به گزارش خبرگزاری مهر، احمدرضا بهرامی، صبح دوشنبه در نشست هم اندیشی مدیران سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نزاجا منطقه شمال شرق کشور با حضور اساتید دانشگاه فردوسی اظهار داشت: دانشگاه فردوسی رتبه سوم کشوری در حوزه پژوهش دارا است که می تواند زمینه مناسبی برای تحقیقات دفاعی کشور باشد.
وی ادامه داد: این نشست فرصت مغتنمی است تا بدون واسطه با بخش علمی پژوهشی نزاجا ارتباط برقرار کرده که نتیجه آن موجب همکاری این دو مرکز در بسترهای عملیاتی باشد.
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی نیروی انسانی را سرمایه اصلی دانشگاه دانست و افزود: بیش از ۸۰۰ عضو هیئت علمی و ۲۳ هزار دانشجو در دانشگاه مشغول به فعالیت های آموزشی و پژوهشی هستند که بیش از ۱۳ هزار دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می کنند که می توان از این ظرفیت در این راستا بهره برد.
بهرامی ادامه داد: بیش از دوهزار و ۴۰۰دانشجوی دکترای تخصصی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند و در حال حاضر پایان نامه های مصوب بیش از ۶۰۰ عنوان در دوره دکترا و هزار و ۵۰۰ عنوان در دوره کارشناسی ارشد است.
وی با بیان این که دانشگاه فردوسی با بیش از ۴۰ نشریه پژوهشی در رتبه سوم کشوری قرار دارد ادامه داد: دانشگاه فردوسی در رتبه پایین تر از ۸۰۰ در میان دانشگاه های جهان قرار دارد که تمام این موفقیت ها دانشگاه فردوسی را به عنوان یک دانشگاه مرجع معرفی می کند.
بهرامی به فعالیت مراکز رشد در دانشگاه اشاره کرد و گفت: در مرکز رشد فناوری و علوم انسانی در دانشگاه فعالیت می کنند که بیش از ۳۶۰ فرصت اشتغال ایجاد کرده است و ۲۸ عضو هیئت علمی دانشگاه در شرکت های مراکز رشد فعالیت می کنند.
وی با بیان این که ۳۴ تفاهم نامه با مراکز و موسسات بیرون از دانشگاه منعقد شده است افزود: دانشگاه از بحث آموزش و پژوهش فراتر رفته و وارد تعامل با بیرون از دانشگاه شده است که این امر به عنوان یکی از شاخص های ارزیابی دانشگاه های نسل سوم مطرح است.
محصولات پژوهشکده هوا خورشید تجاری سازی شد
بهرامی افزود: دانشگاه فردوسی زیرساخت های لازم جهت ایجاد شرکت های دانش بنیان و سرمایه گذاری ها مهیا شده است افزود: پژوهشکده هوا خورشید موفق به تجاری سازی محصولات خود شده است که تاکنون تا مبلغ ۹۴۰ میلیون تومان محصولات خود را به فروش رسانده است.
وی افزود: در ساخت آزمایشگاه مرکزی به عنوان آزمایشگاه مرجع در حال شکل گیری است و سرمایه گذاری های مناسبی برای ساخت و تجهیز آن شده است.
بهرامی گفت: سایت فناوری و نوآوری با مساحت سه هزار مترمربع در حال آماده سازی است و برج فناوری با متراژ ۱۲هزار متر مربع برای خدمت به صنعت در حال ساخت است.
وی با اشاره به این که بیش از ۸۰۰ دانشجوی بین المللی در دانشگاه مشغول به تحصیل هستند گفت: دانشگاه فردوسی بیشترین تعداد دانشجوی بین المللی را دارد و دیپلماسی عملی دانشگاه از طریق ریاست و مسئولان دانشگاه به صورت جدی در حال پیگیری است.
بهرامی افزود: به دنبال تشکیل خوشه های تحقیقاتی هستیم که استادان دانشگاه بتوانند در محورهای مشخص به مسائل و مشکلات بیرون از دانشگاه کمک کنند.
وی ادامه داد: برای همکاری بیشتر اساتید با خارج از دانشگاه خوشه های آب، نفت و گاز، محیط زیست، داروهای نو، گردشگری و بیوتکنولوژی تشکیل شده است و در حال پیگیری هستند.