ارومیه - با حضور فرمانداران و مديران كل ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری سمنان و ارومیه تفاهمنامه توسعه امور گردشگری میان این دو شهر به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری مهر، این تفاهم نامه به نقل از سایت میراث فرهنگی آذربایجان غربی در راستای تعامل همیاری و مساعدت در گسترش امور گردشگری و اطلاع رسانی در خصوص شناسایی آثار باستانی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سمنان و ارومیه با محوریت اسكان مسافران و پیشگیری از تصادف و كاهش خسارات جانی و مالی مسافران در طول سال بویژه در ایام تعطیلات نوروزی و تابستانی انعقاد شد.

فرماندار سمنان در مراسم عقد این تفاهمنامه كه در سالن جلسات فرهنگسرای خانه جوان ارومیه برگزار شد با تاكید بر اهمیت صنعت گردشگری در كشور، اظهار داشت: همانگونه كه گردشگری یكی از محورهای توسعه در آذربایجان غربی است، این مولفه به همراه صنعت و  آموزش های عالی، محورهای توسعه استان سمنان است.

حسن سعد‌الدین افزود: امضای تفاهمنامه همكاری توسعه گردشگری گامی مثبت در راستای توسعه همكاری های دو شهرستان بوده و  ما نیز ضمن انتقال گردشگران به آذربایجان غربی تمام امکانات رفاهی، خدماتی و اسکان استان سمنان را برای مسافرانی که عازم این دیار  شده و یا  به قصد زیارت حرم مطهر امام رضا(ع) از سمنان عبور می‌کنند را فراهم کرده‌ و میزبان خوبی برای مردم آذربایجان غربی خواهیم بود.

وی با تاَكید بر اینكه استان سمنان به لحاظ گردشگری از ظرفیت بالای برخوردار است، افزود: ۳۷ امامزاده، از جمله امامزاده یحیی بن موسی الرضا برادر امام هشتم وهمچنین  شش آرامگاه مربوط به پیامبران در سمنان قرار گرفته كه این خود نشان دهنده ظرفیت بالای گردشگری مذهبی در این استان است.

فرماندار ارومیه نیز در این نشست اظهار داشت: شهرستان ارومیه یكی از 10كلان شهر كشور  به رنگین كمان اقوام و زندگی مسالمت آمیز ادیان و مذاهب، زادگاه زرتشت شهرت داشته و با توجه  قدمت تاریخی بالای آن، نوزدهمین شهر تاریخی ایران است كه در سازمان علمی و فرهنگی یونسكو به ثبت رسیده است.

عباس حسن خانی افزود: ارومیه شهری است كه نخستین دانشکده طب در آن راه‌اندازی شده و اولین  بیمارستان به شکل نوین در آن احداث شد و علاوه بر آن  ارومیه به عنوان پایتخت والیبال كشور معروف است.

وی عنوان كرد: شرایط اقلیمی، طبیعت بكر و آثار تاریخی ارزشمند استان آذربایجان غربی زمینه های خوبی برای مسافرت گردشگران  داخلی  و خارجی فراهم كرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان نیز در ادامه این جلسه گذرگاهی بودن سمنان به سمت مشهد حرم امام رضا(ع) را ظرفیت خوبی برای این استان دانست و گفت:  غریب به 650 كیلومتر از این مسافت  از سمنان عبور می كند كه قطعاَ زائرین در این  مسیر نیاز به اقامت گاههایی برای استراحت دارند.

حسین خواجه بیدختی افزود: در این راستا به منظور  فراهم ساختن سفری سالم برای مسافران، ظرفیت های اقامتی استان برای استراحت و اسكان مسافران آماده بوده و  با تمام امكانات آماده پذیرایی از گردشگران ورودی به استان می باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز در این  جلسه با تاَكید بر ضرورت توجه به مقوله گردشگری به عنوان یكی از محورهای توسعه استان، گفت: همه مكانی و همه زمانی كردن مسافرت ها، سیاست و خط‌ مشی‌های اصلی سازمان میراث فرهنگی در راستای توسعه گردشگری داخلی است و  انعقاد تفاهم‌نامه توسعه امور گردشگری با استان‌ها شرایط را برای توسعه گردشگری و افزایش مسافران فراهم می‌کند.

جلیل جباری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره برف و اسكی در منطقه خوشاکو ارومیه ، ضمن قدردانی از مسئولان دستگاههای اجرائی در برگزاری بهتر این جشنواره،  اظهار امیدواری كرد:  در سال 94 با  اختصاص اعتبارات لازم  ساماندهی و رفع مشکلات زیرساخت‌های این منطقه در اولویت قرار گیرد.

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و تاکیدات در خصوص گردشگری داخلی پیش‌بینی می‌شود شاهد افزایش مسافران نوروزی و تابستانی در آذربایجان غربی باشیم.

جباری در ادامه خاطر نشان کرد: برای اولین بار برگزاری دوره‌های آموزشی برای دست‌اندرکاران گردشگری  در استان در حال اجرا است، كه این دوره‌ها شامل نحوه پذیرایی، ارتباط با مشتری، آموزش عوامل اجرایی ستاد تسهیلات سفر است.

وی افزود: حدود 800 نفر از شهرستان‌های مختلف استان در این دوره‌های آموزشی شرکت دارند تا آمادگی لازم برای پذیرایی مطلوب از مسافران نوروزی و تابستانی را داشته باشند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی  نیز در ادامه این جلسه ضمن قرائت مفاد  تفاهم نامه همكاری گردشگری مابین سمنان و ارومیه اظهار داشت: تشكیل كمیته ها، تورها، همایش های گردشگری مشترك و تبادل اقلام تبلیغاتی، فراهم نمودن اسكان مسافران، حمایت از تشكلهای غیر دولتی، انتشار آثار فرهنگی مرتبط از مهمترین زمینه های همكاری و تعهدات دو طرف در این تفاهم نامه می باشد.

حسین امامی با اشاره به اینكه امسال طرح ساماندهی خدمات سفر از آذرماه به تمام استان‌های کشور ابلاغ شده افزود: طبق این طرح بایستی هماهنگی ها، برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات لازم از سوی دستگاهها  عضو و كمیته های این ستاد در راستای ارائه خدمات مناسب به مسافران انجام گیرد.

وی افزود: جلسات ستاد اجرائی خدمات سفر و كمیته های نه گانه این ستاد در بسیاری از شهرهای استان در راستای ارائه خدمات به مسافران تشکیل گردیده و هماهنگی‌‌های لازم در راستای تبلیغات، تهیه بسته‌های سفر، تعیین و مشخص کردن محورهای گردشگری، آماده‌سازی بناهای تاریخی و موزه‌ها و... صورت گرفته است..

امامی راه‌اندازی اتوبوس‌های رایگان گردشگری را  از جمله اقدامات شاخصی دانست که در سال‌های گذشته در شهرستان ارومیه انجام گرفت و خواستار اجرای این طرح و همچنین بكارگیری راهنمایان گردشگری با مساعدت شهرداری شد.

وی با بیان اینکه امسال ظرفیت واحدهای اقامتی را در استان افزایش خواهد یافت، یادآور شد: در حال حاضر هتل پنج ستاره آنای ارومیه از پیشرفت اجرایی 99 درصد برخوردار است و تلاش بر این است در ایام تعطیلات نوروز هتل پنج ستاره در این شهرستان مورد استفاده قرار گیرد.

 

برچسب‌ها