به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محسن اراكی روز پنجشنبه در همایش مبانی مدارای دینی و مذهبی و الگوی امام موسی صدر كه در سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی مشهد برگزار شد اظهار داشت: مدارا كردن به معنی كوتاه آمدن از اصول و ارزش های مان نیست بلكه یك روش رفتاری است تا با استفاده از نقاط مشترك متعقدان به دیگر مذاهب آن ها را به خود نزدیك كنیم.
وی بیان کرد: در روایات متواتر بر مسئله مدارا تأكید بسیار شده است تا جایی كه مهمترین مأموریت معصومین مدارات بوده است.
وی همراهی دیگران برای همراه كردن آن ها با خود از معانی مدارا عنوان كرد و گفت: مدارا كردن به معنی كوتاه آمدن از اصول و ضوابط نیست بلكه یك روش رفتاری است تا بتوانیم دیگران را با خود همراه كنیم.
دبیركل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: مسائلی مانند عدالت و فضیلت جویی از نقاط مشترك اهداف مسلمانان محسوب می شود و می توان با استفاده از همین نقاط مشترك می توان راهی برای مدارا با اهل سنت استفاده كرد.
وی با بیان این كه بحث مدارا در میان مذاهب اسلامی با عنوان تقریب و وحدت مطرح می شود، گفت: در محیط علمی ومباحثه باید در برابر برهان های علمی هر دو گروه خاضع باشند.
اراكی اعتقاد به پیامبر قرآن و وجوه ائمه از مشتركات تشیع و اهل سنت است ادامه داد: مگر می شود یك محب اهل بیت نسبت به دیگر محبان اهل بیت احساس كینه كند.
وی با بیان این كه شخصی كه با اهل بیت پیامبر(ص) دشمنی داشته باشد در میان اهل سنت جایگاهی ندارد گفت: اگر كتب صحاح نبودند بیشتر روایات وارده از ائمه (ع) از بین می رفت.
آیت الله اراكی ادامه داد: در بعضی روایات اهل سنت و شیعه مسلماتی وجود دارد كه می تواند امت واحده را بسازد.
وی به برخی رفتارهای افراط گرایانه در میان شیعیان اشاره كرد و گفت: عده ای عزاداری امام حسین(ع) را به گونه ای برگزار می كنند كه اهل سنت در مقابل عاشورا قرار می گیرند.
اراكی گفت: جریان عاشورا را باید به گونه ای تبیین كنیم كه همگان در این غم شریك شوند تا بتوانیم از آن به عنوان یكی از ابعاد مدارای اسلامی استفاده كنیم.
وی بهره برداری از راه و روش های مشترك را شیوه ای دیگر در مدارای اسلامی دانست و گفت: اهداف مشترك مستلزم راه مشترك است.
اراكی عزاداری سیدالشهدا را هویت شیعه معرفی كرد و گفت:در این هویت اهل سنت با ما شریك و هم گام هستند.
وی با بیان این كه عدم شناخت اولویت ها یكی از مصادیق تحجر است افزود: وقتی بین دو واجب تزاحم رخ می دهد باید به اولویت ها و رعایت آن ها توجه كنیم.