به گزارش خبرنگار مهر، محسن فضلی پیش از ظهر دوشنبه در آیین افتتاح هفدهمین جشنواره بین المللی قصهگویی که در کانون پرورش فکری و نوجوانان کرمانشاه برگزار شد، با بیان اینکه جشنواره های دیگر کانون دو سال یکبار ولی قصه گویی هرساله برگزار میشود، جایگاه جشنواره قصهگویی را ممتازتر از سایر جشنواره های کانون برشمرد و گفت: برگزاری جشنواره های قصهگویی باعث جریانسازی می شود.
وی در خصوص روند برگزاری جشنواره قصه گویی گفت: این جشنواره دومینویی است که از دو ماه پیش شروع شده و یک هزار و ۷۷۷ اثر نیز به جشنواره ارسال شده است.
تلاش برای ارتقای کارایی و بهرهوری درون سازمانی کانونهای پرورش فکری
فضلی، تلاش برای ارتقا قدرت کارایی و بهره وری درون سازمانی را از اهداف برگزاری جشنواره قصهگویی برشمرد.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با اشاره به روند برگزاری جشنواره های قصهگویی از ابتدا تا هفدهمین دوره آن گفت: اولین دوره این جشنواره در سال ۷۶ و در استان ایلام بود و در واقع برگزاری آن پاسخی به یک نیاز درون سازمانی به شمار می رفت.
وی افزود: در هر دوره از جشنواره تغییراتی نسبت به دورههای قبلی اتفاق میافتد. برای مثال در جشنواره چهارم یک آیین نامه تصویب شد که قصه گویان باید از لباس و ابزار خاصی استفاده کنند.
فضلی ادامه داد: در دوره پنجم نیز بخش آزاد، در دوره ششم بخش برگزیدگان و در دوره هفتم بخش موضوعی به جشنواره اضافه شد.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور، گفت: از دوره دهم جشنواره بود که بخش میهمانان خارجی نیز اضافه شده و جشنواره به جشنواره بین المللی تبدیل شد. همچنین در دوره دهم بحث علمی تقویت شده و کارگاه هایی برای تقویت مقالات و آثار تشکیل شد.
وی افزود: روند جشنواره تا دوره پانزدهم به همین گونه بود و در این دوره پژوهش هم به جشنواره اضافه شد و این روند ادامه داشته تا دوره هفدهم که هم اکنون شاهد برگزاری آن هستیم.
حذف بخش رقابتی از جشنواره هفدهم
فضلی تصریح کرد: برای عملیاتی کردن یافته های پژوهشیمان به آسیب شناسی بخشهای مختلف جشنواره پرداختیم و یکی از آسیب ها بخش داوری و رقابتی بود که امسال حذف شد و تمام قصه گویان با شرایط برابر و بدون استرس در جشنواره حضور خواهند داشت.
وی گفت: از دیگر مواردی که در آسیبشناسی ها متوجه آن شدیم این بود که بسیاری از قصهگویان ما مهجورند و باید راهی برای حضور آنها باز می شد و در سال ۹۲ حدود ۷۰ هزار قصهگو کودک در کتابخانه های کانون قصه گفتند و امسال در جشنواره هفدهم از ۱۹ نماینده کتابخانهای تجلیل میشود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور با بیان اینکه سه رکن قصهگویی،قصه، قصهگو و مخاطب است، گفت: در بخش قصه گویان و قصه پیشرفت های قابل توجهی داشتهایم، اما رکنی که به مخاطب قصه نپرداختهایم و در این زمینه ضعف های بسیاری داریم، اما حرمت صحنه قصه گویی از تئاتر و سینما کمتر نیست و باید به مخاطبان آن نیز توجهی ویژه شود.
وی تصریح کرد: توجه به مخاطب آمادگی قصه گو را افزایش می دهد و کسی به خود اجازه ترک صحنه را نمی دهد.
چاپ هشت هزار روایت شفاهی در ۱۵ مجلد کتاب
فضلی با اشاره به اقدامات اخیر کانون در کشور گفت: تاسیس موسسه قصه پژوهی که در آن هشت هزار روایت شفاهی در ۱۵ مجلد کتاب در اختیار قصه گویان قرار گرفته است یکی از اقدامات بوده و از دیگر اقدامات میتوان به رونمایی از ۱۷ عنوان کتاب افسانههای محلی تحت عنوان"سیمرغ" در این جشنواره نام برد.
این مراسم با اجرای برنامه هایی توسط کودکان و قصه گویی مهدی مردانی همراه بود.
همچنین نمایش "قهرمانان قصه ها" با حضور شخصیتهای قصهها همچون ماه پیشونی، شنگول و منگول و حبه انگور، حسن کچل، دیو سیاه، دیو سپید، رستم، خاله سوسکه و نخودی اجرا شد.
گفتنی است، هفدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با حضور ۵۹ قصهگوی ایرانی و ۱۲ قصهگوی خارجی همراه است. در این جشنواره قصه گوهایی از کانادا، برزیل، استرالیا، آمریکا، ارمنستان، اسکاتلند، کلمبیا، کنیا، مراکش، فیلیپین، لبنان و سوریه شرکت کردهاند.
قصه گو های ایرانی نیز از استانهای تهران، کرمانشاه، یزد، خراسان شمالی، البرز، مرکزی، زنجان، فارس، هرمزگان، مازندران، خراسان رضوی، ایلام، قزوین، اصفهان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، همدان ، آذربایجان شرقی، بوشهر، لرستان، کردستان، اردبیل، سمنان، گیلان، کهکیلویه و بویر احمد در این جشنواره حضور دارند.