به گزارش خبرنگار مهر، جمعه دیگری از راه رسیده و گالری های تهران در تکاپوی برگزاری مراسم افتتاحیه برای نمایشگاه های تازه خود هستند. این هفته علاوه بر این که موسسه فرهنگی و هنری صبا پذیرای بخش اصلی نمایش آثار هفتمین «جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر» است، سایر گالری های تهران نیز نمایشگاه های متنوعی را میزبانی می کنند.
گالری سیحون
گالری سیحون که قدیمی ترین گالری فعال در تهران است، روز جمعه 17 بهمن ماه میزبان نمایشگاهی از آثار سه نسل از مجسمهسازان معاصر ایران است که در دو شعبه این گالری به نمایش گذاشته میشود.
عربعلی شروه، مش اسماعیل (توکل اسماعیلی)، مجتبی رمزی، سعید شهلاپور، بهروز دارش، نسیم ابوالقاسم، محمدحسین عماد، بیژن نعمتیشریف، محمدرضا ذبیحاللهزاده، قدرتالله عاقلی، مامک حجازی، مریم کوهستانی، فرناز ربیعیجاه، زیبا پشنگ، محسن فولادپور، رامین اعتمادیبزرگ، فخرالدین کاکاوند، محمدرضا یزدی، مهسا تهرانی، بهداد لاهوتی، رضا قرهباغی، کورش گلناری، فرهاد ابراهیمی، مرتضی نعمتاللهی، سیمین اکرامی، پرویز تناولی، ابراهیم معمارزاده، ژازه تباتبایی، آذر شیخ بهاالدینزاده، فاطمه امدادیان، فرزانه وزیریتبار، کامران مشکزاد، فرشید علیمی، پریدخت مشکزاد، سایمون نوشین، گیتی صیف، هوراد گرجی، ایرج زند، آناهیتا قاسمخانی، مهدی سحابی و کامبیز صبری هنرمندان مجسمه سازی هستند که آثارشان در دو گالری سیحون 1 و 2 در معرض نمایش قرار می گیرد.
این نمایشگاه تا 8 اسفندماه برپاست و علاقه مندان برای بازدید از آثار این مجسمه سازان می توانند به این گالری واقع در خیابان وزراء، کوچه چهارم، شماره ۱۱ مراجعه کنند.
گالری طراحان آزاد
«فروش تکی و عمده عکسهای خانوادگی شما» عنوان نمایشگاهی از آثار نقاشی مهسا کریمی است که روز جمعه 17 بهمن ماه در گالری طراحان آزاد گشایش می یابد.
کریمی درباره آثارش گفته است: تصاویر ثبتشده از افراد یک خانواده در کنار هم ما را به فکر فرو میبرد. تصاویری کاملا کلیشهای، ژستهای تکراری، آدمهای معمولی در یک زندگی ساده و روزمره، خانوادههایی با چیدمانهای معمول در عکسهای خانوادگی که حتما ناآگاهانه خالق فضایی تأثیرگذارند!
به گفته وی، در عکسهای خانوادگی تمام افراد یک عکس آگاهانه مقابل دوربین در انتظار ثبت آن لحظه نشستهاند و چه بسا پیشاپیش تصویر نهایی خود را در ذهنشان دیدهاند و احتمالا در تکاپوی گرفتن نزدیکترین ژست به تصویر ذهنی خود هستند. نکته اینجاست که با وجود انتخاب پزهای کلیشهای و چیدمانهای تکراری در اینگونه عکسها، اتفاقا تصاویر بجا مانده به شکلی ناباورانه راوی جزءبهجزء شخصیتها و حتی چگونگی روابط شان است. در حقیقت این مجموعه روایت یا برداشتی کاملا شخصی از عکسهای خانوادگی است. در این آثار، چشمان آثار چیزی نیست بجز اشاراتی کمرنگ و فاقد «نگاه». مخاطب به آنها خیره میشود و اینبار آنها هستند که باید حساب پس دهند!
این نمایشگاه هر روز از ساعت 16 تا 20 در این گالری به نشانی میدان فاطمی، میدان گلها، میدان سلماس جنب بانک پاسارگاد، شماره 5 میزبان علاقه مندان است.
