به گزارش خبرنگار مهر، ساخت مزارع برق بادی و خورشیدی و افزایش ظرفیت تولید برق پاک از انرژی های تجدید پذیر یکی از سیاست های کلان صنعت برق ایران است و از این رو احداث چندین نیروگاه برق بادی و خورشیدی در استانهای مختلف کشور آغاز شده است.
بر این اساس مطابق با برنامه های وزارت نیرو باید ظرفیت تولید برق پاک و تجدید پذیر کشور تا حدود ۲۰ روز آینده به ۴۰۰ مگاوات افزایش یابد و همزمان با اجرای این طرح افزایش ظرفیت تولید برق، ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران در حاشیه خلیج فارس آغاز شد.
حسن کهوری مدیرعامل شرکت برق منطقهای هرمزگان در تشریح احداث این نیروگاه عظیم خورشیدی، گفت: تاکنون از محل عوارض ۳۰ ریالی قبوض برق، ۱۰۰ کیلووات انرژی خورشیدی در سطح استان هرمزگان و حاشیه سواحل خلیج فارس نصب شده و به بهرهبرداری رسیده است.
این مقام مسئول از مذاکره با یک سرمایهگذار خارجی به منظور سرمایهگذاری در بخش انرژی تجدیدپذیر در استان هرمزگان خبر داد و افزود: این سرمایهگذار برای ایجاد یک نیروگاه متمرکز خورشیدی ۶ مگاواتی ترغیب شده و در مراحل نهایی دریافت مجوز قرار دارد.
وی با اعلام اینکه اگر مجوز این نیروگاه تا پایان سال ۹۳ صادر شود، عملیات اجرایی آن بهعنوان بزرگترین نیروگاه متمرکز تجدیدپذیر کشور در سال ۹۴ آغاز میشود، اظهار داشت: علاوه بر این مجوز ساخت نیروگاه به ۶ سرمایهگذار در استان هرمزگان صادر شده که این مجوزها به منظور ساخت نیروگاه در نقاط مختلف استان صادر شده که مجموع ظرفیت آنها حدود ۳۰۰۰ مگاوات است.
کهوری با بیان اینکه احداث نیروگاه های برق در حاشیه خلیج فارس و جزایر و بنادری همچون قشم، میناب و بندرعباس در دستور کار است، تبیین کرد: با وارد مدار شدن این ۶ نیروگاه به ظرفیت ۳۰۰۰ مگاوات برای سال ۹۶ میزان مصرف و تولید با توجه به توسعه صنایع در استان هرمزگان برابر خواهد شد.