ارومیه- معاون علمی و فناوری رئيس جمهورگفت: بانکها درک درستی از نخبه و حمایت از طرحهای دانش بنیان ندارند.

سورنا ستاری در گفتگو با خبرنگار مهر، از بازنگری مجدد و ایجاد تغییرات جدید در آیین نامه ها و نگرش بنیاد ملی نخبگان در حمایت از جوانان نخبه خبر داد و افزود: کمک بلاعوض به نخبگان بزرگترین خیانت به جوانان است در حالی که بنیاد ملی نخبگان برای توانمند سازی این قشر جامعه ایجاد شد.

وی در خصوص آسیبهای کمکهای بلاعوض به نخبگان و مخترعین، اظهار داشت: در صورت پرداخت کمکهای بلاعوض انگیزه پیشرفت و تعالی در نخبگان از بین رفته و طرحهای دانش بنیان به مرحله اجرا و تجاری سازی نمی رسند چون دغدغه ای برای بازپرداخت تسهیلات ارائه شده ندارند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه کار علمی نیازمند علم و دانش و کار تجاری نیازمند پول و اعتبارات بانکی است، ادامه داد: الزامی برای سوق یافتن شرکتهای دانش بنیان به سمت تجاری سازی ایده ها نیست بلکه می توان با ایجاد ارتباط با صنایع فعال کشور ایده ها را عملیاتی کرد.

۱۰ تا ۱۵ درصد اساتید دانشگاهی توانایی تجاری سازی دارند

ستاری با اشاره به اینکه بر اساس برآوردهای انجام شده ۱۰ تا ۱۵ درصد اساتید دانشگاهی توانایی تجاری سازی ایده های نو را دارند، اعلام کرد: در اقتصادی نیروی انسانی کارآمد اصل است نه اعتبار و سرمایه، متاسفانه هم اکنون اطراف برخی دانشگاههای کشور بجای حضور شرکتهای دانش بنیان، ساندویچی و مکانیکی است.

وی با اشاره به موفقیتهای ایران در علوم مختلف مرز دانش از جمله انرژی صلح آمیز هسته ای، عنوان کرد: ایران ثابت کرده توانایی لازم برای اجرای پروژه های مرز دانش را دارد که باید برای اجرای آنها عزم جدی و حمایتهای دولتی نیز انجام شود که در این جا پول آنچنان نیز مطرح نیست.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اعلام اینکه برای اجرای این طرحهای مرز دانش حمایت از نخبگان و شرکتهای دانش بنیان اصل اساسی است، ادامه داد: قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان فرهنگی مترقی بوده که متناسب با فرهنگ موجود در جامعه نیست که باید فرهنگ سازی در این راستا انجام شود.

ستاری ضمن تاکید بر اینکه باید اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان را تمرین کنیم، افزود: سقف حمایت از شرکتهای نوپای دانش بنیان محدود است که باید این شرکتها نسبت به اجرای ایده های خود تلاش کنند تا با ارتقا به شرکت دانش بنیان و شرکت صنعتی دانش بنیان از تسهیلات بهره مند شوند.

بانکها درک درستی از نخبه و حمایت اعتباری از طرحهای دانش بنیان ندارند

وی با اشاره به اینکه متاسفانه بانکها درک درستی از نخبه و حمایت از طرحهای دانش بنیان ندارند، اظهار داشت: در این راستا صندوق نوآوری با اعتباری بالغ بر هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در کشور راه اندازی شد تا از طرحهای دانش بنیان و مخترعان و نخبگان حمایت جدی شود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه بانکها با توجه به ماهیت کاری خود فرق استاد دانشگاه، مخترع و نخبه را با یک آدم عادی درک نمی کنند، عنوان کرد: بانکها با بحث فیزیکی سرو کار داشته و تصویر درستی از ایده دانش بنیان ندارند که در این راستا صندوق نورآوری کار حمایت مادی از متقاضیان استفاده از تسهیلات را انجام می دهد.

ستاری با اعلام اینکه بر اساس شبکه فن بازار، تولید شرکتهای دانش بنیان حتی در صورت استفاده از تسهیلات می توان از ۱۲ درصد لیزینگ صندوق نوآوری استفاده کند، اعلام کرد: همچنین آماده ثبت شرکتهای بزرگ در صورت استفاده از ایده های دانش بنیان در صندوق نوآوری هستیم که می توانند از حمایتهای صندوق بهره مند شوند.

