علی رستمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه یکی از وظایف اصلی امور اراضی سازمان جهادکشاورزی واگذاری اراضی ملی برای اجرای طرح های کشاورزی و غیرکشاورزی است، گفت: این مدیریت علاوه بر واگذاری، وظیفه نظارت بر اجرای طرح ها را هم برعهده دارد.
وی حفظ و حراست از اراضی کشاورزی بر اساس قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی مصوب سال ۷۴ و اصلاحیه سال ۸۵ را از دیگر وظایف این مدیریت ذکر کرد و اظهارداشت: بر طبق این قانون تغییر کاربری اراضی کشاورزی به هر نحوی ممنوع است و بدون مجوز قانونی امکان ساخت و ساز و فعالیت غیر کشاورزی در این اراضی وجود ندارد.
وی عنوان کرد: بر اساس قانون مذکور اگر فردی بدون اجازه کمیسیون تبصره یک ماده یک این قانون اقدام به تغییر کاربری اراضی کشاورزی کند از یک تا سه برابر قیمت جریمه و بنا هم قلع و قمع خواهد شد.
وجود چهار گشت ویژه حفظ کاربری اراضی کشاورزی در کردستان
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان بیان کرد: از سال گذشته چهار گشت ویژه حفظ کاربری اراضی کشاورزی در شهرهای سنندج، مریوان، سقز و بانه راه اندازی شد و با ساخت و سازهای غیرمجاز برخورد کرده و می کنند.
رستمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشدید نظارت ها در استان کردستان در این بخش اظهارداشت: یکی از برنامه های ما افزایش تعداد این گشت های ویژه و راه اندازی آنها در دیگر شهرهای استان است.
وی عنوان کرد: قبل از تشکیل این گشت های ویژه گروه های ده گردشی در استان کردستان اقدام به برخورد با متخلفانی که اقدام به تغییرکاربری غیر مجاز زمین های کشاورزی می کردند، فعال بود.
وی بیان کرد: در راستای اجرای قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی از سال ۹۱ تا ۹۳ در مجموع بالغ بر ۶۴۹ مورد تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در استان که بیشتر مربوط به شهرهای سنندج، سقز، بانه و مریوان بوده به دستگاه قضایی معرفی شده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تعداد احکام صادره در مراجع قضایی را ۲۵۲ مورد ذکر کرد و گفت: در طول این سه سال ۹۱۹ مورد خلع ید و قلع و قمع بنا و برگشت زمین به حالت اولیه صورت گرفته است.
مشارکت مردم بهترین امکان برای حفاظت از اراضی ملی است
رستمی اظهارداشت: از سال ۸۵ واگذاری اراضی ملی برای اجرای طرح های کشاورزی، صنعتی، تولیدی و خدماتی به مدیریت های امور اراضی سازمان جهادکشاورزی در استان های مختلف کشور سپرده شد.
وی اعلام کرد: از سال ۷۰ تاکنون یک هزار و ۲۹۷ مورد به مساحت سه هزار و ۱۲۰ هکتار در استان اراضی ملی به طرح های کشاورزی و غیرکشاورزی اختصاص پیدا کرده است.
وی ادامه داد: از تعداد موارد مذکور ۹۹۸ مورد به مساحت ۲ هزار و ۴۳۰ هکتار مربوط به بخش کشاورزی و ۲۹۹ مورد به مساحت ۶۹۰ هکتار مربوط به بخش غیرکشاورزی بوده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: از تعداد طرح های ذکر شده ۳۱۲ مورد به مساحت ۴۵۵ هکتار که ۳۶۴ هکتار آن مربوط به طرح های کشاورزی و ۹۱ هکتار بخش غیرکشاورزی بوده، به بهره برداری رسیده است.
رستمی بیان کرد: ازتعداد کل طرح ها هم ۲۶۶ مورد به مساحت یک هزار و ۱۲۲ هکتار که از این میزان ۹۴۲ هکتار مربوط به بخش کشاورزی و ۱۸۰ هکتار هم غیر کشاورزی است، به علت عدم اجرای طرح خلع ید شده است.
وی وضعیت استان کردستان در رابطه با تغییرغیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی نسبت به سایر استان های کشور را بسیار مطلوب تر ارزیابی کرد و اظهارداشت: در استان با تشکیل گشت های ویژه به محض شناسایی ساخت و سازهای غیر مجاز در اراضی کشاورزی بدون داشتن حکم اقدام به تخریب آنها می کنند.
وی عنوان کرد: عزم مسئولان استان در راستای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی جزم شده و همین امر اثر مثبتی در زمینه کاهش میزان تغییرکاربری ها و ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان سخنان خود یادآور شد: انتظار می رود که مردم نیز در این بخش مشارکت و همکاری لازم را داشته باشند تا زمینه برای حفاظت از اراضی ملی نیز فراهم شود.