به گزارش خبرنگار مهر، از ساعتی پیش بارشها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده و مردم استان را نسبت به کاهش اثرات خشکسالی در سال زراعی جاری امیدوار کرده است.
از نکات جالب توجه در بارش امروز این است که هم اکنون علاوه بر مناطق سردسیر، برخی از مناطق گرمسیری استان شاهد بارش کم سابقه برف در این موقع از سال هستند.
بارش شدید برف در دهدشت و لیکک
به گفته رئیس اداره پایش هواشناسی استان هم اکنون در مناطق گرمسیری استان باران و در مناطق سردسیری برف می بارد.
ولی بهره مند گفت: با این حال در شهر گرمسیری لیکک در شهرستان بهمئی و دهدشت در شهرستان کهگیلویه و برخی از مناطق باشت به شدت برف می بارد.
بهره مند بیان کرد: هم اکنون میزن دید در شهر لیکک به علت بارش برف به 200 متر کاهش یافته است.
وی بیان داشت: دمای هوا در این شهر نیز به یک درجه سانتیگراد رسیده که در این موقع از سال کم سابقه است.
بهره مند اظهار داشت: در دیگر شهرهای گرمسیری استان از جمله دهدشت و گچساران شاهد بارش شدید باران هستیم.
وی افزود: هم اکنون در مناطق کوهستانی و سردسیری استان و ارتفاعات نیز برف می بارد.
سامانه بارش زا تا امشب میهمان استان است
رئیس اداره پایش هواشناسی استان گفت: این سامانه تا امشب بر جو استان حاکم است و موجب بارش های خوبی خواهد شد.
وی بیان داشت: ابتدای سال زراعی جاری در یاسوج 351، سی سخت ۳74، گچساران ۱82، دهدشت ۲۱7 و لیکک۱79 میلیمتر باران باریده است.
بهره مند از کاهش بارش ها در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: بیشترین کاهش بارشها مربوط به دهدشت و لیکک و کمترین آن مربوط به سی سخت است.
وی اظهار داشت: میزان بارش ها در یاسوج ۱30، سی سخت 35، گچساران ۱۵1، دهدشت ۲25و لیکک ۱۷2 میلیمتر کمتر از سال گذشته است.
وی یادآور شد: در مدت مشابه سال زراعی گذشته در یاسوج ۴۸۱، سی سخت ۴10، گچساران ۳۳۳، دهدشت ۴۲۴ و لیکک ۳۴۷ میلیمتر باران باریده بود.
بهره مند، میانگین بلند مدت بارش را در یاسوج ۸۲۴، سی سخت ۶۹۱، گچساران ۴۴۹، دهدشت ۵۰۲ و لیکک ۳۸۴ میلیمترعنوان کرد.
بارشهای اسفند مرهمی بر زخم خشکسالی
به گزارش خبرنگار مهر، امسال بر خلاف سالهای گذشته بارشها در کهگیلویه و بویراحمد مطلوب نبوده و به طور میانگین 150 میلمتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است آن هم در استانی که معیشت اغلب مردم از راه کشاورزی و دامپروری تامین می شود.
خشک شدن و یا کم آب شدن بسیاری از چشمه های استان و منابع تامین آب به خصوص در مناطق عشایر نشین یکی از نگرانی عمده مردم است که همچنان ادامه دارد.
در این مناطق نزدیک به 80درصد از منابع آبی با کم آبی مواجه شده اند و آبرسانی به 70 سکونتگاه عشایری با تانکر آنجام می شود.
همچنین 80 روستای استان هم که اغلب در بخش گرمسیری استان قرار دارند، با تانکر آبرسانی می شوند و این در حالی است که هنوزگرما در این مناطق رخ نشان نداده است.
با این حال بر خلاف ماههای گذشته، در ماه اسفند استان شاهد بارشهای مطلوبتر بوده و ادامه این روند می تواند نگرانی ها را از مواجهه با تابستان بی آب و خشک کاهش دهد.