به گزارش خبرگزاری مهر، «جورج هیشمه» روزنامه نگار و مقاله نویس روزنامه های واشنگتن پست، شیکاگو سان تایمز، سردبیر میدلیست مگزین و همچنین ستون نویس آمریکایی- عربی در واشنگتن در رابطه با موضوع باراک اوباما در قبال زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی نوشت: جای نگرانی دارد که چرا باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده در مصاحبه یک ساعته خود با شبکه سی ان ان درباره مسائل سیاست خارجی از اعلام هر گونه دیدگاهی درباره جنگ چندین دهه میان فلسطین و اسرائیل امتناع کرد.
وی در ادامه نوشت: توجیه احتمالی این است که اوباما به فرید زکریا(خبرنگار مصاحبه کننده با اوباما) گفته بود که در پی تشریح مواضع خود در قبال این موضوع نیست یا زکریا تصور می کرد که با توجه به کاهش مناسبات واشنگتن و تل آویو طرح چنین مباحثی هوشیارانه به نظر نمی رسد.
جورج هیشمه در ادامه تاکید می کند در هر صورت، این حقیقت همچنان مطرح است که رئيس جمهوری آمریکا از پرداختن به این موضوع از زمانیکه اجتناب ورزیده اند که وی و جان کری وزیر خارجه آمریکا در حل مناقشات خاورمیانه و نزدیکی فلسطین و اسرائیل به یکدیگر ناکام مانده اند. دلیل واضح از نظر بسیاری از فلسطینی ها این است که اسرائیل دارای پشتوانه قوی در میان خود آمریکایی ها است.
این ستون نویس آمریکایی در ادامه با اشاره به گزارش اندیشکده سیاست خاورمیانه (IRmep) درباره طرح دعوی در دادگاه و انتقاد از سیاست مبهم آمریکا در قبال زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی می نویسد نکته برجسته این گزارش این است: نه تنها انکار سیاست مبهم واشنگتن که تا حد زیادی به نفع اسرائیل و لابی آمریکا بوده دشوار است، بلکه مالیات دهندگان آمریکایی نیز با یک فاجعه روبرو هستند.
جورج هیشمه در ادامه با پرداختن به نتایج نظرسنجی گوگل در سپتامبر گذشته می نویسد 64 درصد از آمریکایی ها معتقدند اسرائیل دارای سلاح اتمی بوده و از هر 10 آمریکایی شش نفر بر این باورند که کمک های خارجی ایالات متحده به اسرائیل «بیش از حد» بوده، این درحالیست که ایالات متحده در سیاست رسمی خود تظاهر می کند که زرادخانه اسرائیل ناشناخته است.
مقاله نویس مجله تایمز می نویسد آنچه نگران کننده تر است، این واقعیت بوده که محققان و مورخان مدت زمان طولانی است که از انتشار اسناد کلیدی دولت ایالات متحده منع شده اند و ایالات متحده سالها است که در این باره سکوت اختیار کرده است.
جورج هیشمه در ادامه به مصاحبه هلن توماس خبرنگار آمریکایی-لبنانی کاخ سفید با اوباما پرداخته و می نویسد توماس در کنفرانس مطبوعاتی کاخ سفید در سال 2009 این سوال را مطرح کرد که آیا رئیس جمهوری آمریکا دولتی را در خاورمیانه می شناسد که سلاح هسته ای دارد که اوباما در پاسخ تنها لبخند زد و گفت نمی خواهم به «حدس و گمانه زنی ها» در این باره بیفزایم.
این ستون نویس آمریکایی در ادامه این سرمقاله با پرداختن به مذاکرات هسته ای غرب با ایران می نویسد دولت اوباما در حال حاضر فرصت طلایی را برای افشای این اسناد به دست آورده است و هم اکنون می تواند فرش را از زیر پای بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی برنامه ریزی شده اش برای کنگره قدرتمند ایالات متحده بیرون بکشد.
بر این اساس، کنگره عمدتا در محاصره لابی اسرائیل بوده و دولت آمریکا تمایلی به بازگشایی قوطی پر از کرم حوادث تاریخی ندارد، زیرا تنها به ابهامات در قبال موضع آمریکا می افزاید و تنها محل واقعی برای به چالش کشیدن حقایق موجود سیستم قضایی و دادگاه است.
در همین رابطه IRmep در 23 سپتامبر با طرح شکایت از وزارت دفاع آمریکا خواستار بررسی و انتشار گزارش طبقه بندی نشده 1987 تحت عنوان «ارزیابی فناوری انتقادی در اسرائیل و ناتو» از سوی قاضی دادگاه فدرال شد.
بر این اساس وزارت دفاع آمریکا تایید کرد که اسرائیل برنامه سلاح های مخفی را خارج از پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای در سال 1987 عملیاتی کرده و فاقد شرایط لازم برای دریافت 82 میلیارد دلار از کمک خارجی ایالات متحده بوده که از سوی مالیات دهندگان تامین شده است.
در ادامه این گزارش آمده است اسرائیل از طریق لابی گسترده خود، دولت آمریکا را همچنان وادار به انطباق با سیاست های محرمانه می کند که در این بین چندین دهه است که پول مالیات دهندگان حیف و میل می شود. همچنین شماری بر این باورند که سفر ماه آتی نتانیاهو به واشنگتن که با هدف بررسی نقش کنگره در مذاکرات آینده با ایران پیش از برگزاری انتخابات ملی در اسرائیل انجام می شود، پر از تردید و ابهام است.