بیرجند- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند با بیان اینکه خانواده در جامعه امروزی بیشتر کارکرد عاطفی را دارد، گفت: بسیاری از تنش‌های امروز خانواده‌ها به دلیل فقدان مهارت‌های ارتباطی در زوجین است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی خزاعی بعد از ظهر دوشنبه در میزگرد بررسی آسیب‌های اجتماعی خراسان جنوبی اظهارکرد: سازمان بهزیستی یکی از نهادهای درگیر در آسیب‌های اجتماعی بوده که به خوبی در این بخش حضور پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: نهاد خانواده در جامعه امروزی به دلیل اینکه در حال گذر از زندگی سنتی به زندگی مدرن و شهرنشینی هستیم، تحولاتی پیدا کرده که اگر از این تحولات غافل شویم مشکلات زیادی برای جامعه به وجود می‌آید.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند با بیان اینکه امروز سطح خواستگاه‌ها و ازدواج‌ها در جامعه تغییر پیدا کرده است، بیان کرد: بیشتر ازدواج‌های امروزی برون خانودگی شده و دیگر مانند گذشته خانواده‌ها در آن نقشی ندارند.

خزاعی اضافه کرد: به علاوه بالارفتن سن ازدواج در بین جوانان خود سبب بروز مشکلاتی شده که باید برای آن فکر اساسی انجام شود و در این میان نقش شناخت شخصیت افراد بسیار مهم است.

لزوم راه‌اندازی مراکز مشاروه قبل از ازدواج در استان

وی با تأکید بر لزوم راه‌اندازی مراکز مشاوره قبل از ازدواج و همسریابی، گفت: جوانان ما مراکز همسریابی و مشاوره نیاز دارند تا بتوانند با شناخت کامل از یکدیگر ازدواج‌های موفقی داشته باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند با اشاره به اینکه کارکردهای خانواده در جامعه امروزی تغییر پیدا کرده است، عنوان داشت: خانواده در جامعه امروزی بیشتر کارکرد عاطفی داشته و تداوم و بقا نیز تنها با این روش مسیر است اما متاسفانه شاهد هستیم که زوجین برای تحقق اصیل‌ترین کارکرد خانواده، فاقد مهارت‌های ارتباطی هستند.

خزاعی یادآور شد: بسیاری از تنش‌های امروز خانواده ها به دلیل همین فقدان مهارت‌ها در زوجین بوده که بنابراین باید قبل از ازدواج زوجین نسبت به یکدیگر شناخت کافی کسب کنند.

وی، اعتیاد را از معضلات دیگر جامعه امروز عنوان کرد و گفت: مسائل اقتصادی و اجتماعی از عوامل دیگری بوده که در دنیای امروز نقش تعیین کننده‌ای در تنش‌های خانوادگی دارند.

ارتباطات رسانه‌ها در تشدید روابط فرازناشویی تأثیر بسزایی داشته است

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند ادامه داد: روابط فرازناشویی از عوامل دیگری است که به تنش‌های خانوادگی دامن زده و ارتباطات رسانه‌ها در تشدید این روابط تأثیر بسزایی داشته است.

به گفته وی، مداخلات خانوادگی و اختلافات شخصیتی از مسائل دیگری هستند که سبب بروز تنش‌های خانوادگی شده‌اند.

خزاعی یادآور شد: برای حل معضلات و مشکلات خانوادگی باید مهارت‌های زندگی، آموزش‌های جنسی و قدرت حل مسئله به افراد آموزش داده شود و شناخت زوجین بر اساس ملاک‌های درست انجام و بهزیستی نیز در این زمینه کارهای مفیدی انجام داده اما این اقدامات کافی نیست.

بیشتر ازدواج‌های امروز بر مبنای شناخت نیست

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند نیز در این میزگرد به دلایل افزایش طلاق در جامعه امروز اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل این امر تغییر ازدواج ها از حالت سنتی بوده که به صورت علمی نیز دنبال نمی‌شود.

محمدحسین سالاری با بیان اینکه بیشتر ازدواج‌های امروز بر مبنای شناخت نیست و بیشتر بر مبنی هیجانات اتفاق می‌افتد، بیان کرد: نقش خانواده‌ها در ازدواج‌های امروزی بسیار کمرنگ شده و همین عوامل سبب افزایش طلاق در بین خانواده ها شده است.

وی تأکید کرد: بنابراین باید این فرهنگ در جامعه نهادینه شود که مشاوره قبل از ادواج می‌تواد از بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کند.

عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند اضافه کرد: اگر مشاوره قبل از ازدواج رواج یابد، افراد از نظر شخصیتی ارزیابی می‌شوند و در نتیجه انتخاب افراد بر مبنای شناخت صورت می‌گیرد.

سالاری با اشاره به کمرنگ شدن باورهای مذهبی در جامعه امروز، عنوان کرد: هر جا انسان به طور کامل آزاد بوده دچار مشکل شده و متاسفانه این موضوع در جوانان ما دیده می‌شود.

وی بر لزوم آموزش نحوه استفاده از شبکه‌های اجتماعی تأکید کرد و افزود: آموزش نوجوانان و جونان باید در الویت قرار گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علمی کاربردی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: در عصر کنونی با شکاف بین نسلی مواجه شده‌ایم و این شکاف روز به روز بین والدین و فرزندان فاصله بیشتر ایجاد می‌کند.

بهناز زال افزود: مباحثی چون سازگاری با پدیده‌های جدید، شیوه‌های سازگاری و نیز الگوهای رفتاری جدید برخی دلایل این فاصله فکری است.