به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر قالیباف قبل از ظهر پنجشنبه در دیدار آیت الله نوری همدانی با اشاره به گستردگی ابعاد شهرداری اظهار داشت: طی سه دوره شهردار تهران بودهام و طی مدت شناخت دقیقتر و پایه گذارتر از فرصتها داشته و این موجب بهتر شدن انگیزه شناخت شد و باعث شد نقاط ضعف را از بین ببرم و نقاط قوت را تقویت کنم.
وی با اشاره به چالشهایی که شهرداریهای کشور با آن مواجه هستند، بیان داشت: وظایف شهرداریها به درستی تعریف نشده و متأسفانه از تجربیات شهرداریهای کشورهای دیگر استفاده نکردهایم و غفلت شده است.
شهردار تهران افزود: قانون اساسی وظایف شهرداریها را مشخص کرده اما ما از آن استفاده نکرهایم.
وی ابراز کرد: در کشورهای دیگر شهرداریها ابعاد جسمی، روحی، معنوی و روانی را به عهده دارند در حالی که در کشور ما شهرداری فقط یک نهاد خدماتی است.
قالیباف تصریح کرد: چالش دومی که شهرداریهای کشور با آن مواجه هستند عمر کوتاه مدیریت شهردارها است که موجب شده برنامه ریزی دقیق برای اداره شهر وجود نداشته باشد.
وی افزود: در تهران ۵۷ شهردار تاکنون خدمت کردهاند که میانگین مدیریت آنها به ۱۸ ماه میرسد، اگر طول عمر مدیریت شهرداریها افزایش یابد شاهد اثرگذاری بیشتر در فعالیت آنها خواهیم بود خواه فعالیت مدیران مثبت و خواه فعالیتشان منفی باشد.
شهردار تهران با بیان اینکه شهرداری تهران میتواند برای سایر استانها الگو باشد، تصریح کرد: توجه به مسائل عمرانی، فرهنگی، خدماتی، شهری و اجتماعی میتواند در حد اعلا صورت گیرد و اگر میخواهیم شهر خوبی داشته باشیم باید رشد و تعالی در میان مردم دیده شود و به مسائل معنوی و مادی توجه کنیم.
خدمات عمرانی و فرهنگی انجام شده در تهران
قالیباف با بیان اینکه کارهای عمرانی شهرداری تهران اگر بینظیر نباشد کم نظیر است، ابراز داشت: طول بزرگراههای تهران قبلا ۲۷۲ کیلیومتر بود که پس از فعالیتهای ما به ۴۰۰ کیلومتر رسید.
وی ادامه داد: طول تونلهای مترو نیز ۲۰ سال گذشته ۵۰ کیلومتر بود که در حال حاضر این میزان به ۲۰۰ کیلومتر افزایش یافته است.
شهردار تهران افزود: همچنین به ازای هر نفر ۹ متر فضای سبز وجود داشت که به ۱۵ و نیم متر در حال حاضر افزایش یافته است.
قالیباف با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی مساجد توسعه نیافتند اما شهرها گسترش یافتند، افزود: در جایی از تهران برای یک میلیون نفر جمعیت کمتر از ۵۰ مسجد وجود دارد و با کمکهای مردمی مساجد را گسترش دادیم و امید داریم تعدادشان به ۴۰۰ مسجد برسد.
ایجاد ۵۷ کتابخانه شبانه روزی در تهران
وی با بیان اینکه ۵۷ کتابخانه شبانه روزی در تهران ایجاد شده است، عنوان داشت: با وجود وسایل ورزشی در سه تا چهار متری منزل هر شهروندی در تهران، در جهت احیای حجاب زنان ۱۰۰ سالن ورزشی برای بانوان ایجاد کردیم.
شهردار تهران گفت: با توجه به ازدیاد زنان سرپرست خانوار در تهران، شهرداری برای ۱۰ هزار نفر از این زنان کارآفرینی و اشتغال ایجاد کرده است.