قم - شورای اسلامی شهر قم اولویت‌های توسعه و تعریض معابر توسط شهرداری در سال آینده را تصویب کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی سعادت‌طلب، رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم قبل از ظهر یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم با اشاره به تعیین اولویت‌های توسعه و تعریض معابر در سال گذشته ابراز داشت: در سال قبل ۱۳ اولویت در توسعه و تعریض به شهرداری ارائه کردیم که درصد پیشرفت مختلفی در این ۱۳ پروژه دیده می‌شود.

وی ادامه داد: نمونه پیشرفت صد درصدی خیابان شهید روحانی بود که به بهره‌برداری رسید و پروژه‌ای مانند بلوار جمهوری حد فاصل امام رضا و شاهد ۷۵ درصد پیشرفت داشته است.

رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم افزود: بلوار شهید کریمی و کبیری ۵۰ درصد و بلوار زینبه حدفاصل خیابان امام خمینی(ره) و بلوار امام موسی صدر ۷۰ درصد پیشرفت داشته‌اند.

پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار زائر و ۱۰ درصدی بلوار کارگر و همچنین ۳۰ درصدی خیابان جمهوری از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.

به گفته سعادت طلب، رینگ دوم مسجد جمکران هم که از اولویت‌های سال جاری شهرداری بوده ۳۰ درصد پیشرفت داشته و مواردی هم مانند ۱۰۰ متری پردیسان هیچ پیشرفتی نداشته است.  

وی با اشاره به اینکه مواردی که صفر شده به این خاطر بود که توان شهرداری را در نظر نگرفتیم افزود: در جلسه کمیسیون زیربنایی اینها را بازنگری کردیم و فهرست جدیدی را با همکاری مدیران شهرداری به نتیجه رسیدیم.

وضعیت عجیب قم از نظر شوارع

رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه وضعیت شهر قم از نظر شوارع عجیب است، اظهار داشت: سه چهارم قسمت شمال شهر شوارع وجود دارد اما در جنوب شارع خاصی نداریم. تکمیل شبکه در جنوب شهر از اولویت‌های شورا است که در این سال‌ها پیگیری شده است.

به گفته وی بلوار مرجعیت از خیابان انسجام تا شهرک پردیسان، بلوار جمهوری اسلامی از پل ۹ دی تا میدان امام حسین(ع)، بلوار شهید کریمی و کبیری حدفاصل خیابان جمهوری تا شهرک قائم که ادامه کمربندی امام علی(ع) است از اولویت‌هایی است که شورا برای سال آینده به شهرداری تکلیف کرده است.

سعادت طلب ابراز داشت: مورد چهارم بلوار زینبه حد فاصل خیابان امام خمینی(ره) تا بلوار امام موسی صدر است. ادامه بلوار زائر تا صد متری پردیسان در بستر رودخانه و ادامه خیابان کارگر حدفاصل سوم خرداد تا خیابان کشاورز از دیگر اولویت‌های کاری شهرداری در سال آینده است.

وی با اشاره به اینکه مورد هفتم اولویت‌های شهرداری در توسعه و تعریض معابر ۳۰ متری احداثی موازی بلوار غدیر مجاور سنگبری است، گفت: این ظرفیت اخیرا توسط شهرداری شناسایی شده که با یک پاکسازی می‌شود بخشی از ترافیک بلوار غدیر را کم کند.

رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم ابراز داشت: مورد هشتم بلوار فردوسی و حکیم، خیابان استاد فقیهی حدفاصل خیابان باجک تا بلوار ساحلی که مسافت کمی دارد اما به ترافیک هسته مرکزی کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مورد بعدی فاز پنج عمار یاسر است، گفت: باید مدل ورود این طرح اصلاح شود و ظرفیت‌های مردمی را بیشتر در این طرح استفاده کرد.

سعادت طلب گفت: مورد یازدهم فاز سه خیابان شهید روحانی حدفاصل خیابان ۱۵ خرداد و کمربندی است که با توجه به اینکه بیشتر توافق دارد تا تملک نیاز به کار پیگیری و مدیریتی دارد.

چه کسی تعلل کرد؟

پس از توضیحات سعادت طلب، نعمت‌الله عواطف رستمی با اشاره به اینکه برای سال ۹۳ تعدادی پروژه به صورت اولویت در نظر گرفتیم که از صفر درصد تا صد درصد پیشرفت داشته‌اند، گفت: الان می‌آیید تعدادی پروژه جدید به اینها اضافه کرده‌اید در حالی که ما تعدادی پروژه‌ها را زخمی کرده‌ایم.

این عضو شورای شهر قم ادامه داد: چه کسی باید این را پیگیری کند که علت کندی برخی پروژه‌ها چیست؟ بهتر نیست که تعدادی که الان زخمی شده به سرانجام برسد و پس از آن طرح‌های جدید اضافه شود؟

محسن عابدینی‌پور عضو دیگر شورای اسلامی شهر قم نیز با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد که ما باید اولویت یک و دو سه تعریف کنیم چون پروژه‌ها شرایط خاصی دارند، اظهار داشت: مثلا فاز پنج عمار یاسر اوراق دارد که سررسید آن به زودی می‌رسد و باید در اولویت قرار بگیرد.

شهردار سابق قم گفت: برخی طرح‌ها مانند بلوار کبیری هم چون بیرون شهر هستند اگر جدیت امور اداری و پیگیری باشد به زودی به نتیجه می‌رسد.

در ادامه جلسه نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه تمام این پروژه‌ها باید  اولویت‌های کلی شهرداری قرار بگیرند و شهرداری در برابر تک تک آنها باید پاسخگو باشد ادامه داد: سعی ما بر این باشد که حداقل در دوره چهارم شورا اولویت‌هایی که در سال گذشته مطرح کردیم به جدیت پیگیری کنیم تا به نتیجه برسیم چرا که منابع ما محدود است و باید مدیریت شود.

سعادت طلب هم در توضیح اشکالات وارد شده گفت: این پروژه‌ها هیچ کدام جدید شروع نشده و از گذشته مانده و قرار است سرعتی به اینها بدهیم.

وی ادامه داد: خیلی از پروژه‌ها شاید ده‌ها سال طول بکشد تا به نتیجه برسد و کاری که ما انجام می‌دهیم این است که تمرکز را بگذاریم روی پروژه‌هایی که اولویت بالا است.

رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم افزود: این اولویت فقط برای بازگشایی و توسعه و تعریض است. شهرداری اولویت‌های دیگر هم دارد مثلا اولویت تقاطعات غیر همسطح یا موضوعاتی که با سرمایه‌گذاری می‌شود محقق کرد.

در نهایت طرح اولویت بندی توسعه و تعریض معابر توسط شورای شهر تصویب شد.