به گزارش خبرنگار مهر، مختار مهاجر، پیش از ظهر یکشنبه، در حاشیه سمینار کارگاه ارزیابی حسی روغن زیتون، اظهار کرد: هر هکتار باغ زیتون به ۷۰۰ متر مکعب آب نیاز دارد و این در حالی است که هر هکتار باغ انار نیازمند هفت هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب است و به همین دلیل در شرایط خشکسالی استان کشت این محصول ضروری است.
استان گلستان ۶۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد و پنج درصد اراضی استان به بخش باغبانی اختصاص دارد و در حال حاضر ۳۱ هزار هکتار از اراضی استان به کشت باغات زیتون، انواع مرکبات و سیاه ریشه ها اختصاص دارد.
وی افزود: سیاست ما در جهاد کشاورزی بر این است که الگوی کشت رعایت شود و ۲۰ درصد اراضی استان زیر کشت باغات برود.
مهاجر بیان کرد: این تغییر الگوی کشت از زراعت به سمت باغات نیازمند این است که برنامه ریزی مجدد در این خصوص داشته باشیم.
وی تصریح کرد: از سال ۸۳ طرح اراضی شیبدار مصوب شده است که این طرح در راستای حفظ منابع آب و خاک در استان است و لازمه توسعه این طرح این است که موارد کیفی وکمی را با هم ببینیم.
ارزش افزوده زیتون چهار برابر زراعت است
این مقام مسئول کشاورزی استان اظهار کرد: طی دوسال گذشته هشت هزار و ۵۰۰ هکتاراز اراضی استان تبدیل به باغات زیتون شده است و ارزش افزوده این محصول چهار برابر زراعت است.
مهاجر بیان کرد: در گذشته ارقام کم بازده زیتون در استان تولید می شد، اما با همکاری موسسه تحقیقات کشاورزی هم اینک ارقام جدید تولید و وارد شده است که میزان باردهی هر درخت آن از ۲۵ کیلو به ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم می رسد.
وی با بیان این که در راستای توسعه نهالستان ها سالانه ۶ میلیون اصله نهال زیتون در استان داریم گفت: استان ما به لحاظ توسعه زیتون پتانسیل بالایی دارد و به لحاظ تابش نور خورشید و ارقام پرمحصولی که داریم زمینه توسعه این محصول فراهم است.