گالری ایده
نمایشگاهی از آثار محمد شمس و حامد کاظمی باعنوان «تصویر مرگ در جسد پلاسیده مان» روز جمعه 17 بهمن ماه در گالری ایده برپا می شود.
این نمایشگاه با تاکید بر حمایت از حقوق حیوانات برگزار شده و تا 30 بهمن ماه آماده بازدید علاقه مندان خواهد بود.
گالری ایده در خیابان خردمند شمالی، خیابان هجدهم واقع است.
گالری راه ابریشم
گالری راه ابریشم که به نمایش آثار عکاسان اختصاص دارد، این هفته پذیرای نمایشگاهی از عکسهای مهدی وثوقنیا با عنوان «انزلی» است که روز جمعه 17 بهمن ماه گشایش خواهد یافت.
وثوق نیا درباره آثارش نوشته است: آنجا انزلی است، شهری بندری در كناره دريای خزر. شهری كه ديدنش باعث شد خودم را درآن بيابم بی آنكه با آن نسبتی داشته باشم. شهری كه در پرسه زنیهای پی در پیام در روزها و فصلها آن را تنها ديدم در بارانها، آدمها و سكوت بیامانش. پس از متمركز شدن در اين جغرافيا در ديدار با برخی از اشياء و وسايل موجود در شهر، رو در رو شدم با گفتگويی غير معمول، رو در رو شدم با پوسيدگی، رطوبت و تنهای خاكستری. دانستم بدنه اين شهر؛ معماری، ساختمانها، نيمكتها، كوچهها، خيابانها، مغازهها و پلاژها بيش از كلام آدمهايش سخنگوی چيزي است كه انزلی نام دارد. پل فلزی، پل غازيان، تالاب، بلوار، اسكله، قلم گوده، ميان پشته در فصلهای غير توريستی، برايم هايكوهای تصويری هستند.
مجموعه «انزلی» در ادامه عکاسی از شهرها، مکانها و چشم اندازهايی از کشورم ايران است که نگاه مرا در سالهای اخير به خود مشغول داشته. اين مجموعه حدود 2 سال (1390تا 1392) در طي سفرهای دو يا سه روزه عکاسی شده است.
علاقه مندان به بازدید از این نمایشگاه میتوانند تا ۲۷ بهمن به گالری راه ابریشم واقع در خیابان شهید لواسانی غربی (فرمانیه)، شماره ۱۰۳ مراجعه کنند.
گالری آران پلاس
این گالری روز جمعه 17 بهمن ماه نمایشگاه طراحی و نقاشیهای شقایق شجاعیان را با عنوان «ایرانم من» میزبانی می کند.
شجاعیان درباره آثارش چنین نوشته است: اسطوره های ايرانی ستايش گر دانایی و توانایی هستند و اين دختران و بانوان ايران هستند که هربار تواناتر و خروشان تر، ارزشهای ناب را به نسل های بعدی انتقال داده اند. در اين ميان ستاره هايی بودند و هستند که قناعت پيشه نکردند، مرزهای ناممکن را در هم شکستند و درخشيدند. هربار داناتر هربار تواناتر. هربار شايسته تر.
این نمایشگاه تا 26 بهمن ماه به نشانی خیابان ولیعصر، بین محمودیه و زعفرانیه، پاساژ رولکس آماده بازدید علاقه مندان است.
گالری رج
نمایشگاهی از آثار نقاشی گلبرگ شعبانی با عنوان «از خود گذشتگی» جمعه 17 بهمن ماه در گالری رج برپا می شود.