آماده راه اندازی مراکز رشد دانشگاههای سراسر کشور هستیم

وی از آمادگی برای راه اندازی مراکز رشد دانشگاههای در سراسر کشور خبر داد و گفت: همچنین آماده تخصیص اعتبار برای حمایت از شرکتهای نوپای دانش بنیان به صورت قرض الحسنه بوده و صندوق نوآوری در استانهای کشور نیز در صورت تائید شورای نگهبان راه اندازی می شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وجود ۳۹ مرکز کارگزاری تائید صلاحیت شرکتهای دانش بنیان در کشور فعال است، عنوان کرد: هزینه های تشخیص صلاحیت را پرداخت می کنیم که در این راستا شرکتهای دولتی و خصوصی فعال بوده که شرکتهای خصوصی عملکرد بهتری در تائید صلاحیت شرکتهای دانش بنیان دارند.

ستاری از تعیین تکلیف بحث آزمایشگاهها خبر داد و با اشاره به اینکه شبکه آزمایشگاهی برای ارائه خدمات و تامین تجهیزات مورد نیاز راه اندازی شده، ادامه داد: امسال ۱۰ میلیارد تومان جایزه برای ازمایشگاههای فعال جهت خرید تجهیزات پرداخت می شود، هم اکنون سطح تجهیزات آزمایشگاهی کشور بالا رفته و مشکلی از بابت تامین برخی تجهیزات نداریم.

وی از پرداخت یارانه ۴۰ درصدی به تجهیزات های تک نیز خبر داد و اعلام کرد: هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بازار تجهیزات آزمایشگاهی در کشور وجود دارد که هم اکنون در بحث برند سازی و صادرات محصولات تولیدی به کشور عراق، سوریه، ترکمنستان و ... برنامه ریزی می شود.

نمونه های موفق تر از استیو جابز در کشور داریم

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام اینکه نمونه های موفق تر از استیو جابز در کشور وجود دارد که متاسفانه مغفول مانده اند، افزود: مدیران عامل شرکتهای دانش بنیان داخلی با کمتر از ۳۰ سال موفق به ایجاد اشتغال برای بالغ بر ۱۰۰ تا ۷۵۰ نفر شده اند که باید معرفی شوند.

ستاری با اشاره به اینکه نوآوری در مغز جوانان بوده ولی بازار در دست اینها نیست، اظهار داشت: شرکتهای بزرگ با راه اندازی مرکز R&D هرگز به هدف مورد نظر دست نخواهد یافت و موفق نشده و نخواهند شد تا با راه اندازی این مراکز محصول تجاری تولید و به بازار عرضه کنند.

وی با بیان اینکه حمایت از ایده های نو در بخشهای مختلف می تواند جوابگوی نیازهای واحدهای بزرگ تولیدی کشور باشد، ادامه داد: باید مدیران واحدهای تولیدی در این زمینه اهتمام جدی داشته و از ایده های نو شرکتهای دانش بنیان برای ایجاد تنوع در تولید و یا تولید محصول جدید بهره ببرد.

کشوری که با پول مفت زیرزمینی اداره شود نیازی به تولید ندارد

رئیس بنیاد ملی نخبگان همچنین در بخش دیگری از سنخنان خود با بیان اینکه کشوری که با پول مفت زیر زمینی اداره شود احتیاجی به نخبه و تولید ندارد، یادآور شد: در این اینجا نیروی انسانی توانمند و کارامد ارزش پیدا می کند که باید ارتباط قوی با مراکز تولید ایجاد شود.

ستاری با اعلام اینکه جایی که نفت ۵ دلار استخراج و ۱۰۰ دلار فروخته شود احتیاجی به تولید نیست، عنوان کرد: تفکرات کلاسیک نسبت به جوانان باید اصلاح شده و مشکلات استانی باید در خود استانها حل و فصل شود چرا که هر مشکل در واقع یک فرصت کاری محسوب می شود.

 وی با اشاره به اینکه طبیعت یک سیستم دولتی حرکت به سمت تخصیص اعتبارات به هزینه های جاری و حقوق و دستمزد است، گفت: ما آموزش و پرورشی نداشته باشیم که ۹۵ درصد اعتباراتش صرف هزینه های جاری و حقوق و دستمزد می شود.

برچسب‌ها