به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی طلایی در نشست خبری خود با اشاره به فعالیت شورایاریها در ۳ دوره گذشته اظهار داشت: مجموعه شورایاریهای محلات بستری برای مداخله و مشارکت مردم در اداره جامعه محسوب میشود.
وی با اشاره به برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاریها خاطرنشان کرد: اصرار ما بر برگزاری چهارمین دوره انتخابات به این دلیل است که ظرفیت و پتانسیل شورایاریها بستری مناسب و قابل توجه برای نظام و کشور محسوب میشود و باید بتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها ادامه داد: در حال حاضر آمادگی برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاریها هستیم و حساسیتهای به وجود آمده را به فال نیک می گیریم و این حساسیت باعث شده است به شورای محلات در سطح ملی مورد توجه قرار گیرد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حساسیت نخبگان، هنرمندان و دانشگاهیان و فرهیختگان به انتخابات شورایاریها گفت: ما این موضوع را به فال نیک میگیریم و این در حالی است که تعداد قابل توجهی از ورزشکاران، هنرمندان و چهرههای مختلف فعالیتهای گسترده شورایاریها را مورد تمجید قرار دادهاند.
طلایی ادامه داد: ستاد هماهنگی شورایاریها یکی از بزرگترین سازمانهای مردمی در کشور محسوب میشود که اقدامات گستردهای را در شهر تهران انجام میدهد.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها با اشاره به اینکه بالغ بر ۶ هزار نفر نیروی داوطلب در سازمانهای مردمنهاد به صورت فعالانه کار میکنند گفت: علاوه بر این، این سازمان از ظرفیت دورههای گذشته شورایاریها استفاده میکند و بنا دارد با برنامهریزی دقیق از این ظرفیت استفاده بهینهتری را ببرد.
وی ادامه داد: پس از برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاریها، ستاد هماهنگی اقدام به تشکیل مجمع ادواری شورایاران و با استفاده از ظرفیت ۳ دوره گذشته شوراها خواهد کرد.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ثبتنام ۱۳ هزار و ۸۱۵ نفر از داوطلبان جهت شرکت در چهارمین دوره انتخابات شورایاریها گفت: این افراد هماکنون کد رهگیری دریافت کردهاند که با برگزاری انتخابات از بین ۱۳ هزار و ۸۱۵ نفر، ۳ هزار و ۵۰۰ نفر انتخاب خواهند شد.
وی اضافه کرد: مابقی افراد ثبتنام کننده نیز پس از انتخابات و با یک فرآیند پیشبینی شده همکاری نزدیکی را با سازمانهای مردمی شهرداری تهران خواهد داشت.
طلایی گفت: ما باید بتوانیم با استفاده از تجربیات گذشته و ظرفیتهای فعلی و با تشکیل شورایاری محلات، دولت محلی را تشکیل بدهیم و این مجموعه بتواند تحت عنوان دولت محلی اقدامات گستردهای را در سطح محلات انجام دهد.
طلایی با اشاره به ویژگیهای شورایاریها در سطح محلات گفت: یکی از امتیازات این نهاد اجتماعی این است که این مجموعه کاملا مردمی و هیچ وابستگیای را به بودجههای عمومی و دولتی ندارد و ما نیز به عنوان مدیریت شهری از این نهاد اجتماعی حمایت خواهیم کرد.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها در ادامه نشست خود با اشاره به اینکه در چهارمین دوره انتخابات شورایاریها بنا داریم نظارت و کنترل بیشتری را بر نهاد اجتماعی شورایاریها داشته باشیم گفت: با استفاده از تجارب گذشته در ظرفیت فعلی میتوانیم از این نهاد اجتماعی استفاده بهتری را ببریم.
طلایی در ادامه با اشاره به فعالیت سراهای محلات و مدیران محلی گفت: شوراها به عنوان یک نهاد اجتماعی و توسط مدیریت شهری شکل میگیرند اما پل ارتباطی بین تمام دستگاههای اجرایی با مردم هستند ضمن اینکه این نهاد اجتماعی نیازهای آموزشی، خدماتی، فرهنگی، علمی و ورزشی شهروندان را در محلات پیگیری میکند.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با انتقاد از فرهنگ آپارتماننشینی و تولید پسماند و زباله و فرآیند آن در سطح شهر تهران گفت: قطعا با مشارکت شورایاران میتوانیم فرهنگ آپارتماننشینی و الگوی مصرف را در سطح محلات فرهنگسازی کرده و در کاهش هزینههای محلات اقدامات موثری را انجام داد.
وی بیان داشت: شورایاریها به عنوان یک نهاد اجتماعی توانستهاند اقدامات قابل توجهی را در سطح محلات انجام دهند که از آن جمله میتوان به شناسایی آسیبهای اجتماعی و کاهش آن، آموزش مردم و توانمندسازیها اشاره کرد.
