: به دلیل وضعیت خشکسالی و تولید محصول پسته کم درآمد به شدت کاهش یافته و برخی خیران که مشارکت داشتند در شرایطی قرار گرفتند که  خودشان محتاج هستند و می‌طلبد در کنار کمک‌های مردمی، دولت دست ما را بگیرد.

دهیاران رفسنجان کشت گلخانه ای را ترویج دهند

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: خدمت به محرومین و فقرا یکی از وصایای مهم امام خمینی(ره) بود و در این زمینه دهیاران که وظیفه خدمت به روستاییان را دارند آن را باید یک توفیق الهی بدانند.

حسین آذین با بیان اینکه کارهای خوبی در مجموعه دهیاریهای شهرستان در حال انجام است، تصریح کرد: رفسنجان با توجه به خودیاری های مردم پتانسیل خوبی در این بخش دارد.

وی دو توصیه به دهیاران داشت و گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر ۳۰ درصد باغات پسته رفسنجان اضافه هستند باید دهیاران این تفکر را به کشاورزان القا کنند که مالکیت از مدیریت باغات شهرستان جدا شود.

آذین در توصیه دوم خود نیز اظهار داشت: با توجه به مجوزی که از سوی وزیر جهاد کشاورزی صادر شده است باید کشاورزان را به سمت کشت گلخانه ای سوق دهیم.