سید محمد لنگری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: عدم توجه به آموزش و استفاده از زبان ها و گویش های مختلف بومی و محلی، مرگ تدریجی و نابودی آنها را در پی خواهد داشت.
وی گفت: گویشها و لهجههای بومی و محلی نشان از فرهنگ، آداب و رسوم هر منطقه دارد كه متاسفانه امروز به دلایل مختلفی در حال نابودی است و آموزش و پرورش باید برای احیاء و تقویت زبان و فرهنگ بومی نقش آفرینی کند.
لنگری با اشاره به اینكه در خراسان شمالی اقوام مختلف با لهجه ها و گویش های متفاوتی وجود دارد، گفت: این استان به گنجینه فرهنگ ها و قومیت ها شهرت دارد كه باید برای احیا، تقویت و حفظ این فرهنگ ها تلاش کنیم.
وی تصریح کرد: این استان از ظرفیت بالایی در زبان، فرهنگ و گویش های بومی و محلی برخوردار است و استعدادهای موجود باید مورد توجه و حمایت قرار گیرند.
لنگری همچنین زبان را در شكل گیری شخصیت، هویت های فردی، اجتماعی، ایجاد فرهنگ و ... موثر دانست و گفت: زبان پیوند معنوی، تاریخی و فرهنگی مردم است و هویت بسیاری از این افراد به زبان آنها وابسته است.
مدیركل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به اینكه امروز كشورهای غربی برای یك پارچه سازی فرهنگی و تسلط بر كشور ها از راه تهاجم فرهنگی وارد شده اند اظهار داشت: به طور حتم احیا و تقویت فرهنگ های بومی و محلی و زنده نگهداشتن فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی می تواند كشورهای غربی را در این امر ناكام و كشور را برای مقابله با تهاجم فرهنگی توانمند كند.
به گزارش خبرنگارمهر، خراسان شمالی با جمعیتی بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر، دارای اقوام کرد، ترک، ترکمن، تات و فارس است.