وی اظهار امیدواری کرد شورایاریها بتوانند در محلات با محوریت مساجد و هیئات مذهبی تعامل و همکاری خوبی را با سایر محلات داشته باشند.
نایبرئیش شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: در دوره چهارم شورایاریها رویکردمان در ماموریتهای سرای محلات مدیریت محلات تغییر خواهد کرد و توقع ما از این مجموعهها شناسایی شاخصهای وضع موجود در محلات و بخشهای مختلف است.
طلایی در ادامه با اشاره مجدد به ثبتنام ۱۳ هزار و ۸۱۵ نفر از داوطلبان در چهارمین دوره انتخابات شورایاریها گفت: مناطق ۵ با ۲ هزار و ۴۳ نفر - منطقه ۴ با ۱۱۵۳ نفر - منطقه ۱۵ با ۱۱۷۶ نفر - منطقه ۲ با ۱۰۳۲ نفر و منطقه یک با ۹۶۴ نفر از جمله مناطقی هستند که بیشترین آمار ثبتنام کنندگان را در دوره چهارم انتخابات شورایاریها به خود اختصاص دادهاند.
وی ادامه داد: میزان مشارکت در این دوره نسبت به دوره قبل دو برابر افزایش یافته است و این نشان دهنده توجه مردم به شورایاریها است.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها در ادامه با اشاره به اینکه در این دوره تلاش میشود یک دوم شورایاریها را بانوان تشکیل دهند گفت: از ۱۳ هزار و ۸۱۵ نفر داوطلب، ۱۰ هزار و ۹۰۶ نفر آقایان و ۲ هزار و ۹۰۹ نفر خانمها هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه سطح علمی داوطلبان در این دوره و نسبت به دوره گذشته افزایش چشمگیری داشته است و از جمع ۱۳ هزار و ۸۱۵ نفر داوطلبان، ۶ هزار و ۲۰۲ نفر دارای مدرک کارشناسی، ۲ هزار و ۱۲۷ نفر مدرک کارشناسی ارشد، ۳۲۸ نفر مدرک دکترا، ۱۵۳ نفر دارای تحصیلات حوزوی، ۲۲۵۲ نفر دارای مدرک کاردانی و فوقدیپلم - ۱۹۴۰ نفر دارای دیپلم و ۸۱۱ نفر زیر دیپلم هستند.
طلایی تاکید کرد: بر اساس آمار ۴۵ درصد از داوطلبان دارای مدرک کارشناسی - ۱۶ درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد، ۵ درصد دکترا و تحصیلات حوزوی - ۱۶ درصد کاردانی - ۲۰ درصد دیپلم و زیر دیپلم هستند و در واقع ۸۰ درصد از داوطلبان دارای مدرک کاردانی به بالا هستند.
وی همچنین با اشاره به اینکه ۱۰ هزار و ۹۶۴ نفر از داوطلبان متاهل هستند گفت: ۲ هزار و ۶۴۰ نفر از داوطلبان نیز مجرد هستند ضمن اینکه مشارکت سایر ادیان دینی نیز نسبت به گذشته افزایش یافته است و ۴۰ نفر از داوطلبان در چهارمین دوره انتخابات شورایاریها از سایر ادیان الهی هستند.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص وضعیت اشتغال افراد داوطلب گفت: ۴ هزار و ۳۳۶ نفر از داوطلبان کارمند - ۳ هزار و ۷۰۸ نفر دارای مشاغل آزاد و ۱۵۷۶ نفر از داوطلبان نیز فعالیتهای فرهنگی دارند و سایر داوطلبان نیز بازنشسته و یا دانشجو هستند.
طلایی اضافه کرد: ثبتنام در چهارمین دوره انتخابات شورایاریها کاملا به صورت الکترونیکی بوده و این شیوه برای نخستین بار در امر انتخابات صورت گرفته است.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها در ادامه نشست خبری خود با اشاره به حضور داوطلبین در چهارمین دوره انتخابات شورایاریها گفت: ۳ هزار و ۷۲۸ نفر از داوطلبان در مجموعههای دولتی، ۴ هزار و ۶۰۹ نفر در بخش خصوصی، ۷۱۴ نفر در بخش اصناف و مابقی در سایر بخشها هستند.
طلایی در ادامه با اشاره به همکاری دولت در ثبتنام چهارمین دوره انتخابات شورایاریها گفت: دولت و در عین حال وزارت کشور و شخص وزیر کشور جهت عملیاتی کردن مصوبه دولت جهت برگزاری انتخابات شورایاریها همکاری لازم را داشتهاند که در این زمینه باید از استانداری تهران و فرمانداری تهران نیز تشکر کرد.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در این دوره از انتخابات برای نخستین بار موضوع نظارت بر انتخابات سیستمی و ساختارمند اعمال خواهد شد گفت: ۹ نفر از اعضای شورای شهر تهران، هیأت نظارت بر انتخابات را تشکیل دادهاند که این هیأت نظارت تعامل و همکاری بسیار نزدیکی را با هیأت اجرایی خواهد داشت.
