به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی رحماندوست ظهر پنج شنبه در آئین نکوداشت شاعر محبوب کودکان، مصطفی رحماندوست، با بیان اینکه سال ۱۳۲۹ در همدان دیده به جهان گشوده، اظهار داشت: حال من خوب است، نه برای اینکه در همدان کتابخانه و مدرسه با یاد و نامم ساخته شده و نه آنکه اکنون در زادگاهم هستم، حالم خوب است چون ۴۰ سال است که برای کودکان کار می کنم.
وی با بیان این مطلب که حالم خوب است چون عدالت و آزادی را حق بچه های جهان می دانم، افزود: بیش از همه به این دلیل حالم خوب است که در همدان پیش از آنکه کسی بمیرد به یادش افتادند و برای او نکوداشتی برپا کرده اند.
شاعر و نویسنده محبوب کودکان با تاکید بر اینکه فاتحه یعنی آغاز یک کار، افزود: تصور نکنید که به مجلس ختم آمده اید، چرا که پرونده رحماندوست هنوز باز است.
رحماندوست با اشاره به اینکه از سیاسی کاری دور است و تنها به اعتلا و بزرگی کودکان سرزمینش می اندیشد، عنوان کرد: این بهانه ای است تا پیام آزادی و عدالت را به گوش کودکانی برسانم که کتاب نمی خوانند.
وی با اضافه کردن این مطلب که وقتی کودکی افغانی را می بینم که نمی تواند در ایران درس بخواند عذاب می کشم، ادامه داد: باید به چنین کودکانی کمک کنیم تا از ایران با انبوهی از دانسته ها به کشور خود برگردند.
شاعر شعر ماندگار صد دانه یاقوت، اضافه کرد: همیشه دوست داشتم دبیر شوم، اما در سال ۵۲ به دلیل داشتن سابقه فعالیت سیاسی، ساواک مانع تدریس من در کلاس درس شد و من سر از کتابخانه مجلس و کارشناسی کتاب های خطی در آوردم.
رحماندوست با اشاره به نخستین فعالیت هایش در همدان، بیان کرد: نخستین کتاب را در همدان نوشتم، نخستین تئاتر را در همدان بازی کردم و نخستین ترانه و نخستین کتابخانه ام را نیز در همدان ساختم.
وی ادامه داد: اما نخستین ایثار، گذشت و فداکاری را از پدرم و در همدان، در خرداد سال ۴۲ که سرآغاز انقلاب شکوهمند اسلامی بود آموختم.
شاعر و نویسنده کودکان دیگر فعالیت های پایه ای خود در همدان اشاره کرد و گفت: نخستین نشست ها و هسته های موسیقی کر کودک را از همدان آغاز کردم.
مصطفی رحماندوست آرزویش را خوب بودن حال و روز کودکان ایران بیان کرد و افزود: بچه ها، گل های فردای این سرزمینند که باید تفاوت های خود با دیگران را به رسمیت بشناسند.
وی اذعان داشت: وقتی کودکان ایران را با کودکان سایر کشورها مقایسه می کنم، ظرفیت بالایی در آنها مشاهده می کنم که لایق صدرنشینی در جهان هستند.
شاعر اشعار کودکانه با بیان اینکه ملتی که کتاب نخواند مصرف کننده ایده است، عنوان کرد: کشوری که مطالعه داشته باشد صاحب فکر و اندیشه خواهد بود.
رحماندوست دارای ۱۹۰ عنوان کتاب، مجموعه شعر، قصه کوتاه و بلند با بیش از هفت میلیون تیراژ کتاب است که به ۱۳ زبان دنیا ترجمه شده است و وی سال ها داور جشنواره های داخلی و خارجی در بخش کودک است.