رامین اعلایی درباره آثار این هنرمند نوشته است: در مواجهه اول با نقاشیهای گلبرگ شعبانی، آنها بيشتر حاصل اوهام و تخيل به نظر میرسند تا امور انضمامی و هر روزه. در واقع آنها لااقل از نقطه نظر مضمونی سراسيمه ردی از کابوسهای شخص او را بر چهره دارند. گو اين که نقاش خواسته باشد در نهايت و به دور از آغشته شدن به تکنيکهايی پيچيده در کاربرد رنگ و خط، طبيعت بدوی افکارش را بازنمايی کند. تصاويری که اوی خالق را در درون وضعيتهايی نامربوط و ناملموس از نقطه نظر عقلانی نشان میدهند؛ البته وضعيتهايی که میتوانند همچنين سراسر در ارتباط با زندگي رواني فرد در هنگام بيداری نيز فهم شوند. اويی که در هنگام بيداری به طور مداوم متناقض، عجيب و غيرعادی میانديشد تا در هنگام خواب مجموعِ درهم تنيده شده آنها را در درون تصويری واحد ببيند. حالتی که بيشتر به تداعی معانی میماند. افکاری از زندگی روزانه که در وضعيتی خاص و با محوريت شخص خالق بر روی يکديگر انباشته شدهاند. افکاری که به عبارتی ديگر سراسر در وضعيتی پس رانده شده معلق هستند پس از اين رو برای ظاهر شدن نيز حالتی کولاژگونه به خود گرفتهاند. با اين اوصاف بديهی هم هست که چنين تصاويری در نهايت نمیتوانند که برای منتقل کردن معناهایشان مستمسک زبانی منثور و آشنا براي بيداران باشند. آنها در واقع از اين رو شکلی نمادين و تمثيلی به خود گرفتهاند تا اينگونه همچون شعری دفع شده از درونيات يک شاعر فهم شوند.
این نمایشگاه تا 28 بهمن ماه در گالری رج به نشانی خیابان بهشتی، خیابان پاکستان، کوچهحکیمی، شماره۴، زنگ۳ ادامه دارد.
گالری عقیلی
این گالری روز جمعه 17 بهمن ماه میزبان نمایشگاه طراحی پارچه و لباس است که به آثار لیلا جانی اختصاص دارد.
طرحهای پارچهها و لباسهای این نمایشگاه آمیختهای از هنر هندسی و اقلیمی ایران است که هنرمند در ارائه آثارش از موتیفهای به کار رفته در تاریخ تصویری کشور در قالبی نو و مدرن بهره گرفته است.
این نمایشگاه تا 22 بهمن از ساعت ۱۶ تا ۱۹ در گالری عقیلی به نشانی شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، خیابان پنجم، گذر فروردین، پلاک ۱۲ برپاست.
گالری آتبین
در گالری آتبین از روز جمعه ۱۷ بهمن تا ۲۸ این ماه پذیرای نمایشگاه مجسمههای مرتضی شعبانی با عنوان «اکسیر آپادانا» است.
این گالری درخیابان ولی عصر، قبل از چهارراه پارک وی، کوچه خاکزاد، پلاک ۴۲ ، پذیرای علاقه مندان است.
گالری آن
گالری آن نیز از روز جمعه 17 بهمن ماه نمایشگاهی از نقاشیهای راضیه پورسالاری را با عنوان «جانهای موازی» میزبانی می کند.
این نمایشگاه تا ۲۹ بهمن در میدان ونک، خیابان سئول، شماره ۴۰ برپاست.
فرهنگسرای نیاوران
نمایشگاه پوستر «جهان عاری از خشونت» که در واقع بخش جنبی هفتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر را تشکیل می دهد، شامل آثار برگزیده طراحان گرافیک ایران و جهان است که عصر جمعه ۱۷ بهمن ماه در نگارخانه اصلی فرهنگسرای نیاوران گشایش مییابد.
۹۳ اثر از هنرمندان ایرانی و دیگر کشورهای جهان دراین بخش از جشنواره در گالری فرهنگسرای نیاوران به نمایش در میآید.
در این نمایشگاه آثار هنرمندان طراح گرافیک ایران و کشورهای ایتالیا، فرانسه، فنلاند، لهستان، صربستان، چین، اوکراین، بلاروس، ترکیه، مکزیک، کره جنوبی، روسیه، اکوادور، عراق، تایوان و ماکائو به نمایش گذاشته میشود.
این نمایشگاه با همکاری سایت طراحان مستقل ایران و با حمایت بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران، موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند از ۱۷ بهمن تا ۵ اسفند از این آثار بازدید کن