به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد با مثبت ارزیابی کردن تغییر عملکرد بنیاد سینمایی فارابی گفت: از هشت، نه ماه پیش مدیران سازمان سینمایی قصد چابکسازی این بنیاد را داشتند تا وظایف تازهای برای آن تعریف کنند. البته گذر زمان سبب تغییر تعاریف و رویکردها میشود، رویکردهایی جدیدی که باید با عمل و رفتار ما متناسب باشد.
وی ادامه داد: توسعه فعالیتها در بخش سینمای مستقل و رویکرد تقویت بنیه بخش خصوصی، مدیران سازمان سینمایی را مجاب کرد تا تغییراتی در زیر مجموعهها به وجود آورند. یکی از این مجموعهها بنیاد فارابی است که سالها خدمات سینمایی ارائه میداد. این بنیاد زمان استفاده از نگاتیو و پخش آنالوگ اهمیت داشت چرا که بخش خصوصی توان حضور در بازار رقابت تجهیزات سینمایی را نداشت، اما تغییر سینما از آنالوگ به دیجیتال و فعال شدن بخش خصوصی باعث کمرنگ شدن فعالیتها و نقش بنیاد فارابی شد.
طباطبایینژاد افزود: با این تفاسیر دیگر ضرورتی احساس نمیشد یک ساختمان قدیمی به انباری برای نگهداری آچار، کیف و سهپایه تبدیل شود. ادامه این فعالیت نه چندان ضروری هم سبب تضعیف بخش خصوصی میشد چرا که بخش دولتی معمولا با قبول چکهای مدتدار، برخی از لوازم سینما را در اختیار سینماگران میگذاشت. با همه اینها ارائه خدمات بنیاد فارابی در اختیار سینما شهر قرار گرفت و قرار شد بنیاد سینمایی فارابی بر اکران آثار و عرضه آنها در شبکه نمایش خانگی تمرکز کند. خیلیها میگویند با این کار بنیاد سینمایی فارابی کوچک شده است، در صورتی که اینطور نیست و من فکر میکنم فارابی شکل تازهای به خود گرفته است و در واقع از آن با لباسی نو و تازه رونمایی شده است.
طباطبایینژاد یادآور شد: فارابی قرار است هم برای اکران و هم برای نمایش فیلم در خانههای مردم برنامهریزی کند و فکر میکنم این کار میتواند به ارتقای موقعیت بنیاد سینمایی فارابی کمک کند. در این میان انجمن سینمای جوانان ایران هم دیگر تنها محل ورود فیلمسازان جوان به سینمای بلند نیست و آنها میتوانند به صورت حرفهای، ساخت فیلم کوتاه را در انجمن دنبال کنند. پس با این تغییر رویکرد، فیلمهای داستانی حرفهای در انجمن ساخته میشوند و تولید این آثار دیگر از وظایف مرکز نیست.