مشهد-رئیس هیئت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی گفت: بر اساس آیات قرآن اهمیت جهاد در جبهه فرهنگی بسیار بیشتر از جهاد در جبهه نظامی شمرده شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامرضا فیاضی، ظهر پنج شنبه در همایش ضرورت فلسفه در جهان معاصر که در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد با اشاره به نقش فلسفه در تقویت خردگرایی دینی اظهار داشت: اهمیت کار جهادگران عرصه فرهنگی به دلیل اهمیت دفاع از هویت دینی بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: همان مقدار که روح برجسم مزیت دارد ارزش فعالیت در جبهه فرهنگی بالاتر از کار در جبهه نظامی است.

رئیس هیئت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی با بیان این که پاسداری از دین صرفا در احکام تأمین نمی شود تأکید کرد: در حال حاضر بیشترین هجوم دشمنان اسلام به عقاید و اخلاقیات ما است.

وی افزود: در دین، عقاید اصل است و اخلاق بدنه و احکام شاخ و برگ هایی است که برای بارور کردن و تثبیت و حفظ و حراست از اعتقادات و اخلاقیات ایجاد شده اند و بنابراین اصل دین را عقاید تشکیل می دهد.

آیت الله فیاضی تأکید کرد: وظیفه حوزه های علمیه تفقه در دین و عقاید است و این به معنای تبیین دقیق و عمیق عقاید دینی و پاسخگویی به شبهاتی است که از روز اول خلقت شیطان و شیطان صفتان به بشریت القا کرده اند.

وی افزود: علماء و اندیشمندان باید وارد تفقه در دین شوند و با تببین این شبهات به آنها پاسخ دهند.

وی به نقش عقل در تفقه دینی اشاره کرد و گفت: عقل استخراج احکام یکی از منابع و ادله است چنانکه عقل می فهمد که ما وقتی در مقابل خداوند متعال بنده ایم، باید به وظایف بندگی خود عمل کنیم و همین استدلال عقلی مبنای پرداختن به  احکام دینی است.

رئیس هیئت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی تعقل را  وظیفه ای دانست که برای رسیدن به تفقه باید به آن توجه کرد و گفت: با این حال برای استفاده از عقل باید شخص با مبادی اولیه ای که پیشینیان به تعقل به آن رسیده اند، آشنا شود و از نحوه استفاده از آن ها برای استنباط و تبیین مبانی نظر و حل مشکلات آگاه باشد.

وی تنها منبع شناخت اعتقادات را عقل معرفی کرد و گفت: شخصی که می خواهد در وجود خداوند تفقه کند راهی جز بهره گیری از عقل ندارد، حتی آیات قرآن درمسئله اثبات خداوند، انسان به تعقل دعوت می کند.

آیت الله فیاضی ادامه داد: کار حوزه های علمیه تفقه در عقاید و تلاش برای پیدا کردن فهم عمیق در آن ها است و این فهم عمیق بدون تعقل و یافتن مبادی که برای تثبیت عقاید لامز است، میسر  نیست.

وی تأکید کرد:  از آنجا که تفقه در عقاید دینی منبعی جز عقل ندارد، حوزه های علمیه برای پرداختن به این بخش از دین، باید از فلسفه بهره گیرند.

وی ادامه داد: امروز دشمن ما در رسانه های جمعی به تبلیغ افکار الحادی پرداخته و سموم الحاد را برای ازبین بردن اخلاق انسانی می پراکند و هر شخص به نحوی با این وسایل ارتباط جمعی در ارتباط است باید برای مقابله با شبهات دشمنان، به تعقل و فلسفه روی آورد.

برچسب‌ها