به گزارش خبرگزاری مهر، پنج شنبه ۷ اسفند عادل فردوسی پور با همراهی فاطمه معتمدآریا در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه شهید چمران شرکت کرد و از کتاب «فوتبال علیه دشمن» گفت.
تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه از ساعات اولیه صبح در دانشکده علوم حاضر شده بودند. برخی دانشجویان نیز به واسطه حضور فردوسی پور، حال و هوای فوتبالی پیدا کرده و با پرچم تیم مورد علاقه خود به دانشگاه آمده بودند.
مراسم با صحبت های فاطمه معتمدآریا آغاز و به واسطه تشویق های مکرر دانشجویان در خلال نشست، لحظات پر شوری در نخستین جشنواره بین المللی فیلم های علمی اهواز تجربه شد.
عادل فردوسی پور در این نشست درباره ترجمه کتاب «فوتبال علیه دشمن» تالیف سایمون کوپر گفت و عنوان کرد که این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۹۴ نوشته شده و تا کنون نیز پنج نوبت تجدید چاپ شده است.
وی با اشاره به رویکرد اجتماعی سیاسی این کتاب گفت: فوتبال فراتر از یک ورزش است و امروزه می توان از آن برای صلح و دوستی بین جوامع استفاده کرد.
فاطمه معتمد آریا نیز گفت: برای نخستین بار در کشور یک رویداد فرهنگی و ورزشی با هم اتفاق افتاده و باید این مساله را به فال نیک گرفت. امروزه فوتبال در کشورهای مختلف از مرز یک فرهنگ گذشته است و اینکه در حاشیه یک جشنواره هنری و فرهنگی از فوتبال سخن گفته می شود، شروع خوبی است.
معتمدآریا اظهار کرد: خوشبختانه در کشور ما فوتبال شکل صلح به خودش گرفته و در برخی مواقع می تواند کاستی های موجود در جامعه را بهبود ببخشد.
یکی از دانشجویان نیز در خصوص گرد و غبار خوزستان و لزوم حمایت از رودخانه کارون مطالبی را مطرح کرد که فردوسی پور پاسخ داد: در یکی از برنامه های نود تصاویری از فوتبال بازی کردن کودکان در بستر خشک شده کارون پخش شد، در خصوص آلودگی هوای اهواز هم در برنامه نود صحبت شده و در این زمینه با مسئولان مربوطه هم گفتگو داشته ام.
معتمدآریا هم گفت: کارون یکی از زیباترین مناظر شهری را داراست و همه باید در مراقبت از این رودخانه و حفاظت از محیط زیست تلاش کنیم. برخی فیلم های رسیده به جشنواره نیز با موضوع محیط زیست هستند که از دانشجویان می خواهم حتما این آثار را ببینند.
بخشی از این نشست به مسایل پیرامون تیم فوتبال فولاد اختصاص داشت و حاضران در سالن پرسش های را درباره رویکرد برنامه ۹۰ در خصوص این تیم مطرح کردند.
فاطمه متعد آریا در پاسخ به این پرسش که آیا با روی کار آمدن دولت جدید فضای فرهنگی بهتر شده و به شما نقش داده می شود، گفت: اول باید بگویم که کسی به من نقش نمی دهد، بلکه این من هستم که نقش ها را انتخاب می کنم و همین که ما اینجا در کنار هم جمع شده ایم و داریم با هم صحبت می کنیم نشان دهنده این است که فضا تغییر کرده است.
عادل فردوسی پور در بخش دیگری از این نشست با اشاره به برپایی جشنواره فیلم های علمی اهواز و بخش فوتبال و سینمای این جشنواره گفت: در کشورهای دیگر در مورد بازیکنان، تیم ها و مربیان فوتبال آثار زیادی تولید می شود. مثلا در انگلستان درباره بسیاری از بازیکنان هم کتاب زندگینامه وجود دارد و هم در مورد آنها فیلم ساخته شده است اما در ایران ما نه فیلمی در باره علی دایی و فرهاد مجیدی داریم و نه کتابی در مورد آنها نوشته شده است.
وی با بیان این مطلب که بخشی از این غفلت به نبود فرهنگ مطالعه در بین جامعه ما بر می گردد، افزود: امید دارم رویداد هایی از این دست باعث شود تا آثار متنوعی در حوزه های گوناگون تولید شود.
نخستین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی اهواز امروز ۸ اسفند به كار خود پایان میدهد. امروز و در ششمین روز برگزاری جشنواره، آیین پایانی با حضور جمع زیادی از هنرمندان، فیلمسازان و مدیران جشنوارههای ایرانی و خارجی و همچنین جمعی از مسئولان كشوری و استانی برگزار میشود.
معاون وزیر علوم، استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان وزارت علوم، وزارت ارشاد و دانشگاه شهید چمران اهواز، مدیران منطقه آزاد اروند، شركت ملی مناطق نفتخیز جنوب و دیگر سازمانهای استانی از جمله مهمانان این مراسم خواهند بود.
در آیین پایانی این جشنواره از نفرات برگزیده جشنواره قدردانی خواهد شد. این مراسم امروز جمعه ۸ اسفند ساعت ۱۶ در تالار امام رضا واقع در شهرك نفت برگزار میشود.