وی در خصوص اعضای تشکیل دهنده هیأت اجرایی چهارمین دوره انتخابات شورایاریها گفت: بر اساس آئیننامه از ۲۲ نفر از معتمدین ۲۲ منطقه تهران دعوت شد و در نهایت ۶ نفر از این افراد به عنوان هیأت اجرایی و انتخابات تعیین شدهاند.
طلایی ادامه داد: ۶ نفر معتمدین مناطق به همراه نماینده ستاد هماهنگی شورایاریها، ۳ نماینده شهرداری تهران و همچنین نماینده ثبتاحوال، هیأت اجرایی انتخابات را تشکیل خواهند داد ضمن اینکه ساز و کار این انتخابات منطبق با سایر انتخابات کشور است.
وی گفت: طبق برنامهریزی انجام شده هماهنگیهای صورت گرفته با وزارت کشور، استانداری، فرمانداری، هیأت نظارت و ستاد هماهنگی شورایاریها، ۲۲ اسفند انتخابات شورایاریها انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۲ هزار شعبه اخذ رای برای روز انتخابات در نظر گرفته شده است گفت: امیدواریم شهروندان با مشارکت خود در انتخابات به تشکیل نهاد اجتماعی شورایاریها کمک کند و از بین داوطلبین بهترینها را برای خدمت در محلات برگزیند.
طلایی با تاکید بر اینکه نهاد شورایاریها یک نهاد اجتماعی و کارکرد آن نیز غیرسیاسی است گفت: اصل آن است که متخصصین فرهنگی و اجتماعی وارد این نهاد اجتماعی شوند و چنانچه افراد سیاسی وارد این مجموعه شوند مشکلات زیادی را برای این مجموعه به بار خواهند آورد.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به زمان تبلیغات داوطلبین چهارمین دوره انتخابات شورایاریها گفت: به زودی زمان تبلیغات اعلام میشود اما بر اساس آئیننامهها داوطلبین یک هفته مانده به زمان انتخابات مهلت دارند که تبلیغات خود را انجام دهند.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها با تاکید بر اینکه این ستاد برنامه مدونی را برای تبلیغات گروهی و تهیه بروشور و بنر جهت تبلیغات داوطلبین دارد گفت: به زودی نحوه تبلیغات گروهی اطلاعرسانی خواهد شد ضمن اینکه این ستاد کمکی را بابت امر تبلیغات به داوطلبین نخواهد داد.
طلایی اضافه کرد: تائید صلاحیت داوطلبین چهارمین دوره انتخابات شورایاریها نیز طبق قانون به عهده مراجع ذیصلاح خواهد بود و اقدامات لازم در این زمینه از طریق دستگاههای مربوطه انجام میشود.
وی با اشاره به همکاری دولت جهت برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاریها گفت: ایجاد هماهنگی بین دستگاههای اجرایی- امنیت انتخابات شورایاریها از جمله اقدامات موثر دولت در این انتخابات بوده است.
طلایی با تاکید بر اینکه ستاد هماهنگی شورایاریها به همراه سایر دستگاههای اجرایی و ناظر به دنبال یک انتخابات صددرصد قانونی و بدون حاشیه است تاکید کرد: به همین دلیل ما دست نیاز خود را به سوی تمام دستگاهها دراز کردهایم و بنا داریم انتخابات قانونی و سالمی را برگزار کنیم و هیچ مشکلی را از باب نظارت و کمک نداریم.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: انتخابات شورایاریها در این دوره به صورت یک مرحلهای خواهد بود و تمامی تمهیدات لازم جهت برگزاری انتخابات در روز ۲۲ اسفند اتخاذ شده است.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاریها در ادامه با اشاره به وظایف و اختیارات شورایاریها گفت: بر اساس اساسنامه مصادیق اختیارات شوراها ذکر شده است اما ما به دنبال افزایش اختیارات و اصلاح اساسنامه هستیم.
وی گفت: نیازمندیهای محلی، نظارت، بومیسازی فعالیتهای فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و خدماتی مطابق با محلات از جمله وظایف شورایاریها محسوب میشوند.
طلایی اضافه کرد: طی روزهای آینده از تمامی داوطلبین چهارمین دوره انتخابات شورایاریها دعوت به عمل خواهد آمد و آموزشهای لازم به این افراد داده خواهد شد که چه کارهایی را باید انجام بدهند چه کارهایی را نباید انجام بدهند.
طلایی تاکید کرد: با هماهنگی دستگاههای مرتبط بنا داریم افراد در محلات تنها به کاندیداهای ثبتنام شده رای بدهند در این زمینه نظارت و بازرسی صورت خواهد گرفت و در صورتی که داوطلبین اقدام به آوردن افراد از بیرون محلات پای صندوقهای رای کنند به عنوان متخلف محسوب شده و حذف خواهند شد.