به گزارش خبرنگار مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه سی و سومین جشنواره بین المللی فجر با ابراز خرسندی از حضور در جمع اهالی سینما، گفت: تشکر می کنم از همه اهالی سینما که در یک سال گذشته با درایت و فهم و در برخی موارد با صبر و سکوت خود تلاش کردند برابر کسانی که می خواستند آرامش سینما را بهم بزنند بایستند و فضای مثبت و سازنده ای ایجاد کنند.
وی با تشکر ویژه از ایوبی و همکارانش ادامه داد: رییس سازمان سینمایی و همکارانش فضای احترام آمیزی را ایجاد کردند که مبتنی بر اعتماد است. نتیجه این اعتماد و این فضای احترام آمیز فیلم های درخشانی بود که در طول امسال ساخته شد و ما شاهد نمایش آن هستیم. همانطور که هیات انتخاب به من گفته است، امثال فیلم های خوبی در جشنواره عرضه می شود و همه شاهد آن هستیم و این حرکت خوب سینمایی قابل ستایش است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: حضور قدرتمند نیروهای جوان مستعد که امسال به صحنه آمده و فیلم ساختند و کارهای مثبت و ارزنده ای را عرضه کردند، از سرمایه های ما است. البته خود این جوان ها باید بدانند که این خلاقیت و نوآوری آنها مرهون تلاش و کوشش پیشکسوتان و اساتیدی است که آن ها را راهنمایی کردند و ما مرهون این بزرگان سینما هستیم که کمک کردند این استعدادها شکوفا شود و ما خود را مرهون تلاش اساتید سینما می دانیم و قدر و منزلت آن ها را می شناسیم و بی شک این بزرگان از دستآوردهای جوان های سینما خوشحال هستند.
جنتی ادامه داد: تشکر فراوان از برادر عزیز علی ربیعی وزیر محترم تعاون و کار و رفاه اجتماعی دارم که یکی از شخصیت های فرهنگی کشور است و امسال حمایت ویژه از جشنواره فیلم فجر کرد. لازم می دانم صمیمانه از او و همکارانش برای این حمایت تشکر کنم. همین جا از آقای ربیعی خواهش می کنم توجه ویژه به هنرمندان کشور در زمینه بیمه درمانی و خدمات درمانی آنها و به خصوص بیمه بیکاری اهالی سینما که باید کار جدی روی آن انجام شود داشته باشد. البته تا امروز مرهون محبت های او و سازمان تامین اجتماعی بوده ایم.
وی توضیح داد: تشکر ویژه از رضاداد و همکاران او که تلاش ویژه برای باشکوه برگزار کردن این جشنواره داشتند و از هیات انتخاب و هیات داوران که کار دشوار و سختی را پذیرفت. برخی از فیلم ها پذیرفته شده و برخی پذیرفته نشده، برخی جوایزی می گیرند و برخی نمی گیرند. از همه آن ها که این کار دشوار را پذیرفتند و زحمت را تحمل کردند، تشکر می کنم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نارضایتی کسانی که احتمالا فیلم های آن ها به جشنواره راه پیدا نکرد و در انتظار سیمرغ بودند، نشانگر اهمیت جشنواره فیلم فجر است. همه ما باید تلاش کنیم در سال آینده سینمای ایران فیلم های بهتری ارائه کند که در صحنه های داخلی و خارجی مورد قبول و پذیرش باشد.
جنتی گفت: از اتفاقاتی که در این دوره از جشنواره رخ داد، جدا شدن بخش بین الملل بود. چرا که در سال های گذشته بخش بین الملل تحت الشعاع فیلم های ملی قرار می گرفت و اگر از خود شما هم بپرسیم که در جشنواره سال قبل چه فیلم های خارجی عرضه شد فیلمی را به خاطر ندارید چرا که توجه به فیلم های ملی بیشتر از فیلم های خارجی بود. امیدوارم بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر در اردیبهشت ماه با موفقیت برگزار شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: سامان دهی امور جشنواره ها در همه رشته های فرهنگی و هنری امر ضروری است، امسال جشنواره های استانی را کمتر برگزار کردیم اما سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که بسیاری از جشنواره های ملی را به استان ها منتقل کنیم و دبیرخانه دائمی جشنواره ها را در استان های مختلف دایر کنیم. از جمله این جشنواره ها می توان به جشنواره فیلم یاس که به استان مازندارن منتقل شد و جشنواره فیلم کودک و نوجوان که در اصفهان برگزار می شود اشاره کرد.
جنتی در پایان گفت: هر استانی استعدادها و مزیت های ویژه ای برای برگزاری جشنوار های مختلف دارد که طبیعتا می توان بنا بر اقتضائات استان ها انواع و اقسام جشنواره های ملی را در سراسر کشور برگزار کرد.