مشهد- معاون میراث فرهنگی کشور گفت: تمدن اسلامی بدون خراسان به هیچ وجه معنا و جایگاهی ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین طالبیان روز شنبه در مراسم افتتاح موزه بزرگ خراسان که در محل این موزه در بوستان کوهسنگی برگزار شد گفت: هرگوشه از استان خراسان ویژگی خاص و منحصر به فردی دارد که با توجه به آن می توان این استان را مهد تاریخ و فرهنگ دانست.

معاون میراث فرهنگی کشور افزود: هر گوشه استان خراسان ویژگی خاص و شگفت انگیز خود را دارد و استفاده از ابزار آلات سنگی در کشاورزی در زمان های دور نشان از فهم بالای این خطه از کشور دارد.

وی ادامه داد: این استان دروازه شرقی فلات ایران است که این نقش را در تاریخ به خوبی ایفا کرده است و خراسان خاستگاه فرهیختگان و مشاهیر به نام جهان است و از این جهت فرهنگی بسیار غنی دارد.

طالبیان با اشاره به آثار تاریخی به دست آمده از خراسان اظهار داشت: آثاری که از خراسان به دست آمده است پیشتاز دوره های تاریخی بوده است.

معاون میراث فرهنگی کشور  با شاره به بهره برداری از موزه خراسان رضوی گفت: این موزه علاوه بر کارایی اصلی خود یک پاتوق فرهنگی و  همچنین مرکز پژوهش های تاریخی است و در این راستا ارتباط گیری با کشورهای منطقه در جهت توسعه روابط را در دستور کار دارد.

وی با بیان اینکه فاز های دوم و نهایی این موزه در آینده نزدیک به بهره برداری خواهد رسید افزود: هم اکنون نمایشگاه آثار باستانی ویژه خراسان در این موزه وجود دارد و پس از افتتاح بخش مرمت، تعداد قابل توجهی اثر کشف شده در همین موزه مرمت شدند.

طالبیان اظهار داشت: برای ارتباط بهتر با سایر موزه های استان خراسان و همچنین کشور از موزه آستان قدس نیز درخواست شده است تا تعدادی از کتیبه های خود را به این موزه اهدا کند.

معاون میراث فرهنگی بیان کرد: در این موزه آزمایشگاهی با اعتبار بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال تجهیز شده و لذا مجموعه داران خصوصی نیز می توانند آثار خود را برای مرمت به این موسسه بیاورند.

وی ادامه داد: اشیای تاریخی یکی از مهمترین  عوامل انتقال فرهنگ بوده که با توجه به مجموعه های تاریخی در این موزه دانشجویان می توانند برای پایان نامه ها و تحقیقات خود از آن استفاده کنند.

برچسب‌ها