قاره آفریقا انتقال به مرحله توسعه را آغاز کرده و جمعیت رو به رشد و اقتصاد نیرومند، منابع طبیعی و کشاورزی و رشد در حال ظهور، آن را به منبع تازه ای برای سرمایه گذاری بین المللی تبدیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورو نیوز، اقتصاد آفریقا در حال پویایی و نیازمند بسیج همه نیروها برای سرمایه گذاری در این زمینه است و در چنین صورتی است که مراکش در جایگاه موتور این یکپارچگی و ادغام آفریقایی در تجارت بین المللی قرار می گیرد.

اما اهرم های اصلی برای دادن موقعیت مناسب به آفریقا در تجارت بین المللی کدامند؟ این پرسشی است که ما با رهبران سیاسی و اقتصادی در سومین همایش بین المللی توسعه آفریقا در کازابلانکا بزرگترین شهر مراکش در میان گذاشتیم.

قاره آفریقا انتقال به مرحله توسعه را آغاز کرده است. جمعیت رو به رشد و اقتصاد نیرومند، منابع طبیعی و کشاورزی و رشد در حال ظهور این قاره، آن را به منبع و حتی مرزهای تازه ای برای سرمایه گذاری بین المللی تبدیل کرده است. زیرا به گفته نهادهای موثر در این تغییر، آفریقا برای ورود به مرحله ای از تحول و پویایی عمیق، الگوهای گذشته را کنار نهاده است.

مدیر عامل صادرات مراکش در این همایش گفت: بیشتر کشورهای آفریقا راهبردهای توسعه بلندپروازانه ای را در پیش گرفته اند. البته آنها کار را با پرداختن به زیرساخت های اساسی مانند آموزش و پرورش، بهداشت، مسکن و کشاورزی آغاز کرده اند. به این ترتیب هر کشوری می تواند ابتدا از منطقه خود آغاز کند و بعد با محصولاتی با برچسب «ساخت آفریقا» به بازار بین المللی وارد شود.

آمادو گان کولی بالی رئیس دفتر ریاست جمهوری ساحل عاج در مورد ضرورت توسعه بازارها گفت: ما به بازارهای بزرگ در سطح آفریقا نیاز داریم، اما این کشورها در عین حال به تبادل با بازارهای بین المللی نیز می پردازند. می خواهم به به یک مورد مشخص در این زمینه اشاره می کنم، یعنی به توافق های همکاری اقتصادی که ممکن است بین «جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی» به عنوان یک بازار ۳۰۰ میلیون نفری و اتحادیه اروپا امضا شود. به نظر من مدت زمان روند صنعتی شدن آفریقا نیز مهم است. سرانجام اینکه استانداردهای زیست محیطی تجارت آفریقایی باید همانند هرجای دیگری از جهان باشد.

مراکش به عنوان یک پشتیبان نیرومند برای ادغام آفریقایی، یک قطب اقتصادی و مالی منطقه ای و مرکزی واقعی برای مدیریت سرمایه گذاری برای آفریقا است. اما تبادل جنوب با جنوب تنها برای خود کشورهای آفریقایی کافی است و نمی تواند در ابعاد ظهور یک اقتصاد آفریقایی، به حالت همکاری مثلثی «جنوب-جنوب- شمال» درآید.

وزیر اقتصاد سنگال در این همایش درمورد ضرورت گفتگو بین آفریقایی ها گفت: ابتدا نیاز داریم که آفریقایی ها با هم گفتگو کنند و ما می توانیم این ارتباط را برقرار کنیم. جای خوشحالی است که بانک های مراکش در سنگال یا دیگر کشورها سرمایه گذاری می کنند. اکنون باید یک گفتگوی سه جانبه بین کشورهای شمال، کشورهای آفریقایی و نهادهای چند جانبه بین المللی انجام گیرد.

مدیر عامل مهمترین بانک مراکش در مورد اهمیت همکاری بین شمال و جنوب گفت : همکاری جنوب- جنوب ضرورتی حیاتی است. بنابراین ما به تامین موقعیت هایی فراتر از مرزها در آفریقا نیاز داریم. ما باید از امکان تجمیع و تکمیل منابع و اقتصادهای خود بهره مند شویم. اما بدون کشورهای شمال نمی توانیم این را پیش ببریم. همانگونه که امروز همراهی مراکش در زمینه سرمایه گذاری های بین المللی، اروپایی، آمریکایی و آسیایی، آن را به صورت بالقوه تبدیل به بخشی از زنجیره تولید و نیز تبادل ارزشها بین شمال و جنوب کرده است.