علیرضا کریمی صارمی که مدرک کارشناسی ارشد عکاسی خود را از دانشگاه هنرهای زیبای کالیفرنیای آمریکا گرفته در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: عکس بعنوان یکی از رسانه های بصری در جهان وسیله ارتباطی قدرتمندی است که هر مقوله ای را می تواند در قالب خود بیان کند.
وی که بنیانگذار و رئیس آژانس عکس ایران است بیان کرد: عکس ابزار بی کلام و تاثیر گذار در حوزه فرهنگ است که می تواند ارتباط تنگاتنگ و درستی را با مخاطبین خود برقرار کند. به اعتتقاد بنده مشکل اساسی در ایجاد ارتباط با مخاطبین است، هر چه دانش عکاسی، قدرت ذهنی و اندیشه بشر بالاتر باشد مطمئنا آن عکاس در ارتباط با مخاطبین خود موفق تر است.
وی افزود: در کشور ما عکاسان در ژانرهای مختلف با زاویه دید و تفکر خود عکاسی می کنند و همانطور که عکاس معروف برزیلی سباستیائو سالگادو نقل کرده، «عکاسان با فرهنگ خود عکاسی می کنند.»
کریمی صارمی در ادامه به تعریف مقوله فرهنگ پرداخت و خاطرنشان کرد: باید بگوییم فرهنگ کلیه معارف، دانسته ها و دانش مادی و معنوی است که در جامعه وجود دارد و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود.
وی در ادامه به برگزاری جشنواره ملی عکاسی نگاه اشاره کرد و با بیان این که محوریت این جشنواره مساله قیام عاشورا است، تصریح کرد: با توجه به موضوع این مسابقه باید دید شرکت کنندگان تا چه اندازه با مفاهیم والای عاشورای حسینی آشنا هستند و تا چه میزان می توانند بر اساس دانش دینی و مذهبی خود تصاویری خلق کنند که ارتباط مثبت روحی و روانی با مخاطبین برقرار کند.
این استاد هنر عکاسی کشور ضمن یادآوری این که کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن میزبان برگزاری جشنواره نگاه سرخ است، بیان کرد: یکی از وظایف اصلی هر مرکز هنری و یا سیستم فرهنگی قوام بخشی فرهنگی در زمینه های مختلف درک جامعه است. این کانون فرهنگی که اقدام به برگزاری چنین برنامه ای کرده است باید بر اساس اهداف تعیین شده گام بردارد.
وی خاطرنشان کرد: هر چه اهداف والاتر و ارزشمندتر باشد جامعه عکاسان نیز طبیعتا عکس های بهتری را ارائه می دهند. هر اندازه عکاسان خلاق تر و زاویه نگاهشان باز تر باشد مردم آن جامعه نیز درک بصری بهتری دارند و به موازات آن از طریق این ابزار فرهنگی می توان در نشان دادن مفاهیم والای عاشورا موفق تر بود و قشر بیشتری را متوجه آن کرد.
صارمی اظهار کرد: این کانون بعنوان نهاد برگزار کننده این مسابقه می تواند با برگزاری نشست های تخصصی در طول سال باعث ایجاد اندیشه ای نو در عکاسان شود و در پی آن با خلق تصاویری بدیع و خلاق از سوی عکاسان مردم یک منطقه و حتی کشور ارتباط تنگاتنگ و درک عمیقی از این قیام مذهبی- فرهنگی پیدا می کنند.
وی بیان کرد: پس از برگزاری این مسابقه نهاد متولی می تواند با برگزاری کارگاه های آموزشی و نشست های تخصصی پیرامون فلسفه ی عاشورا، قیام آن حضرت و نقش آیین های عاشورایی از زمان شکل گیری تا امروز صحبت های جامع و مبسوطی شود. چرا که ما معتقدیم هر چه سطح اطلاعات و دانش عکاس بیشتر باشد و از سوژه شناخت عمیق تری داشته باشند مطمئنا عکس های بهتری ارائه می دهند.
داور جشنواره ملی عکس نگاه سرخ تصریح کرد: بنابرین بکارگیری از استادان علوم دینی که با هنر، بخصوص هنر تصویری آشنایی کامل داشته باشند می تواند تاثیر بسزایی در نوع نگاه، تفکر و اندیشه عکاسان در حوزه عکاسی دینی داشته باشد.
شایان ذکر است، جشنواره ملی عکاسی نگاه سرخ به میزبانی گرگان برگزار شد. مراسم اختتامیه این جشنواره با معرفی نفرات برتر اسفند ماه سال جاری در گرگان برگزار خواهد شد.