به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاهی از آثار نقاشی و نقاشی خط ابوالقاسم عتیقهچی شنبه 11 بهمن، در نگارخانه استاد ممیز خانه هنرمندان ایران افتتاح شد. ابوالقاسم عتیقهچی در این
نمایشگاه حدود ۳۰ اثر نقاشی، نقاشی خط، نقاشی پشتشیشه و آثار کوچک حجم و نقاشی روی چوب را به نمایش درآورده است.
در بخش نقاشی این نمایشگاه، دو مجموعه از آثار ابوالقاسم عتیقهچی به نمایش گذاشته شده است. بخش نخست به نقاشیهای پشت شیشه اختصاص دارد که با تک رنگ زرد روی شیشه کار شدهاند، شیشههایی که با فاصله روی مقوا چسبانده شدهاند. نورپردازی روی این آثار باعث میشود سایه خاکستری رنگی روی آنها ایجاد شود. در واقع این شکل از کار تصویر را به گونهای به
نمایش میگذارد که به نظر میرسد طرح دوبار روی سطح اثر تکرار شده است.
بخش دوم نقاشیها شامل آثار فیگوراتیوی است که عتیقهچی در دهه 90 میلادی در کشور فرانسه خلق کرده است. این فیگورها مربوط به مردم بومی استرالیا، کانادا و همینطور سرخپوستان آمریکا هستند که به شکل ذهنی و انتزاعی به تصویر کشیده شدهاند.
بخش دیگری از نمایشگاه به آثار جدید این هنرمند در حوزه نقاشی خط اختصاص دارد. این آثار در فضایی مدرن شکل گرفته و از کلماتی مثل جان و جهان در ترکیببندی آنها استفاده شده است.
مهمترین نکته در آثار ارائه شده در این نمایشگاه توجه به موتیف، فرم، خط و رنگ است که با دقت ویژهای در کنار هم نشستهاند و از ایده مشخصی که بیانگر اندیشه و روحیه نقاش است، پیروی میکنند. نقاشی خطهای ارائه شده بر خلاف اکثر نقاشی خطهای ایرانی ایستا نیستند و از وجه نقاشانهای برابر با خطاطی برخوردارند. حرکت و تنوع رنگ از ویژگیهایی است که آثار عتیقه
چی را از دیگر آثار این حوزه متمایز میکند.
عتیقهچی در حاشیه افتتاح این نمایشگاه درباره آثار نقاشی خط ارائه شده گفت: از نظر من نقاشی خط یعنی نقاشی و خط و نه رنگکردن صرف خطوط؛ در نتیجه بر این اساس آثار من نقاشانه نیز هست و از ویژگیهای نقاشی مانند پویایی، تنوع رنگ و ... نیز بهره می برد.
او همچنین کتابی را در مرحله آمادهسازی برای انتشار دارد که به موضوع رنگ در نقاشی خط میپردازد. عتیقهچی با اشاره به اهمیت کاربرد رنگ در نقاشی خط معتقد است که بسیاری از هنرمندان از به کار بردن رنگهای بسیار در آثار نقاشی خط واهمه دارند و معمولا دو یا سه رنگ بیشتر استفاده نمیکنند. در این کتاب سعی شده تجربیاتی در زمینه نقاشی و استفاده از رنگ در نقاشی خط به جوانان منتقل شود و به این موضوع میپردازد که از چه رنگهایی میشود در نقاشی خط استفاده کرد.
آثار این نمایشگاه از یک میلیون و 500 هزار تا 60 میلیون تومان قیمتگذاری شدهاند.
ابوالقاسم عتیقهچی (ابول) هنرمند نقاش در سال ۱۳۲۷ در تهران متولد شد و پس از طی دوران تحصیل از دانشگاه کوئینمری لندن با درجه مدرک کارشناسی مهندسی از کشور انگلستان فارغالتحصیل شد. عتیقهچی دیپلم هنر از دانشگاه اکسفورد انگلستان نیز دارد. وی در سال ۱۹۷۷ برای ادامه تحصیل در رشته هنرهای زیبا به آمریکا عزیمت کرد و چندی بعد برای تکمیل تحصیلات در رشته
نقاشی به انگلستان بازگشت.
ابوالقاسم عتیقهچی سالیان متمادی (مدت ۱۰ سال) در فرانسه به فعالیت هنری خود ادامه داد و به عضویت خانه هنرمندان پاریس در آمد و پس از شرکت در نمایشگاههای متعدد در فرانسه از سال ۱۹۸۷ به طور مستمر در حراجهای بزرگی چون (دُرواو – پاریس) شرکت کرد.
او در سال ۱۹۹۲ به ایران بازگشت و با علاقه دیرینهای که به هنر خوشنویسی و خطاطی داشت توانست پس از سالیان تعلیم، کار و کوشش در رشته نقاشی خط به ابعاد و اشکالی جدید دست یابد او عضو پیوسته انجمن هنرمندان نقاش ایران است و در نمایشگاههای متعددی در داخل و خارج از کشور شرکت داشته است.
برای کارهای قرآنی، عتیقهچی بیشتر از خط ثلث با ترکیبی از خط نسخ به سبک خودش استفاده میکند که با ورق طلا تزئین شدهاند. در آثار عتیقهچی زیبایی استفاده و تلفیق خطهای متفاوت اصلا محدودیتی ندارد و برای زیبایی نهایی از هر ترکیبی استفاده میشود که کارهای او را منحصر به فرد می سازد.
این نمایشگاه تا 19 بهمن ادامه خواهد داشت و علاقه مندان میتوانند برای بازدید و خرید از آن همه روزه از ساعت 13 تا 20 به نگارخانه استاد ممیز خانه هنرمندان ایران به نشانی خیابان آیتالله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر مراجعه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷
تازه ترین آثار ابوالقاسم عتیقه چی در حوزه نقاشیخط در کنار مجموعه ای از آثار قدیمی این هنرمند در گالری ممیز به نمایش درآمده است.