علیرضا اسلام پناه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن یادآوری اینکه روستای هدف گردشگری قلعه بالا که در ۱۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شاهرود در بخش بیارجمند قرار دارد اظهار داشت: این روستا دارای بافت پلکانی است که آنرا از نظر ارزش تاریخی، معماری و خصوصاً گردشگری حائز اهمیت کرده است.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی و بافت زیبای این روستا باعث شده تا در چند سال اخیر با استقبال بالای گردشگران داخلی و خارجی مواجه شود.
این کارشناس امور گردشگری و فرهنگی تصریح کرد: بهسازی بافت توسط بنیاد مسکن شاهرود، برگزاری چندین جشنوارۀ گردشگری توسط ادارۀ میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان و همچنین قرارگیری این روستا در کنار پارک ملّی توران زمینه های موفقیت آمیز جذب گردشگر و سرمایه را فراهم آورده است.
اسلام پناه با ابراز تأسف از اینکه تعدادی پنل خورشیدی در داخل بافت روستای قلعه بالا نصب شده و این امر به دید و منظر بافت روستا آسیب جدی وارد کرده است افزود: پیش بینی می شود با معرفی اهالی برای اخذ تسهیلات خرید آبگرمکن خورشیدی آن هم توسط بنیاد مسکن، این تعداد افزایش چشمگیری یابد.
وی ضمن تقدیر از زحمات و تلاش مسئولان در بهسازی بافت این روستای هدف گردشگری که با اعتباری بالغ بر شش میلیارد ریال به انجام رسیده و موجب رونق گردشگری و اشتغال و درآمدزایی مردم شده گفت: اما باید توجه داشت که کمک به اعطای دو میلیارد ریال تسهیلات نصب پنل های خورشیدی باعث تخریب منظر بافت، بی میلی سفر و رکود گردشگری روستا خواهد شد.
این صاحب نظر در بخش گردشگری شهرستان شاهرود، تصریح کرد: جا دارد ضمن قدردانی از مدیران، از آنجایی که این بافت بسیار مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار داشته و در رونق گردشگری و اقتصاد روستا نقش بسزایی ایفا می کند، نسبت به جمع آوری این پنل ها اقدام جدی شود و با همفکری با کارشناسان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مشاور مجری طرح، کار نیکوی خود را تکمیل کنند.
اسلام پناه در خاتمه تصریح کرد: چه بسا با صدور مجوز اجرای ایزوگام پشت بام خانه ها و نیز با گاز رسانی به این روستا زمینه تخریب معابر سنگفرش شده و تخریب نمای کاهگلی و پشت بام این بافت ارزشمند فراهم خواهد شد که می بایست با راهنمایی و تأمین سوخت اهالی، رضایتمندی مردم و تداوم صنعت گردشگری این روستای هدف گردشگری را فراهم کنیم.