به گزارش خبرنگار مهر، نیازعلی ابراهیمی ظهر یکشنبه در جلسه توجیهی آشنایی با قوانین، مقررات تعاونی های تولید روستایی که با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، نادر علیزاده مدیر کل دفتر نظام بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی، ناهید جلالی کارشناس تعاونی تولید سازمان مرکزی، ناطق معین الدین رئیس سازمان تعاون روستایی استان و جمعی از مدیران و تعاونگران استان در سالن باغستان جهاد کشاورزی برگزار شد اظهارداشت: تقویت و تعمیق تشکل ها و تعاونی های استان با توجه با توجه به پراکندگی و کوچکی اراضی، کم بازده بودن اراضی باید به سمت تقویت تشکل ها و تعاونی ها در سطح استان گام برداریم.
وی با بیان اینکه ۱۱ تعاونی تولید در سطح استان به ثبت رسیده اند که ۵ تعاونی فعال و۶ تعاونی غیر فعال است، افزود: باید تلاش کنیم تا در سال آینده در هر یک از مرکز خدمات کشاورزی یک تعاونی داشته باشیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به مهاجرت روستاییان به شهر گفت: با مدیریت صحیح و تشکیل شرکت های تعاونی در روستاها می توان اشتغال پایدار ایجاد کرد.
مدیر کل دفتر نظام بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی هم در این جلسه با بیان اینکه یکی از مهم ترین اهداف چشم انداز ۲۰ ساله کشور، کسب رتبه نخست اقتصادی کشور در بین کشورهای منطقه است، تاکید کرد: در این راستا به قابلیت ها، ظرفیت ها و مزیت های ملی و منطقه ای بخش کشاورزی، وابستگی گسترده توسعه همه بخش های اقتصادی «صنعت، بازرگانی» به کشاورزی و نقش محوری کشاورزی در تامین امنیت غذایی توجه ویژه ای شود و همچنین توسعه پایدار و متوازن بخش کشاورزی باید در ابعاد مختلف اجتماعی و زیست محیطی صورت گیرد.
علیزاده با اعلام اینکه در حال حاضر با چالش هایی به عنوان عوامل بیرونی مواجه هستیم، افزود: این عوامل شامل پایین بودن سهم سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، عدم واگذاری امور تصدی گری به بخش های غیردولتی، محدودیت منابع آب و خاک و... است.
وی عوامل درونی موثر بر بخش کشاورزی را؛ خرد و کوچک بودن اراضی( ۸۶ درصد زیر ۱۰ هکتار)، تعدد قطعات و غیر هندسی بودن اراضی، اجرایی نشدن الگوی کشت مناسب، با لابودن هزینه تولید و رقابتی نبودن محصولات کشاورزی عنوان کرد.
مدیر کل دفتر نظام بهره برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی خاطرنشان کرد: نظام بهره برداری کشاورزی سازمانی مرکب از عناصری به هم پیوسته است که با هم ارتباط متقابل دارند.
این مسئول ادامه داد: نظام بهره برداری منعکس کننده الگوی بهره برداری، مراحل تولید(کاشت، داشت و برداشت)، ترکیب و تلفیق بهینه عوامل تولید و... است.
علیزاده با اشاره به روند تحول مساحت اراضی واحدهای بهره برداری در ایران، سرانه اراضی کشاورزی ۵ هزار مترمربع در سال ۵۲، ۲ هزار و ۹۰۰ مترمربع در سال ۷۰، ۲ هزار و ۲۰۰ مترمربع در سال ۸۰ و پیش بینی سرانه اراضی سال ۱۴۳۰ را یک هزار و ۱۰۰ مترمربع اعلام کرد.
وی با اعلام تهدیدهای آینده بر اثر استمرار وضعیت موجود در کشور، تصریح کرد: این تهدیدها شامل کاهش بهره وری مصرف آب، کاهش ضریب مکانیزاسیون، کاهش کیفیت خاک، مهاجرت و اقتصادی نبودن تولید است.
این مسئول در پایان افزود: نظام های بهره برداری به منظور افزایش بهره وری عوامل و منابع تولید، افزایش درآمد، ساماندهی بهره برداران و اراضی خرد و پراکنده، افزایش کارایی و اثر بخشی توسعه می یابند.