به گزارش خبرنگار مهر، محمد درویش عصر امروز در نشست مسئولان سازمان محیط زیست کشور با سازمان های مردم نهاد و فعالان اجتماعی در سالن جلسات حوزه استاندار بیان کرد: نباید انگشت اتهام خود را به سوی آسمان نشانه ببریم. باید صادقانه و به صراحت به کم کاری و تغییر رفتار و دست کاری های غیر علمی در محیط زیست اعتراف کنیم.
درویش افزود: در دولت های قبل برخی دولتمردان به نیت خدمت کردن به مردم استان خود اقداماتی انجام دادند که اکنون دود آن در چشم مردم و محیط زیست رفته است.
احداث غیركارشناسی فولاد مباركه
وی با اشاره به احداث غیرکارشناسی فولاد مبارکه در اصفهان اظهار کرد: کارخانه هایی که باید در هرمزگان احداث می شد با نفوذ و اعمال قدرت برخی به اصفهان انتقال یافت و این شهر را به منجلاب صنعت تبدیل کرد.
کارشناس محیط زیست کشور پدیده فرونشست در برخی مناطق اصفهان را نتیجه این اقدامات دانست و گفت: اکنون شهر اصفهان با دو پدیده فرونشست و مورچه خوار در بسیاری از مناطق خود روبرو است که این نتیجه تلاش برای تبدیل شدن اصفهان به یک شهر صنعتی است.
درویش بیان کرد: دریاچه ارومیه را نیز چنین اقدامات و عملکرد های خودسرانه و غیر ارزیابی شده به این نقطه رساند و باید کوتاهی دولتمردان را در دهه های قبل بپدیریم.
یك میلیون نخل در خطر نابودی
وی با اشاره به گوشزدهای کارشناسان و خطر نابودی یك میلیون از نخل های خوزستان اظهار کرد: سالهای قبل در وبلاگ خود و در تحقیقاتم خطر نابودی نخلستان های خوزستان در منطقه قصبه را اعلام کردم ولی این امر از سوی مسئولان وقت رد و حتی وبلاگ شخصی ام در اثر این اظهارات فیلتر شد.
کارشناس محیط زیست کشور بیان کرد: خوزستان به عنوان ثروتمندترین استان کشور از لحاظ داشتن نفت، گاز، آب های سطحی و بسیاری دیگر از نعمت های الهی، چرا باید در چنین بحران های سختی قرار گیرد و مردم آن از مشکلات عدیده رنج ببرند؟
درویش بیان کرد: با خواندن سفرنامه های مختلف هیچگاه به برهه ای از تاریخ بر نمی خوریم که اینچنین زیستگاه های کشورمان به مرز نابودی رسیده باشند و این دوره و شرایط خطرناک در کشور تازگی دارد.
وی گفت: تنها خوزستان نیست که در وضعیت نامساعد محیط زیستی قرار گرفته است. بسیاری از استان های ما در اثر مدیریت های غلط و اقدامات نسنجیده در حالت بحرانی قرار گرفتند.
کارشناس محیط زیست کشور با اشاره به سیاست های طبیعت ستیزانه دولت قبل عنوان کرد: در دولت گذشته، پروژه هایی کلید خورد که روندی طبیعت ستیزانه داشت. از جمله اقدامات غلط احداث سد گتوند است.
درویش در پایان گفت: بارها از خطرات احداث این سد و نزدیکی آن به گنبد نمکی صحبت به میان آمد ولی در آخر این سد احداث شد و ما بیم آن داریم که کل کارون شور شود و یا سازه های بتنی این سد از بین برود.