به گزارش خبرگزاری مهر، فرهنگ موضوعی نمایه ای است که برای آثار مرجع و پراستفاده تهیه می شود و در آن آنچه نمایه می شود موضوعات و کلیدواژه های موضوعی است. این نمایه ها به منظور جستجوی سریع، تفکیک موضوعی متن، پاسخگویی به مخاطبان عام و سهولت دستیابی به اطلاعات تهیه می شوند.
«دستور خطّ فارسی» که با هدف یکسان سازی شیوه نگارش خط فارسی به همت فرهنگستان زبان و ادب فارسی تدوین شده، از جمله کتاب های مرجعی است که مورد مراجعه طیف وسیعی از کسانی است که به هر نحو با مقوله نوشتن سروکار دارند. کتاب حاضر متن کامل و اصلی دستور خطّ فارسی مصوّب فرهنگستان زبان و ادب فارسی را نیز در آغاز دارد و استفاده از آن را بسیار سهل کرده است.
دغدغه ای که در گردآوری این مجموعه پیش روی محققان قرار دارد، ریزش اطلاعات متن مادر است که طبیعتاً امری اجتناب ناپذیر است. نگارنده نیز ابتدا در تهیه این فهرست با چنین دغدغه ای رو به رو بود که در خلال مدخل گزینی، به مروز، با تعمق در مداخل گردآوری شده و با تکیه بر آنچه در مراجعات پیشین در ذهن داشت، با گسترش مدخل های اصلی و فرعی، نهایت سعی و کوشش خود را به کار بست تا تمامی آنچه در دستور خط فارسی به عنوان متن اصلی آمده است، در این فهرست نیز گنجانده شود.
یکی از نکات دیگر کتاب این است که نویسنده در تهیه این فهرست سعی کرده تا آنجا که ممکن است از ارجاع دادن به قواعد پیشین خودداری شود تا از این طریق اصل سهولت مراجعه برای مخاطب از نظر دور نشود. رسم الخط این کتاب براساس فرهنگ املایی خط فارسی بوده است.
این کتاب در وهله اول برای مخاطبانی نوشته شده که با زبان فارسی در حد عموم باسوادان و تحصیل کردگان جامعه ما آشنایی دارند و در وهله بعد برای متخصصان و علاقمندان زبان و ادبیات فارسی و زبان شناسان است و به همین جهت در نگارش آن سعی شده است از به کار بردن اصطلاحات تخصصی خودداری شود.
چاپ دوم کتاب «فرهنگ موضوعی دستور خط فارسی» در ۲۰۰ صفحه با قیمت ۷۰ هزار تومان عرضه شده است.