حضرت آیت‌الله ابراهیم امینی در پیامی به اولین جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان، بر تلاش هرچه بیشتر مسئولان برای رفع مشکلات ازدواج تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن پیام آیت الله امینی به این شرح است:

«بسم الله الرحمن الرحيم» 

 جوانان عزيز و سروران گرامي سلام مخلصانه مرا از راه دور بپذيريد. بنده همواره بر مشکلات شما عزيزان به ويژه مشکلات فرهنگي و اقتصادي و اجتماعي و بالاخص مشکلات مربوط به ازدواج و تشکيل خانواده شما آگاهم و شديداً رنج مي‌برم و از خداوند منان مي‌­­‌خواهم که به مسئولان مربوطه توفيق عنايت فرمايد که بيش از پيش در حل آنها کوشش نمايند. من در اين جشنواره ملي به يکي از مهم‌ترين مشکلات شما يعني تأخير سنين ازدواج شما که يکي از معضلات کنوني جامعه ما مي‌­باشد و به مسئولان مربوطه اشارات کوتاهي حضورتان تقديم مي‌­نمايم. 

قبلا به اين نکته اشاره کنم که ضرورت ازدواج به موقع و تشکيل خانواده يک نياز طبيعي است و اگر طبق معيارهاي صحيح انجام بگيرد منافع فراواني را به همراه دارد، جوانان را به تلاش و ادامه زندگي، بهره‌­مند شدن از انس خانوادگي، توليد فرزند نيک که بهترين باقيات الصالحات و يادگار گرانمايه عمر هر انساني مي‌­باشد، اميدوار و وادار مي‌­سازد. از انحرافات اجتماعي و اخلاقي و بسياري از بيماريهاي جسماني و رواني جلوگيري مي‌­کند، ارزش و اهميت ازدواج به‌ موقع بر کسي پوشيده نيست که متأسفانه فرصت ذکر آنها نيست. اسلام مسئوليت ازدواج را بر عهده چند گروه نهاده است: 

گروه اول خود جوانان عزيز؛ ازدواج به موقع يک نياز طبيعي است مانند نياز به آب و غذا از مشکل پسندي و تجمل گرايي افراطي اجتناب کنيد و بدون خجالت از پدر و مادرتان بخواهيد که در امر ازدواج به شما کمک نمايند. پيامبر گرامي اسلام فرمود: ازدواج سنت من است هر کس در اين باره کوتاهي کند از امت من نيست. (مستدرک ج۱۴- ص۱۵۲)

گروه دوم پدران و مادران؛ پيامبر گرامي اسلام فرمود: فرزند سه حق بر گردن والدین خود دارد: انتخاب نام نيک براي او، تعليم خواندن و نوشتن به او، فراهم کردن وسيله ازدواج براي او (مکارم ­الاخلاق صفحه ۳۵۳)

گروه سوم مسئولان حکومت اسلامي؛ مسئله ازدواج به موقع جوانان به اندازه­اي مهم بوده که در قانون اساسي اصلي را به خود اختصاص داده است: در اصل يکصد و دهم، قانون اساسي چنين آمده: «از آنجا که خانـواده واحد بنيـادين جامعه اسلامي است همه قـوانين و مقـررات و بـرنامه ­ريـزيهاي مربـوطه بايـد در جهت آسان کردن تشکيل خانواده و پاسداري از قداست آن و استواري روابط خانوادگي که بر پايه حقوق و اخلاق اسلامي باشد.» 

اکنون اين سئوال مطرح مي‌شود که دولت اسلامي نسبت به پياده کردن اين اصل مهم چه مقدار عنايت نموده است؟ پاسخ آن را بر عهده خود مسئولين نظام واگذار مي‌­نماييم. 

گروه چهارم خيرين و ثروتمندان؛ اسلام از عموم مردم خواسته در امر ازدواج افراد مجرد کمک نمايند. در قرآن آمده: وَانکِحوا الايامي مِنکُم (سوره نـور آيه۳۲) 

امام صادق عليه­السلام فرمود: هر کس در فراهم کردن ازدواج يک فرد مجرد کوشش کند در قيامت مورد عنايت و نظر خداوند سبحان قرار خواهد گرفت (وسائل ­الشيعـه ج ۱۴ ص ۲۶ ) 

بر کسي پوشيده نيست که اگر خيرين در اين رابطه وارد ميدان شوند مي‌­توانند بزرگ‌ترين نقش را داشته باشند. از قبيل: تأسيس صندوقهاي قرض ­الحسنه، در وامهاي بدون بهره، تهيه مسکن، تأسيس موسسه‌­هاي همسريابي و ديگر امور از اين قبيل. 

در خاتمه لازم مي‌­دانم از دانشمند گرامي جناب آقاي دکتر محمود گلزاري معاون محترم ساماندهي امور جوانان در ساماندهي امر ورزش و ازدواج جوانان، و همکارانشان در پويايي اين جشنواره ارزشمند تشکر نمايم و توفيق هر چه بيشترشان را از خداوند منان خواستارم.

در این جشنواره از آیت‌الله امینی به عنوان چهره ماندگار حوزه ازدواج تقدیر شد.