به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل پوریانی بعد از ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به نصب و راه اندازی دستگاه اشعه گاماسل در انتقال خون مازندران گفت: اداره کل انتقال خون مازندران از سال گذشته به فناوری نوینی با عنوان دستگاه گاماسل مجهز شده است كه این دستگاه از طریق اشعه دادن به فراوردههای خونی موجب جلوگیری از بسیاری از عارضههای خطرناك در بیماران دریافتكننده خون میشود و در سال جاری نیز ۴۶۴ واحد خون و فرآورده های خونی اشعه دیده در اختیار مراکز درمانی قرار گرفته است.
وی بیان داشت: كیسه خون در دستگاه گاماسل، قرار داده شده و در طی یك فرایند ۵ تا ۱۰ دقیقهای فراوده خونی اشعه داده میشود كه این امر موجب غیرفعال شدن لنفوسیتهای موجود در فراورده خونی می شود.
وی تصریح کرد: لنفوسیتها پس از تزریق به گیرنده موجب فعال شدن سیستم ایمنی بدن میشوند كه در نتیجه آن واكنشهایی مضر و گاه كشنده برای بیمار در پی خواهد داشت اما به وسیله این فناوری جدید، از ایجاد چنین عارضههایی برای بیماران دریافتكننده خون جلوگیری میشود.
پوریانی بیان داشت: بیمارانی كه میتوانند بیشترین بهره را از این فناوری ببرند شامل بیماران پیوندی كه بر اثر دارو، سیستم ایمنی آنها ضعیف میشود، بیماران سرطانی تحت شیمی درمانی و پرتودرمانی های وسیع، نوزادان با وزن خیلی كم و افرادی كه نیاز به دریافت پلاكت به خصوص از فامیل های درجه ۱ خود دارند، هستند.
به گفته وی، دستگاه گاماسل دستگاهی گران بوده كه استان مازندران در كنار استانهای خراسان، اصفهان، فارس، آذربایجان، خوزستان و تهران، شانس بهرهوری از این دستگاه را پیدا کرده است.
مدیرکل انتقال خون مازندران همچنین با اشاره به راه اندازی واحد پلاکت فرزیس اداره کل انتقال خون مازندران گفت: دستگاه پلاکت فرزیس یکی از دستگاه های تولید کننده پلاکت است که قادر به تولید شش تا هشت برابر پلاکت در مقایسه با دیگر روش های تهیه پلاکت معمولی است.
وی بیان داشت: در این روش پلاکت فرد اهداکننده طی یک فرایند از خون اهداکننده جدا و بقیه خون به بدن وی باز می گردد و برای اهدای پلاکت در استان مازندران متقاضیان باید به دفتر جذب و آموزش پایگاه ساری مراجعه و ثبت نام کنند.
پوریانی گفت: این افراد در صورت لزوم بعد از انجام معاینه و آزمایشات CBC -گروه خون-هپاتیت بی وسی- ایدز- سیفلیس- می توانند پلاکت را اهدا کنند، پلاکت بدست آمده برای بیماران لوسمی، افراد تحت شیمی درمانی، افراد دارای بیماری سرطان خون، افراد مبتلا به بیماری های انعقادی و... به کار می رود.
مدیرکل انتقال خون مازندران تصریح کرد: همچنین از ابتدای سال ۱۳۹۳ تا کنون ۸۵۷ نفر برای اهدای پلاکت مراجعه کردند که از این تعداد ۶۰۰ نفر آن از طریق این دستگاه پلاکت اهدا کردند و پایگاه های انتقال خون ساری و بابل در استان مازندران مجهز به این دستگاه هستند.
وی گفت: از ابتدای سال ۱۳۹۳ تا کنون۱۳۴ هزارو ۱۰۰ نفر از مردم نوعدوست و ایثارگر مازندرانی به پایگاه های انتقال خون مازندران مراجعه کردند که از این تعداد ۱۱۱ هزارو ۴۷۵ نفر آن موفق به اهدای خون شدند.
عباس پوریانی افزود: از مجموع خونگیری ۶۴ هزارو ۴ نفر اهداکننده مستمر، ۲۸ هزارو ۱۷۶ نفر اهداکننده باسابقه و مابقی ( ۱۹ هزارو۲۹۵ نفر) اهداکننده بار اولی بودند.
وی یادآور شد: اداره کل انتقال خون مازندران از بدو تاسیس (۱۳۵۷) تا سال ۱۳۹۱وارد کننده خون از استانهای معین مانند استانهای قم، سمنان و مرکزی بوده است. اما از ابتدای سال ۹۲ تاکنون هیچ خونی از استانهای دیگر وارد نشده است و لذا با همت و یاری کلیه اهداکنندگان خون، تلاش شبانه روزی پرسنل خدوم و زحمتکش انتقال خون و همچنین اصحاب رسانه و قلم توانسته است به خودکفایی تهیه خون و فرآورده های خونی در استان دست یابد.
به گفت پوریانی، همچنین از ابتدای سال تاکنون نیز بیش از ۱۷۰ هزار واحد خون و فرآورده ای خونی به مراکز درمانی استان و سایر بیمارستانها ارسال شده است.