به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس مصیب امیری با اعلام این خبر گفت: با اعتبار اختصاص یافته، عملیات مرمت بخش های مختلف گرمابه باغ جهانی ارم درشیراز از ماه ها پیش آغاز و اکنون به پایان رسیده است.
وی گفت: مرمت گرمابه عمارت باغ ارم با اختصاص اعتبار ۶۵۲ میلیون ریال شامل ادامه اندود و گچ وخاک ، سفید کاری بدنه و سقف ورنگ آمیزی قسمت گرمخانه ، ساخت و نصب درب چوبی و ادامه ساخت و نصب پنجره های چوبی گره کاری شده اسلیمی و ادامه اجرای سنگ فرش کف گرمخانه حمام انجام گرفت .
وی افزود: باغ جهانی ارم از مهمترین مجموعه های تاریخی کشور در فارس است که با توجه به ارزش های منحصربفرد تاریخی خود به عنوان یکی از مهم ترین آثار تاریخی ایران و یکی از چهار اثر تاریخی ثبت شده فارس در فهرست جهانی یونسکو می باشد بنابراین همواره توجه به این آثار ارزشمند درراس برنامه های سازمان میراث فرهنگی می باشد.
باغ ارم يكي از مشهورترین باغهای شیراز است که در شمال شيراز و در خیابان ارم جاي دارد. پیشینه این باغ به دوران سلجوقی بازمیگردد و در تمام دوران آل اینجو پا برجا بوده است. در دوران زندیه، کریمخان زند در سازندگی و بهسازی این باغ اقداماتی انجام داد.
در اواخر دوران زندیه و اوایل دوران قاجار این باغ به مدت ۷۵ سال به دست سران ایل قشقایی افتاد. در روزگار پادشاهی ناصرالدین شاه قاجار، حسنعلیخان نصیرالملک، ساختمانی زیبا در آن پیریزی کرد اما با مرگ وی در سال ۱۳۱۱ هجري قمري، خواهرزاده او ابوالقاسمخان (نصیرالملک دوم) امور باغ را برعهده گرفت و ساختمان نیمهکاره دایی خود را کامل کرد و آن را به نحو شایستهای به پایان رساند که تاکنون باقی مانده است.
این بنای ارزشمند را حاج محمد حسن، معمار برجسته دوران قاجار ساخت. پس از آن باغ به دليل بدهی مالکان به تصرف دولت درآمد و به دانشگاه شیراز واگذار شدو در بين سالهای ۱۳۴۵ تا۱۳۵۰ خورشيدي بازسازی شده و در سال ۱۳۵۹ خورشيدي به باغ گیاهشناسی تبديل شد.
برجستهترین ویژگی این بنا، ایوان مرکزی دو طبقه آن است. در قسمت بالايي این بنا، هلالی وجود دارد که بر روی آن نقوش کاشیکاری شده شامل شخصیتهای تاریخی، ادبی و اسطورهای است که به گونه زیبایی به نمایش گذارده شدهاند.
در میان این شخصیتها، میتوان به نقش ناصرالدین شاه سوار بر اسب سفید، حضرت سلیمان(ع)، یوسف و زلیخا، داستانهای فردوسی و نظامی و نقش داریوش هخامنشی اشاره كرد. بر روی ازارههای عمارت، اشعاری از سعدی، حافظ و شوریده شيرازي به خط نستعلیقِ میرزا علی نقی، خطاط دوران قاجار کار شده است.
باغ ارم به عنوان یکی از چهار مجموعه جهانی فارس پس از تخت جمشید ،پاسارگاد وباغ های پاسارگاد در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده است .