به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام حمید رسایی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در حاشیه جلسه امروز مجلس با اشاره به اظهارات یکی از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر دستگیری بیدلیل جیسون رضاییان خبرنگار واشنگتن پست حاضر در تهران، اظهار داشت: بنده تعجب میکنم از این موضعگیری که یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا انجام داده است و ادعا کرده بود که این خبرنگار ۲۰۰ روز است در ایران بیگناه دستگیر شده و بدون دادگاه در زندان است.
وی در ادامه افزود: بنده فکر میکنم اگر مقامات آمریکایی اعترافات جیسون رضاییان درباره فعالیتهایی که در ایران داشته و به منظور ضربه زدن به ملت ایران بوده، را مشاهده کنند، متوجه قصدش خواهند شد و ما هم درخواستمان از صدا و سیما این است که اعترافات وی را منتشر و پخش کنند و در اختیار عموم بگذارند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ تصریح کرد: نشان دادن این اعترافات نشان خواهد داد که وی چه اقداماتی را در طول مدتی که ایران بوده، انجام داده است؛ به اضافه اینکه یک مساله بسیار مهمی وجود دارد که چه کسی از وی حمایت کرده که توانسته در قالب خبرنگار واشنگتن پست از مراکز و جاهای حساس جمهوری اسلامی بازدید کند. هر چند وی پس از این بازدیدها، گزارشهای نیمه مثبتی را در واشنگتن پست به چاپ رسانده اما هدف اصلی وی تهیه این گزارشها نبوده است.
رسایی ادامه داد: هدف اصلی وی، طراحی و برنامهریزی برای فشار بیشتر به صنایع کشور ما در حوزههای مختلف بوده که بنده در این خصوص بیش از این نمیتوانم توضیح دهم. اما منتظر و امیدواریم نکاتی که جیسون رضاییان در اعترافاتش نقل کرده که بسیار مهم بوده، از صدا و سیما پخش شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که آیا شکایت برخی نمایندگان از معاون اول سابق رئیسجمهور مبنی بر انتشار نامهای در رابطه با کمک به برخی از نمایندگان در کمیسیون اصل ۹۰ بررسی شده است یا خیر؟ گفت: بنده تا الان از این موضوع خبر ندارم که چنین شکواییهای به کمیسیون رسیده باشد و این مورد موضوعی نیست که کمیسیون اصل ۹۰ به آن رسیدگی کند؛ بلکه باید در قوه قضاییه رسیدگی شود.
وی افزود: درخواست ما از این بوده که دستگاه قضایی نسبت به این موضوع با حساسیت و توجه ورود پیدا کرده و رسیدگی لازم را انجام دهد.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ تصریح کرد: کمک گرفتن در زمان تبلیغات ایام انتخابات چه انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر و چه انتخابات مجلس، امر رایج و متداولی است اما به عقیده بنده این اقدام عملی مجرمانه به شمار میرود و حتما باید با آن برخورد لازم صورت بگیرد.
رسایی با بیان اینکه این کمکها در دو حالت پرداخت میشوند، گفت: این کمکها یا از طریق ناسالم و یا در قبال برخی توقعاتی دریافت میشود که تشخیص این موضوع با قاضی است که باید رسیدگی کند که چه کاندیدایی چنین ارتباطی را با آقای رحیمی و یا هر کس دیگری برقرار کرده و حتی چه کسانی در انتخابات مجلس این اقدام را انجام دادهاند. البته اگر این موضوع مربوط به هر جناح سیاسی هم باشد، باید مورد رسیدگی قرار دهد.
وی تاکید کرد: در مورد برخی از کاندیداها این شائبه وجود دارد. البته بعضی وقتها این طور است که برخی واسطه میشوند و کمک میگیرند و مبالغ میلیاردی دریافت میکنند و تمام این پول را به حساب ستاد واریز نمیکنند و بخشی از آن را خرج اعطینای خودشان میکنند که این موارد هم وجود دارد و باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه بنده شخصا هیچ کمکی را به این شکل نه قبول میکنم و نه میپذیرم، زیرا شان نمایندگی را در این نمیدانم، افزود: در انتخابات هم هر کسی درخواست واریز کمک به ستاد انتخاباتی بنده را داشت، میگفتم که شماره حسابی وجود دارد و شما میتوانید به این شماره حساب کمک کنید.
رسایی تاکید کرد: کسی که توقع داشته باشد و در قبال این کمک برنامه داشته باشد، هیچ وقت حاضر نیست به صورت ناشناس پول را به حساب یک ستاد انتخاباتی واریز کند؛ قاعدتا جلسه برگزار میکند و میخواهد بگوید که من حتما کمک کردم و در قبال این کمک خود، مطالبه و توقع دارم. البته این مساله در جناحهای سیاسی رایج است و باید رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه به هر دو نوع این کمکها چه از منابع ناسالم و چه در قبال توقعاتی اگر انجام میشود، باید رسیدگی شود، خاطر نشان کرد: به اعتقاد بنده، این دریافت کمکها مجرمانه است که تشخیص آن بر عهده دستگاه قضایی است تا مورد رسیدگی قرار گیرد.